annons
annons

LG 47LH4000

Maxbild till minipris

Den här storskärmen har vi sett för under tiotusen kronor. Tack vare 100 Hz-teknik och fina prestanda är 47LH4000 en riktigt bra allroundare för pengarna!

Billig! Prisvärd bild.
Byggkvaliteten. Ljudet.

Billig är den, och det märks framför allt på kabinettets kvalitet och på ljudet. Men trots mycket plast och billiga lösningar är bildkvaliteten förvånansvärt hög. Gränssnittet är bra, med enkla och självförklarande menyer och fina bildinställningar (ISF-meny).
 
Bildkvalitet
Svärtan är inte lika bra som på LED-skärmarna, men LG har ändå lyckats med en väldigt jämn och fin bakbelysning. Det finns inga synliga problem med ojämnt ljus (hotspots). Första intrycket direkt ur kartongen är mycket positivt, med bra kontrast och inte alltför överdrivna färger. 47LH4000 har riktigt fin skärpa från DVD och en mjuk bild även vid snabba rörelser.
LG har gjort en bra och genomtänkt kalibrering som utnyttjar bildpanelen och den måttfulla bakbelysningen optimalt. Bilden var i ljusaste laget även för ett upplyst rum, vilket ledde till att vi behövde sänka ljusstyrkan ordentligt. Rörelsekompenseringen är en smaksak och den kan med fördel stängas av när man tittar på film. Den hänger nämligen inte med helt och hållet på Blu-ray utan orsakar lite ”ghosting-effekter” runt föremål som rör sig snabbt. Men med vanliga TV-signaler och sport kan funktionen ha en positiv och lugnande effekt.
 
Ljudkvalitet
Den här TV-apparatens ljud var en liten besvikelse, det saknade både kraft och engagemang. Någon bas existerar inte och ett medelmåttigt mellanregister i kombination med svaga förstärkare gjorde ljudet instängt och svagt. Inte ens på full volym fick vi en ljudnivå som nådde till hälften av de bästa i testet. Detta spelar ingen roll så länge man kopplar ljudet till en förstärkare, men om man tittar på TV med det så låter det tunt!

Bästa pris på LG 47LH4000
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

47-tums LCD
1920 x 1080p, 100 Hz
3 HDMI
USB-port
Optisk ljudutgång

Pris: 13000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-