Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kommentar

Ljud & Bild blir mer ljud och bild

L&B lanserar en ny version av Ljud & Bild – och en ny webbplats.

Av / 2023-03-24 - 13:00
Ljud & Bild blir mer ljud och bild
comment Detta är en kommentar. Kommentaren ger uttryck för skribentens åsikter

Egentligen känns det lite märkligt att det har gått mer än 30 år sedan Ljud & Bild startade i vår nuvarande form.

Och under dessa år har vi förnyats flera gånger. Från att ha varit en tidning enbart om hifi, hemmabio och TV har vi genom åren omfamnat och börjat skriva artiklar, tester och guider om foto, datorer, mobiler, gaming, smarta hem och nu senast elbilar.

Det har varit en stor framgång och överlag har responsen från läsarna varit fenomenal. Somliga gillar inte förändring, det har vi fått veta, och andra vill helst bara läsa om just det området de är intresserade av. Men de flesta läser det mesta vi skriver om.

Nu är vi redo för ett nytt kapitel. Ljud & Bild blir en renodlad webbplats för allt du vill veta om TV, hemmabio, hifi, hörlurar, highend och foto – och filmer och TV-serier.

Allt annat innehåll vi gör – om mobiler, datorer, gaming, elbilar, fitness och smarta produkter för hemmet – återuppstår på L&B Home.

En ny webbplats som fokuserar på smarta hem, på samma sätt som Ljud & Bild fokuserar mer på ljud och bild.

För dig som läsare innebär det mer valfrihet att läsa om allt du gillar bäst. För oss innebär det mer resurser att skapa ännu mer innehåll för våra läsare.

De två separata webbplatserna vi lanserar i dag kommer fortfarande att vara synliga på båda webbadresserna. Ett mobiltelefontest är bara en musklickning borta från ljudochbild.se och ett högtalartest är like enkelt att hitta på lbhome.se.

Den nya webbplatsen – L&B Home – utökas också till fler ämnesområden som är relaterade till hemmet. Till exempel robotdammsugare och robotgräsklippare.

Ljud & Bild kommer att ha störst fokus på glädjen med bra ljud, tester med djup och bredd – och ännu fler av dem – av TV-apparater, hifi-produkter, highend och fler artiklar, guider, råd och tips.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

5 reaktioner på ”Ljud & Bild blir mer ljud och bild”

 1. Bra beslut. Vid sidan om ljud och bild är bilar mitt största intresse och jag läser regelbundet 4-5 svenska och brittiska biltidningar. När jag läser Ljud & Bild vill jag läsa om just ljud och bild (och gärna foto). Inte om bilar.

 2. Att behöva läsa om robotdammsugare när man vill läsa om en mäktig stereo för 100´ + kr är frustrerande, detta låter bra!
  Tomas

 3. Det måste vara väldigt få som köper för över 100k150k för ljud. så det kan ni sluta testa/skriva om. Bilar är totalt ointressant för mig och det finns så många andra tidningar för det.

 4. Låter bra! Själv är jag en ljudfreak men det känns som att alla kan få sitt med den nya lösningen! Ser fram emot det!
  Hälsningar Anders

 5. Lennart Frank

  Absolut ett bra beslut! Eftersom jag är mest intresserad av bra Ljud- och bra Ljudanläggningar så kan jag gå direkt på de artiklar som intresserar mest.
  Hälsning Lennart

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dessa artiklar var de mest lästa under 2023

Dessa tester var de mest lästa under 2023

10 tips bra och billiga presenter till Fars dag

Ljud & Bild förnyas – igen

Rulla till toppen