Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG 47LH4000

Maxbild till minipris

Den här storskärmen har vi sett för under tiotusen kronor. Tack vare 100 Hz-teknik och fina prestanda är 47LH4000 en riktigt bra allroundare för pengarna!
Ljud & Bild tycker
Billig! Prisvärd bild.
Byggkvaliteten. Ljudet.
Specifikationer

47-tums LCD
1920 x 1080p, 100 Hz
3 HDMI
USB-port
Optisk ljudutgång

Billig är den, och det märks framför allt på kabinettets kvalitet och på ljudet. Men trots mycket plast och billiga lösningar är bildkvaliteten förvånansvärt hög. Gränssnittet är bra, med enkla och självförklarande menyer och fina bildinställningar (ISF-meny).
 
Bildkvalitet
Svärtan är inte lika bra som på LED-skärmarna, men LG har ändå lyckats med en väldigt jämn och fin bakbelysning. Det finns inga synliga problem med ojämnt ljus (hotspots). Första intrycket direkt ur kartongen är mycket positivt, med bra kontrast och inte alltför överdrivna färger. 47LH4000 har riktigt fin skärpa från DVD och en mjuk bild även vid snabba rörelser.
LG har gjort en bra och genomtänkt kalibrering som utnyttjar bildpanelen och den måttfulla bakbelysningen optimalt. Bilden var i ljusaste laget även för ett upplyst rum, vilket ledde till att vi behövde sänka ljusstyrkan ordentligt. Rörelsekompenseringen är en smaksak och den kan med fördel stängas av när man tittar på film. Den hänger nämligen inte med helt och hållet på Blu-ray utan orsakar lite ”ghosting-effekter” runt föremål som rör sig snabbt. Men med vanliga TV-signaler och sport kan funktionen ha en positiv och lugnande effekt.
 
Ljudkvalitet
Den här TV-apparatens ljud var en liten besvikelse, det saknade både kraft och engagemang. Någon bas existerar inte och ett medelmåttigt mellanregister i kombination med svaga förstärkare gjorde ljudet instängt och svagt. Inte ens på full volym fick vi en ljudnivå som nådde till hälften av de bästa i testet. Detta spelar ingen roll så länge man kopplar ljudet till en förstärkare, men om man tittar på TV med det så låter det tunt!

Också i detta test:

Sharp LC-52LE705S

Bästa LED-köpet?

Sharp-skärmen är utrustad med äkta LED-bakbelysning som ger superkontroll över bakgrundsbelysningen – och har därför ett fenomenalt kontrastomfång!

Strålande kontrast. Välbalanserad bild.
Synvinkeln. Vissa färgstick.

Philips 52PFL7404H

Smal storskärm

7000-serien har all exklusiv bildbehandling som giganten Philips har att erbjuda, men räcker det i dessa LED-tider om TV:n fortfarande har vanlig bakbelysning?

Snygg design. Suverän skärpa. Strålande rörelsekompensering.
Vilseledande installationsguide.

Toshiba REGZA 46SV685DN

Fet TV – fet bild!

Precis som Sharps TV har den här skärmen från Toshiba äkta LED-bakbelysning och därför ett tjockt kabinett. Men när bildprestanda är på topp bortser vi gärna från de lätt förhistoriska formerna!

Strålande inställningsmöjligheter. Djup kontrast och svärta.
Gammaldags design. Högt pris.

Grundig Fine Arts 40 LED

Nydanande design

Grundig har också släppt LED-skärmar, men har valt att gå sina egna vägar när det gäller design. Resultatet är förvånansvärt smakfullt!

Snygg design. Välbalanserad bild.
Visst ljusläckage i mörka omgivningar.

Philips 40PFL8664

Läcker LED!

Hittills har Philips sysslat med skärmar som har äkta LED-belysning men nu har de även modeller med sido-LED till bra priser. 40-tummaren i 8000-serien är ett bra exempel.

Skarp och kontrastrik bild.
Bakåtvända kontakter är besvärliga.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.