Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Against the Ice kommer på Netflix i år

Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.

Av / 2021-01-20 - 08:00
Against the Ice kommer på Netflix i år

Netflix lägger i en ny växel för nordiska produktioner, nu meddelar strömningsjätten att de håller på för fullt med en dansk film: Against the Ice.

Huvudrollerna spelas av ”världens mest kände dansk”, Nikolaj Coster-Waldau, som fick sitt stora internationella genombrott som systerälskande kungamördare i Game of Thrones, och Joe Cole (Peaky Blinders). Coster-Waldau har också fått med sig en gammal kollega från Game of Thrones, Charles Dance, i en av rollerna.

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) med sitt livs kärlek, hans egen syster (!) Cersei Lannister (Lena Headey) i ”Game of Thrones”. (Foto: HBO Nordic)

Filmen regisseras av Peter Flinth och produceras av den kända isländska filmskaparen Baltasar Kormákurs bolag, RKV Studio.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Coster-Waldau har även haft uppdraget att adaptera den danska romanen Two Against the Ice (Ejnar Mikkelsen) till filmmanus, tillsammans med Joe Derrick.

I Netflix pressmeddelande kan vi läsa följande om filmens tema:

”År 1909 försökte Danmarks Alabama-expedition, ledd av kapten Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau), motbevisa USAs anspråk på nordöstra Grönland – ett påstående som var rotat i tanken att Grönland var uppdelat i två olika landområden. Efter att ha lämnat sin besättning vid skeppet slädar Mikkelsen över isen med sin oerfarna besättningsmedlem Iver Iversen (Joe Cole). De två männen lyckas hitta bevis på att Grönland är en ö, men att återvända till fartyget tar längre tid och är mycket svårare än väntat. De kämpar mot extrem hunger, trötthet och en isbjörnsattack, och när de äntligen kommer tillbaka hittar de sitt skepp krossat i isen och lägret övergivet. I hopp om att räddas måste de nu kämpa för att hålla sig vid liv. När dagarna blir allt längre börjar deras mentala grepp om verkligheten blekna, vilket ger upphov till misstro och paranoia som är en farlig mix i deras kamp för överlevnad. Against the Ice är en sann berättelse om vänskap, kärlek och den imponerande kraften i kamratskap.”

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Med en allt intensivare kamp om strömningsabonnenterna är ett av Netflix starkaste kort deras satsningar på lokalt producerat innehåll.

Ända sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett denna kapplöpning. Redan för två år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas, Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt och den njutbara Kärlek & Anarki. I Danmark släpptes för bara ett par veckor sedan den spännande serien Equinox – och de har redan annonserat kommande Chosen.

”Against the Ice har varit ett passionerat projekt för mig redan från början. Den kombinerar många spännande teman för mig: äventyr, Grönland, kamratskap, lojalitet och kärlek. Det är en intensiv utforskning av två män, två motpoler, fångade i en episkt farlig miljö. Det är också en berättelse om att leva under extrema omständigheter och press, om ständig kamp för överlevnad, att bekämpa hot om extrem kyla, brist på mat, hungriga isbjörnar och inte minst svagheten i det mänskliga sinnet. Peter Flinth skickade mig boken ”Two against the ice” av Ejnar Mikkelsen. Jag läste den, blev kär i den och började anpassa den tillsammans med Joe Derrick. Tillsammans har vi startat eget: ill kippers. Against the Ice är vårt första projekt. Lyckan var gjord när Netflix trodde på vår film, vilket jag alltid kommer att vara tacksam för. Att kunna spela in den här filmen med Peter Flinth som regissör och Baltasar Kormákur som producent är och har varit ett drömscenario för mig. Jag ser fram emot att få dela Against the Ice med alla tittare.”

– Nikolaj Coster-Waldau

Against the Ice är en engelskspråkig film och inspelningen har precis avslutats. Netflix har ännu så länge inte avslöjat något premiärdatum, men lovar att den ska släppas globalt under 2021.

Läs också Mystiskt danskt försvinnande! Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen