Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tre toppmodeller från Motorola

Motorola har just lanserat den nya Edge-serien bestående av Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 och Edge 20 Lite.

Vi har upprepade gånger kallat Motorola för konungen i mellanklassen, och företaget har gett oss flera utmärkta mobiler i rimligt prissegment – såsom budgetmodellen Moto G30, premiummobilen Moto G100 och den superbilliga 5G-mobil Moto G 5G Plus.

Men fram till nu har Motorola haft svårigheter att få fotfäste på mobiltelefonmarknadens absoluta toppskikt. Således var den svindyra vikbara Motorola Razr 5G  en stor besvikelse, och den mer klassiska toppmodellen,  Motorola Edge+, inget som fick någon att höja på ögonbrynen.

Nu ska det dock bli andra bullar. Således har Motorola precis lanserat tre modeller i den nya Edge 20-serien, som lovar ett avancerat kamerasystem, imponerande skärmteknik, blixtsnabb databehandling, fenomenal batteritid och nästa generations 5G-hastighet i ett komplett paket, som Motorola skriver i ett pressmeddelande.

Mobilen som Motorola skulle ha väntat med Tålamod är en dygd, vilket Motorola tyvärr inte har lärt sig. Den annars utmärkta Motorola Edge+ lider av flera onödiga fel, och den något klumpiga designen underlättar inte direkt för helhetsintrycket.

Motorola Edge 20 Pro

Den absoluta flaggskeppsmodellen är Motorola Edge 20 Pro, och här har det inte sparats på någonting när det gäller specifikationer och funktioner. Således kommer Edge 20 Pro med en ny 108 Mp huvudkamera, som enligt tillverkaren ger en unik bildkvalitet.

Kameran är utrustad med vad Motorola kallar Ultra Pixel-teknik, där var nio pixlar kombineras till en stor ultra-pixel, vilket förbättrar ljuskänsligheten nio gånger. Kameran har också ett ultravidvinkelobjektiv med inbyggt Macro Vision, vilket gör att användaren kan få fyra gånger så mycket in i bilden, lovar Motorola.

Annons

Den tredje kameran är Motorolas första teleskoplins i periskopstil någonsin, som böjer ljuset 90 grader och ska ge ”överlägsen skarphet” på 5x avstånd.

Dessutom introducerar Motorola Edge 20 Pro 50x Super Zoom, som fångar detaljer från låååångt avstånd och kan spela in video i 8K -upplösning, vilket är första gången någonsin i en Motorola -smartphone. Vi ser givetvis fram emot att testa det.

Motorola Edge 20 Pro är också utrustad med en 6,7″ Max Vision-skärm med OLED-teknik, som enligt tillverkaren ger en kristallklar bild med 10-bitars färg, som stöder DCI-P3-färgområdet och lever upp till HDR10 + standard. Detta är också den första Motorola-telefonen med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz.

En Snapdragon 870-processor arbetar under huven, och mobilen stöder också 5G, Wi-Fi 6 och 30W snabbladdning.

Alla tre modellerna i nya Edge 20 -serien – i alla tillgängliga färger. Detta är Edge 20 Pro till vänster, Edge 20 i mitten och Edge 20 Lite längst till höger. (Foto: Motorola)

Annons

Motorola Edge 20 och Edge 20 Lite

Standard Edge 20 -modellen har samma 108 MP huvudsensor, vidvinkel och makroobjektiv som Motorola Edge 20 Pro samt ett 30X Super Zoom teleobjektiv. Skärmen, som också levereras med 144 Hz uppdateringsfrekvens, mäter 6,7″. Qualcomm levererar Snapdragon 778g-processorn, som stöder både Wi-Fi 6 och 5G. Och telefonen kommer precis som toppmodellen med 30W snabbladdning.

Även den billigaste modellen i serien, Edge 20 Lite, har en 108 Mp kamera och samma 6,7​​″ OLED -skärm som de andra modellerna i serien. Dessutom en 5G -processor från MediaTek och ett 5000 mAh batteri, som stöder 30W snabbladdning.

Ready for

Alla modeller i nya Edge 20 -serien stöder Motorolas Ready for -plattform, vilket gör att användaren kan ansluta sin Motorola-mobil till tv:n, datorskärmen eller bärbara datorn – en teknik som i grunden påminner om Samsung DeX.

Vi testade Ready for i samband med vår recension av Moto G100, men tekniken erbjuder nu också trådlös anslutning och pc-kompatibilitet. Tack vare alternativen för trådlös anslutning kan du nu flytta spelet från din telefon och upp till den stora skärmen och använda dina appar på en datorskärm. Med Ready For PC -funktionen kan du också komma åt mobilappar och pc-filer från samma skärm genom att ansluta trådlöst och öppna Ready For. Du kan också arbeta med två filer samtidigt eller flytta filer fram och tillbaka mellan enheterna.

Tillgänglighet och pris

Motorola Edge 20 Pro med 12 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme kommer att finnas tillgängligt till ett rekommenderat startpris på 6 999 kronor; Motorola Edge 20 med 8 GB RAM och 256 GB lagring till ett rekommenderat startpris på 4 999 kronor, medan Motorola Edge 20 Lite kommer att kosta 3 999 kronor för en konfiguration med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme.

Annons

Lokal tillgänglighet kommer meddelas  vid ett senare tillfälle uppger Motorola.Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.