Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Kommentar

Ditt digitala liv

Home är ett nytt medium för dig som använder teknik hela tiden och överallt. Alltså oss alla, när det kommer till kritan.

Av / 2023-03-24 - 13:00
Ditt digitala liv
comment Detta är en kommentar. Kommentaren ger uttryck för skribentens åsikter

Våra liv har gradvis blivit digitala. Det är i alla fall mitt. Och om du är som jag, är tekniken ständigt närvarande i din vardag – i köket, i vardagsrummet, på hemmakontoret, i trädgården, på språng, när du tränar och när du åker på semester.

Bara för att nämna några exempel.

Och det gäller oavsett om du är 15 eller 65. Oavsett om du är man, kvinna eller något annat. Oavsett om du bor i en lägenhet eller ett hus, om du kör bil eller föredrar cykeln, om du föredrar att spela hela natten eller snarare ta en löprunda i skogen.

Men för mig är det faktiskt så att även om jag nästan vältrar mig i teknikprodukter, så bryr jag mig egentligen inte så mycket om teknik för dess egen skull.

Däremot bryr jag mig om hur den kan berika mitt liv och göra det smartare, roligare, enklare, mer socialt, mer underhållande och mer lärorikt.

Om en ny teknik eller produkt kan förbättra mitt liv och mitt dagliga liv – och särskilt om den för mig närmare andra människor – då är jag intresserad. Annars kan det lika gärna vara.

Om du också känner så är Home mediet för dig. För även om vårt ämne är teknik och konsumentelektronik så kommer du i första hand.

Vi testar produkter. Vi ger dig råd, tips och insikter. Vi skriver nyheter om de senaste trenderna och vi brottas med den senaste tekniska utvecklingen. På dina villkor.

Vi ska skriva om elbilar, elcyklar och elsparkcyklar. Om bärbara datorer, routrar och mesh-nätverk. Och om gaming.

Om pulsklockor och hörlurar för träning. Om mobiler, surfplattor och smarta klockor. Om övervakningskameror, robotdammsugare, smarta kylskåp, digitala badrumsvågar och belysning du kan styra med rösten.

Om artificiell intelligens, AR/VR, sociala medier och kanske till och med lite om rymdresor.

Och mycket, mycket mer.

Men först och främst kommer Home att handla om dig. Och mig. Om oss alla. Och om hur all teknik, alla produkter, alla nya möjligheter kan användas i vardagen. Målet är att ge det mening i ditt digitala liv.

Vårt ursprung är Ljud & Bild, Skandinaviens största medium om hemelektronik. Men där Ljud & Bild är mer än 30 år gammalt ser Home dagens ljus för första gången idag.

Men det betyder långt ifrån att vi är nybörjare – eller att vi börjar från noll.

Home-redaktionen består av ett gäng engagerade, nyfikna och skickliga journalister – några kanske du känner igen från Ljud & Bild, medan andra är helt nya – och vi har tagit över mycket innehåll från Ljud & Bild.

Så redan nu kan du läsa ett hav av artiklar, tester, guider och nyheter här på Home.

Och naturligtvis kommer nytt innehåll hela tiden. Under de kommande dagarna kommer du till exempel att kunna läsa om hur du gör ditt kök smart på det smarta sättet. Och du kan läsa om hur uppkopplade hälsoprodukter hjälpte till att rädda livet på en av våra journalister.

Se också fram emot den kompletta guiden till den nya Matter-standarden, som ska göra det lika enkelt att få det smarta hemmet att fungera som att stoppa kontakten i ett vägguttag.

Dessutom håller en av kollegerna på att slita ner asfalten med en massa olika elcyklar, medan en annan lär sig hur matlagning blir extremt mycket enklare tack vare de smarta thermomix-alternativ hon testar. Jag skulle hälsa och säga att hon producerar så mycket pizzadeg och grönsakssoppa med maskinerna att hon håller på att få slut på matburkar och plats i frysen.

Vi ser fram emot att dela allt detta och mycket mer med dig på vår nya webbplats. Och för dig som vill läsa om högtalare, förstärkare, TV-apparater och kameror kan du fortfarande hitta ditt favoritinnehåll på Ljud & Bild.

Välkommen hem. Välkommen till Home.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

2 reaktioner på ”Ditt digitala liv”

  1. Gösta Nilsson

    75 år men still going… Jag började med HiFi på 1960-talet och är fortfarande mycket intresserad av högtalare och reciverna.
    Jag har en 65 tum plasma TV och diverse trådlös elektronik. Spotify är min favoritapp.
    Kul att något är på gång!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

L&B Home fyller år!

Här är de mest lästa artiklarna under 2023

Här är testerna ni läste mest under 2023

Black Week: Leta efter årets bästa produkter!

L&B Home utser Årets bästa produkter 2023-2024

Välkommen hem!

Rulla till toppen