Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Kommentar

Ditt digitala liv 2.0

Året som gick präglades av AI, airfryers och robotgräsklippare.

Av / 2024-03-24 - 12:00
Ditt digitala liv 2.0
comment Detta är en kommentar. Kommentaren ger uttryck för skribentens åsikter

I dag är det precis ett år sedan vi lanserade L&B Home – mediet du läser just nu.

Ända från början har vår filosofi varit att vi egentligen inte är intresserade av teknik för själva teknikens skull. Vi är mer intresserade av hur elektroniska produkter och ny teknik kan berika våra liv och göra dem smartare, roligare, enklare, mer sociala, mer underhållande och mer pedagogiska.

Om du tycker likadant är L&B Home mediet för dig. För även om vi fokuserar på teknik och hemelektronik så kommer du i första hand.

Vi testar produkter. Vi ger dig råd, tips och insikter. Vi skriver nyheter om de senaste trenderna och tar oss an den senaste tekniska utvecklingen. På dina villkor.

Läs också 6 airfryers som gör matlagningen lekande lätt Allt man gör i en ugn kan man göra i en airfryer – fast snabbare och bättre.

Sedan den 24 mars 2023 har vi testat otaliga elbilar och andra eldrivna transportmedel som elcyklar och elsparkcyklar. Vi har varit i köket många gånger och testat airfryers och espressomaskiner. Ett par stora, dyra kylskåp och en bordsdiskmaskin har vi också tittat närmare på.

Läs också Farväl till slingkabeln Robotgräsklipparna har blivit mycket roligare.

Det mest populära testet under året 2023 var vårt grupptest av robotgräsklippare. Att ha en robot som klipper gräset är uppenbarligen något som trädgårdsägare verkligen uppskattar och vi lovar att det kommer ett nytt test av de senaste gräsklipparna innan sommaren drar igång på allvar.

Vi älskar också spel och har testat handhållna konsoler, bärbara speldatorer och massor av möss, tangentbord och tillbehör.

Och självklart testar vi även de senaste och dyraste mobiltelefonerna – till exempel iPhone 15 Pro Max, Google Pixel 8 Pro och Samsung Galaxy S24 Ultra – innan de kommer ut i butikerna.

Guider om allt möjligt

Men allt handlar inte om produkttester. Våra många guider hjälper dig att förstå och använda tekniken i ditt digitala liv. Vi har skrivit om allt från AI och ChatGPT till laddning av elbilar och hur tekniken kan hjälpa dig att sova bättre.

Läs också Så använder du ChatGPT Över en natt gick artificiell intelligens från något man bara läste om till något konkret som vem som helst kunde använda. AI har blivit mainstream, men hur använder man det?

Men den mest populära guiden vi publicerade 2023 var faktiskt den om hur du räddar dina växter från att dö under semestern. Vem kunde ana att en krukväxt kunde få så mycket kärlek …?

Sådant innehåll kan du räkna med att få se mycket mer av under 2024.

AI

Det går inte att komma ifrån att den mest uppseendeväckande tekniska utvecklingen under de senaste 12 månaderna har varit inom artificiell intelligens.

Läs också Dessa AI-funktioner får de nya Samsung Galaxy S24-mobilerna Med artificiell intelligens kan Samsungs nya Galaxy-smartphones göra saker som de aldrig har kunnat göra förut. Få överblicken här.

Vi har skrivit guider och många nyheter om de olika nya tjänsterna och produkterna, men framöver kommer vi också att få vänja oss vid att AI spelar en stor roll i de fysiska elektronikprodukter vi använder i vardagen.

Det första exemplet på detta är Samsung Galaxy S24 och Samsung Galaxy S24 Ultra som båda är utrustade med Galaxy AI, en hel rad smarta funktioner som är integrerade i telefonerna och till exempel kan live-översätta telefonsamtal från ett språk till ett annat.

Vi har också redan sett AI-teknik integreras i nya datorer och till och med i vitvaror som tvättmaskiner och kylskåp. Räkna med att få läsa mycket mer om AI under 2024 och de kommande åren.

Vad tycker du?

Vi vill alltid veta vad du tycker om det vi skriver. Speciellt om du tycker att det finns ämnen eller produkttyper som vi helt har missat.

Skriv gärna dina förslag och idéer i kommentarsfältet under artikeln. Vi läser alla.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är de mest lästa artiklarna under 2023

Här är testerna ni läste mest under 2023

Black Week: Leta efter årets bästa produkter!

L&B Home utser Årets bästa produkter 2023-2024

Välkommen hem!

Rulla till toppen