Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Toshiba REGZA 46SV685DN

Fet TV – fet bild!

Precis som Sharps TV har den här skärmen från Toshiba äkta LED-bakbelysning och därför ett tjockt kabinett. Men när bildprestanda är på topp bortser vi gärna från de lätt förhistoriska formerna!
Ljud & Bild tycker
Strålande inställningsmöjligheter. Djup kontrast och svärta.
Gammaldags design. Högt pris.
Specifikationer

46-tums LED, local dimming
1920 x 1080p, 100 Hz
4 HDMI
USB-port, CI

Rent designmässigt är TV:n en läcker historia om man ser den rakt framifrån. Fronten är delvis genomskinlig och har inslag av svart och silver, vilket är mer tidlöst än de koreanska ”röda apparaterna”. Bildpanelen täcks av ett blankt frontglas som lär orsaka en del oönskade reflektioner. Vägglampor bakom TV-soffan kan vara problematiska och stora panoramafönster kommer att störa bilden.
Frontglaset har också en bieffekt i form av en ”dubbelbild” när man tittar på skärmen snett från sidan. Bilden lider också av en viss halo-effekt runt föremål när man ökar synvinkeln. Lyckligtvis är detta sällan ett problem eftersom ögonen automatisk fokuserar förbi reflexerna och in i bilddjupet.
 
Bildkvalitet
Toshiba har järnkoll på ljuset vilket ger en extrem svärta. Direkt ur kartongen noterade vi lite magentastick och en lite för överdriven kontrast i normalt bildläge. Färgsticket försvann nästan helt när vi valde en kallare färgton och kontrasten lät sig enkelt justeras och gav en optimal bild. Resultatet var en nästan tredimensionell bild, tack vare det enorma djup man får med äkta LED-bakbelysning som kan styras efter bildens innehåll.
En uppsjö av inställningar gör att det går att få bilden precis som man vill ha den. Full grundfärgsinställning finns för entusiasterna, men för nybörjare kommer man långt med de vanliga parametrarna. Toshiba har en del funktioner, till exempel ”Autoview”, som justerar bilden efter rummets belysning och videomaterialets stämning. Den stängde vi raskt av. Då är det bättre med grundjusteringar efter den personliga smaken.
 
Ljudkvalitet
Toshibas TV har en helt godkänd ljudkvalitet. Förstärkarna är kraftiga och ljudbilden stor. Diskanten är ren och mellanregistret är medelbra. Ljudet fungerar fint till röster men basen går inte speciellt djupt, vilket punkterar både musik- och filmupplevelser. Vi hade nog förväntat oss mer av den här skärmen eftersom den förfogar över en stor kabinettvolym.

Också i detta test:

Sharp LC-52LE705S

Bästa LED-köpet?

Sharp-skärmen är utrustad med äkta LED-bakbelysning som ger superkontroll över bakgrundsbelysningen – och har därför ett fenomenalt kontrastomfång!

Strålande kontrast. Välbalanserad bild.
Synvinkeln. Vissa färgstick.

Philips 52PFL7404H

Smal storskärm

7000-serien har all exklusiv bildbehandling som giganten Philips har att erbjuda, men räcker det i dessa LED-tider om TV:n fortfarande har vanlig bakbelysning?

Snygg design. Suverän skärpa. Strålande rörelsekompensering.
Vilseledande installationsguide.

LG 47LH4000

Maxbild till minipris

Den här storskärmen har vi sett för under tiotusen kronor. Tack vare 100 Hz-teknik och fina prestanda är 47LH4000 en riktigt bra allroundare för pengarna!

Billig! Prisvärd bild.
Byggkvaliteten. Ljudet.

Grundig Fine Arts 40 LED

Nydanande design

Grundig har också släppt LED-skärmar, men har valt att gå sina egna vägar när det gäller design. Resultatet är förvånansvärt smakfullt!

Snygg design. Välbalanserad bild.
Visst ljusläckage i mörka omgivningar.

Philips 40PFL8664

Läcker LED!

Hittills har Philips sysslat med skärmar som har äkta LED-belysning men nu har de även modeller med sido-LED till bra priser. 40-tummaren i 8000-serien är ett bra exempel.

Skarp och kontrastrik bild.
Bakåtvända kontakter är besvärliga.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.