Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi kårer

Apple iPhone 15 Pro Max

Äntligen har iPhone fått ett zoomobjektiv som matchar och ofta överträffar konkurrenterna.

Av / 2023-11-03 - 11:02
Apple iPhone 15 Pro Max

Huvudkameran har samma 48-megapixelsensor som i iPhone 14, vilket då var en stor uppgradering från 12-megapixelsensorn i 13-serien. Vad som hänt handlar om nya processorer och nya algoritmer. Tack vare en uppgraderad Photonic Engine får vi nu 24-megapixelbilder som standard utan märkbart minskad bildkvalitet. För proffsen kan man nu skjuta 48 Mp-foton i HEIF förutom ProRAW, och ha det som snabbval i kamera-appen.

Resultatet är inte dumt alls. Mörkerprestanda har förbättrats, med bättre fokus och fler bevarade detaljer. Den nya HDR-algoritmen ger en mindre aggressiv uppljusning av skuggor och mer naturliga färger. Vi är också mer förtjusta i de olika brännviddsalternativen än vi hade trott, då man slipper beskära i efterhand. Vi gillar också att man nu kan lägga på porträttläge i efterhand om man glömde det vid fototillfället.

Den stora nyheten är i stället den nya telelinsen. Med längre tele förvärras dock risken för skakningar och därför har den en ny bildstabilisering där hela sensorn flyttas tredimensionellt för att kompensera för rörelser. Efter att ha testat den mot konkurrenterna med stor optisk zoom måste vi säga att Apple lyckats utmärkt, den är fullt i klass med Google Pixel 7 Pro, faktiskt något bättre!

Slutsats

Vårt första intryck av att iPhone 15 Pro Max bara hade enstaka förbättringar har ersatts av en nöjd känsla. Det visar sig att alla små saker tillsammans faktiskt ger en bra upplevelse. Vi gillar den lättare designen och vardagliga bekvämligheter som snabbknappen, att slippa leta efter en Lightning-sladd när man ska ladda och att batteritiden är tillbaka på en bra nivå. Vi är också imponerade av prestandalyftet och den nya telefoto-kameran. Efter förra årets besvikelse är Pro Max tillbaka i matchen!

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

Dessa artiklar var de mest lästa under 2023

Läsarnas favoriter: Allt om Yellowstone, stora TV-apparater och retroljud!
Läs mer
Ljud & Bild
Rulla till toppen