TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny norsk Netflix-film: ”Royalteen”

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

forfatter
Publicerad 2021-07-11 - 07:04

Den norska romanen Arvingen blir långfilm på strömningsjätten Netflix.

Filmen bygger på Arvingen, som är den första boken i den hyllade ungdomsserien Halve Kongeriket av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen.

Royalteen regisseras av Per-Olav Sørensen (som tidigare bland annat gjort Störst av allt och Home for Christmas, Nobel) och med Emilie Beck

Läs också Störst av allt, säsong 1 Skrämmande drama som tar den amerikanska vapenkulturen hem till vår egen trygga värld.
Royalteen
Royalteen (Foto: Netflix)

I rollerna syns Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) och Carmen Andrea Høilund (Guro).

I pressmeddelandet står det följande om handlingen:

Han bär en nation på sina axlar. Hon bär lögner på sina. Kan det finnas en framtid för den blivande kungen och granntjejen med den stora hemligheten?

Royalteen är en kärlekshistoria om att leva med sina misstag, övervinna sin rädsla och att vara stor i sociala medier. När prins Karl Johan (Mathias Storhøi), som kallas Kalle av sina vänner, och nykomlingen Lena (Ines Høysæter Asserson) börjar utveckla känslor för varandra är Lena både charmad och skeptisk. Partyprinsen Kalle figurerar ofta i nyheterna och på skvallerbloggarna – och en av dem drevs anonymt av Lena själv tills hon blir avslöjad. Om Lena och den framtida kungen börjar dejta är hon väl medveten om att de skulle hamna i en omöjlig situation. Hon har inte heller berättat för Kalle eller någon annan om sin ännu större hemlighet, vilket också är anledningen till att hon flyttade från sin hemstad.

 

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
”Royalteen” kommer på Netflix nästa år (Foto: iStock)

Per-Olav Sørensen, regissör:

Vi behöver skapa mer innehåll för unga vuxna som visar kärlek som är autentisk, sårbar och känslig. Med Royalteen hoppas vi kunna fylla en del av det tomrummet. Den här berättelsen innehåller många relevanta ämnen för dagens ungdomar och jag och min medregissör Emilie Beck hoppas kunna berätta en modern kärlekshistoria fylld med humor, sårbarhet och passion. Den här moderna Askungesagan är både fascinerande och underhållande.

Royalteen har global premiär på Netflix någon gång under 2022.

 

Royalteen (Foto: Aschehoug)

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av Netflix starkaste kort deras satsningar på lokalt producerat innehåll.

Tidigare i den här veckan presenterade HBO Max sin första nordiska produktion, svenska Lust.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Ända sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett denna kapplöpning. Redan för två år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas, Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt, Kärlek & Anarki och Young Royals. I Danmark släpptes förra året den spännande serien Equinox och de har redan annonserat kommande Chosen och Against the Ice.

Läs också Partyprinsen! Netflix gör en vinkling av den svenska kungafamiljen – och om hur det är att vara annorlunda.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend