Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny norsk Netflix-film: ”Royalteen”

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Av / 2021-07-11 - 07:04
Ny norsk Netflix-film: ”Royalteen”

Den norska romanen Arvingen blir långfilm på strömningsjätten Netflix.

Filmen bygger på Arvingen, som är den första boken i den hyllade ungdomsserien Halve Kongeriket av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen.

Royalteen regisseras av Per-Olav Sørensen (som tidigare bland annat gjort Störst av allt och Home for Christmas, Nobel) och med Emilie Beck

Läs också Störst av allt, säsong 1 Skrämmande drama som tar den amerikanska vapenkulturen hem till vår egen trygga värld.
Royalteen
Royalteen (Foto: Netflix)

I rollerna syns Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) och Carmen Andrea Høilund (Guro).

I pressmeddelandet står det följande om handlingen:

Han bär en nation på sina axlar. Hon bär lögner på sina. Kan det finnas en framtid för den blivande kungen och granntjejen med den stora hemligheten?

Royalteen är en kärlekshistoria om att leva med sina misstag, övervinna sin rädsla och att vara stor i sociala medier. När prins Karl Johan (Mathias Storhøi), som kallas Kalle av sina vänner, och nykomlingen Lena (Ines Høysæter Asserson) börjar utveckla känslor för varandra är Lena både charmad och skeptisk. Partyprinsen Kalle figurerar ofta i nyheterna och på skvallerbloggarna – och en av dem drevs anonymt av Lena själv tills hon blir avslöjad. Om Lena och den framtida kungen börjar dejta är hon väl medveten om att de skulle hamna i en omöjlig situation. Hon har inte heller berättat för Kalle eller någon annan om sin ännu större hemlighet, vilket också är anledningen till att hon flyttade från sin hemstad.

 

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
”Royalteen” kommer på Netflix nästa år (Foto: iStock)

Per-Olav Sørensen, regissör:

Vi behöver skapa mer innehåll för unga vuxna som visar kärlek som är autentisk, sårbar och känslig. Med Royalteen hoppas vi kunna fylla en del av det tomrummet. Den här berättelsen innehåller många relevanta ämnen för dagens ungdomar och jag och min medregissör Emilie Beck hoppas kunna berätta en modern kärlekshistoria fylld med humor, sårbarhet och passion. Den här moderna Askungesagan är både fascinerande och underhållande.

Royalteen har global premiär på Netflix någon gång under 2022.

 

Royalteen (Foto: Aschehoug)

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av Netflix starkaste kort deras satsningar på lokalt producerat innehåll.

Tidigare i den här veckan presenterade HBO Max sin första nordiska produktion, svenska Lust.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Ända sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett denna kapplöpning. Redan för två år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas, Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt, Kärlek & Anarki och Young Royals. I Danmark släpptes förra året den spännande serien Equinox och de har redan annonserat kommande Chosen och Against the Ice.

Läs också Partyprinsen! Netflix gör en vinkling av den svenska kungafamiljen – och om hur det är att vara annorlunda.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen