TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Philips 40PFL8664

Läcker LED!

Hittills har Philips sysslat med skärmar som har äkta LED-belysning men nu har de även modeller med sido-LED till bra priser. 40-tummaren i 8000-serien är ett bra exempel.

forfatter
Publicerad 2010-02-26 - 07:00
L&B tycker
Skarp och kontrastrik bild.
Bakåtvända kontakter är besvärliga.
Specifikationer
40-tums LED 1920 x 1080p, 100 Hz USB-port Ambilight Spectra Net TV, DLNA

Den här Philips-modellen har mycket gemensamt med design-TV:n Aurea, där hela ramen lyser i harmoni med bilden på skärmen. 40PFL8664 har visserligen ingen lysande bildram, men däremot har den Philips välkända Ambilight-ljus som lyser upp väggen runt TV:n. 100 Hz-bildbehandling och kantmonterat LED-ljus finns också på plats.
Philips-skärmen är tunn och läcker men tyvärr har den bakåtriktade kontakter i stället för sidomonterade. Det betyder att du får svårt att komma åt dem om du hänger TV:n på väggen, så du får hänga TV:n på ett visst avstånd om du vill använda alla kontakter. Om du bara ska ha en HDMI-kontakt går det att montera TV:n tätt intill väggen eftersom det finns en nedåtriktad sådan.
 
Bildkvalitet
LED-skärmen har precis som andra Philips-skärmar en användarvänlig guide som gör det enkelt att ställa in TV:n första gången. Men precis som andra Philips-skärmar ger den lite för mycket av det goda när det gäller färger och kontrast i standardläget. Men det behövs inte mycket för att 40PFL8664 ska få en bra bild. Färgbalansen är oklanderlig och TV:n uppvisar en mycket bra kontrast och en mycket imponerande svärta, även när vi släcker ljuset i rummet för att komma i ordentlig filmstämning. Ambilight-ljuset skapar en speciell färgeffekt på väggen bakom TV:n, vilket många uppskattar, samtidigt som det ökar den upplevda kontrasten. Bilden blir dessutom mer behaglig att titta på när rummet är mörklagt.
Philips 100 Hz-teknik med Natural Motion tillhör helt klart de mest effektiva bildutjämningsteknikerna som finns. 40PFL8664 kan uppvisa en mycket mjuk bild även när kameran panorerar snabbt. Det verkar dock som om rörelsekompensationen har lite problem med att hänga med i svängarna med HD-signaler. När vi tittar på Blu-ray och TV-sändningar i HD-kvalitet kan vi skönja ”eftersläpningar” bakom vissa föremål på skärmen. Detta kan man lösa genom att sänka effekten av bildutjämningen, eller stänga av den helt och hållet när man tittar på film.
 
Ljudkvalitet
Philips har använt sig av bakåtvända högtalare i hopp om att få ett fylligare ljud ur den tunna TV:n. Sätter du TV:n tätt mot väggen får ljudet en fin fyllighet och klarhet. Den maximala ljudstyrkan är däremot begränsad, vilket gör att Philips-skärmen passar bäst i mindre rum eller med anläggningar som har separata högtalare.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Sharp LC-52LE705S

Bästa LED-köpet?

Sharp-skärmen är utrustad med äkta LED-bakbelysning som ger superkontroll över bakgrundsbelysningen – och har därför ett fenomenalt kontrastomfång!

Strålande kontrast. Välbalanserad bild.
Synvinkeln. Vissa färgstick.

Philips 52PFL7404H

Smal storskärm

7000-serien har all exklusiv bildbehandling som giganten Philips har att erbjuda, men räcker det i dessa LED-tider om TV:n fortfarande har vanlig bakbelysning?

Snygg design. Suverän skärpa. Strålande rörelsekompensering.
Vilseledande installationsguide.

Toshiba REGZA 46SV685DN

Fet TV – fet bild!

Precis som Sharps TV har den här skärmen från Toshiba äkta LED-bakbelysning och därför ett tjockt kabinett. Men när bildprestanda är på topp bortser vi gärna från de lätt förhistoriska formerna!

Strålande inställningsmöjligheter. Djup kontrast och svärta.
Gammaldags design. Högt pris.

LG 47LH4000

Maxbild till minipris

Den här storskärmen har vi sett för under tiotusen kronor. Tack vare 100 Hz-teknik och fina prestanda är 47LH4000 en riktigt bra allroundare för pengarna!

Billig! Prisvärd bild.
Byggkvaliteten. Ljudet.

Grundig Fine Arts 40 LED

Nydanande design

Grundig har också släppt LED-skärmar, men har valt att gå sina egna vägar när det gäller design. Resultatet är förvånansvärt smakfullt!

Snygg design. Välbalanserad bild.
Visst ljusläckage i mörka omgivningar.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend