Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Svensk komediserie på HBO Max

Första nordiska serien på HBO Max blir svenska ”Lust”.

Skrivet av / 2021-07-08 - 07:10
Svensk komediserie på HBO Max

Infor den (mycket efterlängtade) nordiska lanseringen av HBO senare i år (någon gång i höst) meddelar HBO att produktionen har satt igång för den första svenska Max Original-serien: Lust.

Temat för serien är kvinnor i 40-årsåldern som kämpar för att behålla lusten i en sexuellt frustrerad värld. Huvudrollerna spelas av Sofia Helin (Bron), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga.

Läs också Snart dags för mer film Ersätter HBO Nordic under 2021 och visar premiärer av en rad storfilmer.

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) och Martina (Klinga) har varit vänner sedan barnsben. När hälsoutredaren Anette tar sig an en stor undersökning under den något tveksamma parollen ”Gör Sverige sexigt igen” väcks deras nyfikenhet och de börjar ifrågasätta sina egna sexliv. Har sex – eller bristen på det – någon inverkan på svenska kvinnors hälsa och var tog den svenska synden vägen i en vardag med schemalagt torsdagssex, karriärer, ungar, äktenskap, skilsmässor och kampen för att hålla sig frisk, ung och snygg?

Lust är regisserad av Ella Lemhagen, producerad av Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung och skriven av Frans Milisic Wiklund. Serien är baserad på en idé av Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist.

 

HBO Max Lust
Anja Lundqvist, Elin Klinga, Sofia Helin och Julia Dufvenius (Foto: HBO)

Komediserien består av åtta halvtimmeslånga avsnitt och produceras av Miso Film Sweden för HBO Max.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Sofia Helin om seriens ursprung:

– I mitt barndomshem fanns det en bok i bokhyllan som var helt sönderläst av släktens alla flickor och kvinnor; sexundersökningen Hite-rapporten, bästsäljaren från 1976 av den amerikanska feministen Shere Hite. Att få en inblick i de vuxnas mest intima rum och förstå hur olika alla har det vad gäller sex var häpnadsväckande. När jag och mina vänner nu i vuxen ålder tog upp att vi faktiskt pratar med varandra om allt utom just om våra sexliv, mindes vi åter Shere Hites banbrytande sexundersökning. Det blev till långa samtal med mycket skratt. Det är ett så sårbart ämne och därför så befriande att få skratta åt tillsammans. Att para ihop en sexundersökning med en komediserie skapade ett fantastiskt kreativt rum och det blev vår serie Lust.

Sofia Helin är förmodligen mest känd för sin roll i succéserien Bron, men har varit med i många andra nordiska serier och filmer också, inklusive en liten roll i andra säsongen av norska Exit.

Läs också Sociopaternas lekplats Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
Sofia Helin under inspelningen av ”Exit, säsong 2” (Foto: NRK)

Sandra Harms, producent på Miso Film:

”En serie om kvinnlig sexualitet som man får skratta åt, beröras av, underhållas av, fundera över och se vår tid i ljuset av – det här projektet har varit helt självklart att vilja göra från den dagen vi fick idéen presenterad. Ett riktigt drömprojekt.”

Läs också Kate Winslet briljerar! Småstaden i Pennsylvania skakas av försvunna och mördade tonårstjejer – och Kate Winslet är förlorad i mörkret.

27 maj hade Warner premiär för den nya tjänsten HBO Max, men då bara för amerikanska tittare. Det har länge spekulerats om och när tjänsten skulle komma till Europa och före jul bekräftade Andy Forsell på HBO att europalanseringen sker ”under 2021”.

HBO Max lockar abonnenterna med ett stort arkiv av underhållning. Förutom välkända och älskade HBO-titlar som Game of Thrones finns filmer och serier från Warner-portföljen, inklusive Cartoon Network, CNN, DC Comics, HBO Originals, TNT, Crunchyroll och Sesame Workshop. HBO Max har mer än 10 000 timmars innehåll och ett betydligt bredare utbud än HBO Nordic som vi har här hemma i Sverige. Planen är att HBO Nordic ska ersättas av HBO Max under hösten, vilket också medför en betydande teknisk förbättring av den nordiska tjänsten som lider av låg/komprimerad bildkvalitet.

Dessutom kommer (åtminstone under corona-året 2021) alla Warners biofilmer att släppas samtidigt på HBO Max, så som de gjorde med Wonder Woman 1984.

Lust har premiär i alla europeiska HBO Max-länder.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Aquaman kommer hem till dig

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen