Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Chipolo Point första Google-kompatibla spårningsbrickorna

De första spårningsbrickorna i Skandinavien för Googles hitta-nätverk blir Chipolo.

Av / 2024-04-18 - 14:18
Chipolo Point första Google-kompatibla spårningsbrickorna

Länge har Apple Airtags regerat marknaden för spårningsbrickor tack vare att funktionen för att hitta dem är inbyggd i alla iPhones, oavsett om ägaren har en Airtag eller inte. På Android har det antingen krävt en app eller ett visst märke på mobilen. Men nu har Google till sist rullat ut sitt Find My Device-nätverk, vilket innebär att alla Android-mobiler bildar ett oöverträffat nätverk för borttappade saker. Nu saknas det bara spårningsbrickor.

Läs också Spårningsbrickor för alla Androidmobiler Äntligen släpper Google ett Find My Device-nätverk med märkesoberoende spårningsbrickor

Nu verkar det som att de första spårningsbrickorna vi kommer kunna köpa i Skandinavien kommer från Chipolo, vars tidigare produkt vi har testat med gott resultat. Det finns även brickor från Pebblebee, men vi har inte lyckats hitta dem i några skandinaviska butiker.

Foto: Chipolo

Chipolo framhäver att deras brickor är så enkla att installera att man bara behöver trycka på en knapp och följa instruktionerna. Du kan sedan se var brickorna är på en karta, och avståndet till den i Google Find My Device-appen. När man är nära är det bara att be brickan spela upp ett ljud, och enligt Chipolo är de så högljudda att man kan höra dem även om de ligger i en väska.

Foto: Chipolo

De två produkterna är Chipolo ONE Point, som är en traditionell bricka för nycklar och bagage, samt Chipolo ONE Card som är tunn nog att ha i plånboken. Den förstnämnda har ett utbytbart batteri som räcker ett år, medan den andra har ett fast batteri som räcker två år. Ljudnivån är 120dB för Point och 105dB för Card. Båda har en IPX5-klassning så att de tål regn.

Pris och tillgänglighet

Båda brickorna kan förbeställas nu hos Chipolo och börjar skeppas den 27 maj. Då lär de även börjar dyka upp hos lokala återförsäljare. Det amerikanska priset är 34 respektive 39 dollar.

Läs också:

Chipolo One

Enkel och effektiv spårningsbricka

Chipolo One låser dig inte vid en specifik mobiltillverkare och levererar ett brett utbud av funktioner till ett lågt pris.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen