Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Ny norsk Netflix-film: ”Royalteen”

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Den norska romanen Arvingen blir långfilm på strömningsjätten Netflix.

Filmen bygger på Arvingen, som är den första boken i den hyllade ungdomsserien Halve Kongeriket av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen.

Royalteen regisseras av Per-Olav Sørensen (som tidigare bland annat gjort Störst av allt och Home for Christmas, Nobel) och med Emilie Beck

Royalteen

Royalteen (Foto: Netflix)

I rollerna syns Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) och Carmen Andrea Høilund (Guro).

Annons

I pressmeddelandet står det följande om handlingen:

Han bär en nation på sina axlar. Hon bär lögner på sina. Kan det finnas en framtid för den blivande kungen och granntjejen med den stora hemligheten?

Royalteen är en kärlekshistoria om att leva med sina misstag, övervinna sin rädsla och att vara stor i sociala medier. När prins Karl Johan (Mathias Storhøi), som kallas Kalle av sina vänner, och nykomlingen Lena (Ines Høysæter Asserson) börjar utveckla känslor för varandra är Lena både charmad och skeptisk. Partyprinsen Kalle figurerar ofta i nyheterna och på skvallerbloggarna – och en av dem drevs anonymt av Lena själv tills hon blir avslöjad. Om Lena och den framtida kungen börjar dejta är hon väl medveten om att de skulle hamna i en omöjlig situation. Hon har inte heller berättat för Kalle eller någon annan om sin ännu större hemlighet, vilket också är anledningen till att hon flyttade från sin hemstad.

 

”Royalteen” kommer på Netflix nästa år (Foto: iStock)

Per-Olav Sørensen, regissör:

Vi behöver skapa mer innehåll för unga vuxna som visar kärlek som är autentisk, sårbar och känslig. Med Royalteen hoppas vi kunna fylla en del av det tomrummet. Den här berättelsen innehåller många relevanta ämnen för dagens ungdomar och jag och min medregissör Emilie Beck hoppas kunna berätta en modern kärlekshistoria fylld med humor, sårbarhet och passion. Den här moderna Askungesagan är både fascinerande och underhållande.

Royalteen har global premiär på Netflix någon gång under 2022.

Annons

 

Royalteen (Foto: Aschehoug)

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av Netflix starkaste kort deras satsningar på lokalt producerat innehåll.

Tidigare i den här veckan presenterade HBO Max sin första nordiska produktion, svenska Lust.

Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Ända sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett denna kapplöpning. Redan för två år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Annons

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas, Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt, Kärlek & Anarki och Young Royals. I Danmark släpptes förra året den spännande serien Equinox och de har redan annonserat kommande Chosen och Against the Ice.

Läs också

Partyprinsen!

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Norsk boksuccé med kunglig knorr blir Netflix-film.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.