Philips 52PFL7404H

Smal storskärm

7000-serien har all exklusiv bildbehandling som giganten Philips har att erbjuda, men räcker det i dessa LED-tider om TV:n fortfarande har vanlig bakbelysning?

En smal ram blir allt viktigare när skärmstorleken ökar. Trots sina mastodontiska 52 tum ser den här TV:n mest ut som en 47-tummare tack vare den smala inramningen. Den här designen ger dock ofta sämre villkor för ljudet. Användargränssnittet är intuitivt och fjärrkontrollen är praktisk och lättanvänd. Den här modellen saknar allt nätbaserat bling-bling som 800-serien har, och är dessutom utrustad med vanlig CCFL-bakbelysning (lysrör).
 
Bildkvalitet
Philips har fortfarande sin startmeny där man väljer det alternativ man tycker ”ser bäst ut”, men som vanligt blir resultatet lite överdrivet efter en runda med guiden. Färgerna blir i kraftigaste laget och överdriven kontrast och skärpa skapar irriterande dubbelkonturer.
Färgerna, kontrasten och de dynamiska inställningarna måste därför minskas en hel del, men sedan blir bilden väldigt ”ren och snygg” och Philips-skärmen har riktigt bra skärpa och uppvisar bra kontroll över ljuset för att vara en vanlig LCD-TV. Vissa funktioner i bildbehandlingen kan slås på och av efter vilket slags material man tittar på. Natural Motion-bildutjämningen är ett bra exempel – den fungerar utmärkt med sport och TV-program, särskilt på en stor skärm som denna, men med film väljer vi att stänga av funktionen för att bevara den äkta filmkänslan.
 
Ljudkvalitet
TV:n har 2 x 10 watt till förfogande för att driva högtalarna och ljudnivån är ganska så bra. Ljudet är dock lite indirekt, vilket tveklöst har att göra med de ”dolda” högtalarna som beror på den smala ramen. Tendenser till bas och ett bra mellanregister får fram dialogen med kraft.
Svagheterna bli uppenbara när filmmusik spelas på TV:ns högtalare, en separat anläggning är det enda som fungerar när man ska matcha en bra filmskärm.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sharp LC-52LE705S

Bästa LED-köpet?

Sharp-skärmen är utrustad med äkta LED-bakbelysning som ger superkontroll över bakgrundsbelysningen – och har därför ett fenomenalt kontrastomfång!

Strålande kontrast. Välbalanserad bild.
Synvinkeln. Vissa färgstick.

Toshiba REGZA 46SV685DN

Fet TV – fet bild!

Precis som Sharps TV har den här skärmen från Toshiba äkta LED-bakbelysning och därför ett tjockt kabinett. Men när bildprestanda är på topp bortser vi gärna från de lätt förhistoriska formerna!

Strålande inställningsmöjligheter. Djup kontrast och svärta.
Gammaldags design. Högt pris.

LG 47LH4000

Maxbild till minipris

Den här storskärmen har vi sett för under tiotusen kronor. Tack vare 100 Hz-teknik och fina prestanda är 47LH4000 en riktigt bra allroundare för pengarna!

Billig! Prisvärd bild.
Byggkvaliteten. Ljudet.

Grundig Fine Arts 40 LED

Nydanande design

Grundig har också släppt LED-skärmar, men har valt att gå sina egna vägar när det gäller design. Resultatet är förvånansvärt smakfullt!

Snygg design. Välbalanserad bild.
Visst ljusläckage i mörka omgivningar.

Philips 40PFL8664

Läcker LED!

Hittills har Philips sysslat med skärmar som har äkta LED-belysning men nu har de även modeller med sido-LED till bra priser. 40-tummaren i 8000-serien är ett bra exempel.

Skarp och kontrastrik bild.
Bakåtvända kontakter är besvärliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: