Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Elkjøp Campus 2024: Nordens största elektronikmässa är stängd för allmänheten

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.

Av / 2024-05-24 - 14:56
Elkjøp Campus 2024: Nordens största elektronikmässa är stängd för allmänheten

Onsdagen den 21 maj invigdes Campus 2024, Elgigantens (eller Elkjøp som det heter i Norge) interna mässa för utbildning av anställda. Evenemanget äger rum i utställningshallen The Qube på Clarion Hotel precis vid Oslo flygplats Gardemoen.

Campus är kanske det närmaste vi kommer en storskalig nordisk elektronikmässa. Visserligen är utställningsmontrarna inte riktigt lika stora som CES i Las Vegas eller IFA i Berlin – men det är inte långt ifrån! Här finns de riktigt stora tillverkarna som Samsung, Google och välkända varumärken som JBL, LG, Philips, Sonos, Sony, TCL och många andra.

Tyvärr är mässan ännu inte öppen för allmänheten – endast butiksanställda och särskilt inbjudna gäster från branschen får delta.

Hit kommer Elgigantens medarbetare från hela Norden för att se och lära sig mer om de senaste produkterna, som kommer att släppas till försäljning under våren och sommaren.

The Qube har en utställningsyta på 13 000 m2 och ligger ett stenkast från Oslo flygplats Gardermoen (Foto: Audun Hage)

Elkjøp Campus 2024

Campus-evenemanget har vuxit i storlek under de senaste åren och omfattar nu viktiga produktkategorier som TV, ljud, mobil, data, smarta hemprodukter och vitvaror/hushållsapparater. Årets Campus är det största hittills, med cirka 6 000 Elgiganten-anställda och nästan 100 leverantörer bland utställarna.

Det stora mässgolvet i The Qube är fyllt av ljud- och ljusshower, välkända logotyper och varumärken.

DSC_3853 DSC_3857 DSC_3841 DSC_3865 DSC_3759 DSC_3862 DSC_3844 DSC_3842
<
>
(Foto: Audun Hage)

De olika leverantörerna får alla några värdefulla minuter för att ge sin presentation till deltagarna. Det handlar i första hand om att hålla Elgigantens anställda uppdaterade om viktiga funktioner och försäljningsargument, men också om att skapa entusiasm för de egna produkterna.

De bästa presentationerna belönas också med poäng från deltagarna, och sist vi kollade var det Google och Samsung som låg i täten med sina massiva ”klassrum”.

Den här veckan ligger fokus på TV, ljud, mobil och data, medan det nästa vecka kommer att finnas en separat Campus-utställning för vitvaror.

Samsung hade en stor monter och klassrum, däribland en separat ”djungel” med fokus på AI-uppgraderade mobiler och TV-apparater (Foto: Audun Hage).
Vi fick också en skymt av den nya Music Frame.
Gaming på en 110” Samsung MicroLED TV? Ja tack (Foto: Audun Hage)
TCL slog bokstavligen på stortrumman i år med en enorm monter i kinesisk stil, inklusive en riktig gongong-trumma(!) som verkligen fick fart på showen (Foto: Audun Hage)

 

TCL C855 är en ny och prisvärd miniLED LCD-TV som kommer att finnas tillgänglig i ett brett utbud av skärmstorlekar upp till 98 tum.

 

Sony visade bl.a. nya Bravia TV och soundbars samt livfulla högtalare och hörlurar i ULT-serien.

 

LG hade som vanligt ett brett utbud av OLED- och QNED-TV-apparater – inklusive flaggskeppet OLED G4 som vi testade nyligen.

 

Philips var naturligtvis också på plats med sina Ambilight-TV-apparater (Foto: Audun Hage).
Sonos ställde ut ett brett utbud av sina senaste Ace-hörlurar, som vi själva precis har fått för test! (Foto: Audun Hage)

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dessa artiklar var de mest lästa under 2023

Dessa tester var de mest lästa under 2023

10 tips bra och billiga presenter till Fars dag

Ljud & Bild förnyas – igen

Rulla till toppen