Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Här är vad vi väntar oss på Apple WWDC i juni

Ett idealiskt tillfälle att avslöja planerna för AI i framtidens iPhone

Av / 2024-03-30 - 10:01
Här är vad vi väntar oss på Apple WWDC i juni

Varje juni håller Apple sin World Wide Developer Conference i Kalifornien, som precis som namnet antyder främst är en konferens för utvecklare. Men traditionsenligt använder Apple öppningsanförandet för att avslöja sina planer för iOS och MacOS för det kommande året. Dessutom har det vissa år presenterats hårdvara, som förra året då Apple Vision Pro visades upp. Vad kommer de visa i år?

Läs också One more thing... De nya AR-glasögonen integrerar verkligheten med Apples appar och tjänster.

Kioskvältaren på WWDC23

Det som garanterat kommer visas upp är iOS 18, operativsystemet i iPhone och iPad. Enligt ryktena kommer det vara en stor uppgradering. Bland ryktena nämns stöd för RCS, vilket gör att det inte ska spela roll om man kör iPhone eller Android när man skickar meddelanden till varandra. Förhoppningsvis får även röstassistenten Siri en rejäl uppgradering och blir smartare.

Den förväntas nämligen bli ett perfekt sätt att visa upp Apples AI-satsning. Företaget har ju varit väldigt tyst jämfört med Google och Microsoft som kommer med nya verktyg varje månad. Men Apple är naturligtvis inte overksamma. De har varit flitiga med att köpa upp AI-kompetens senaste året och sägs till och med ha lagt ner sitt bilprojekt för att fokusera på AI i stället.

Läs också Blir det Google-AI i iPhone? Apple uppges förhandla med Google om att licensiera Gemini AI.

Förväntningen är att de kommer att presentera en AI som kan köras lokalt på iPhone. Frågan är om detta kommer kräva iPhone 16. Apple har nämligen varit förutseende och har haft en neuralprocessor (AI-accelerering) i sina mobiler i flera år.

Det skulle inte vara någon stor överraskning om Apple även presenterar M3 Ultra, då de visade upp M2 Ultra förra året. Det är arbetsstations-varianten av den M3-processor som tidigare lanserats. Kan vi hoppas på en Mac Pro med M3 Ultra?

 

WWDC24 går av stapeln den 10 juni.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen