Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Motorola Edge 50-serien av mobiler är här

Med de tre modellerna Fusion, Pro och Ultra täcker Motorola ett stort prisspann.

Av / 2024-04-16 - 14:24
Motorola Edge 50-serien av mobiler är här

Den nya serien fokuserar på design, foto samt naturligtvis AI. Motorola framhåller också att mobilerna är validerade av Pantone, vilket innebär att både kameran och skärmen återger färger på ett naturligt sätt.

Foto: Motorola

Storebror i serien är Motorola Edge 50 Ultra som på insidan naturligtvis har senaste Snapdragon 8s Gen 3, upp till 16 GB minne och upp till 1 TB lagring. Skärmen är en 6,67-tums pOLED och kamerasystemet kan skryta med en 50 Mp huvudkamera, en 50 Mp vidvinkel och en 64 Mp tele med 3x zoom. Med hjälp av både egna och Googles AI-funktioner ska fotona bli bättre än någonsin. Batteriet är på 4500 mAh och laddas med hela 125 watt, vilket ska kunna ge en dags användning efter fyra (!) minuters laddning. Den fås både i veganskt läder och trä!

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Mellanbarnet är Motorola Edge 50 Pro är utrustad med Snapdragon 7 Gen 3 systemkrets, 12 GB minne och upp till 512 GB lagrin. Kamerasystemet har en 50 Mp huvudkamera med imponerande f/1.4 bländare, vidvinkel på 13 Mp och en tele på 10 Mp med 3x zoom och optisk bildstabilisering. Även Pro har fotoförbättring med AI. Skärmen är en 6,7-tums pOLED med HDR10+. Även denna laddas med 125 watt!

Foto: Motorola

Mest överkomligt pris har Motorola Edge 50 Fusion som nöjer sig med en Snapdragon 7s Gen 2 men har IP68 vattentålighet. Även denna har en 50 Mp huvudkamera med optisk bildstabilisering, samt en 13 Mp vidvinkel, men ingen telefoto-kamera. Skärmen är en 6,7 kantlös pOLED och uppdateringsfrekvens upp till 144 Hz för mjuka rörelser.

Pris och tillgänglighet

Motorola Edge 50 Ultra kommer i slutet av maj för 12 990 kr

Motorola Edge 50 Pro finns nu för 7 990 kr

Motorola Edge 50 Fusion kommer i början av maj för 5 690 kr

Vårt test av Motorola Edge 50 Pro kommer inom kort!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen