Search
Generic filters

Samsung LE32B557

Samsung LE32B557

Fortfarande i täten

Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
Tunt ljud.
32-tums LCD, 1920 x 1080
3 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
USB
Pris: 8 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 8000 kr

LE32B557 har inga lysdioder och är därför inte speciellt tunn, men den har samma blanksvarta utseende som LED-skärmarna. Den är dessutom välutrustad, bland annat med hela 4 HDMI-ingångar. Till skillnad från Grundig, Philips och Panasonic har Samsung också kostat på sin TV ett snyggt vridbart stativ i glas. Fjärrkontrollen tillhör också de bättre, den har stora och tydliga knappar, fast är kanske inte lika överskådlig och enkel som Panasonics variant.
 
Bildkvalitet
Den här TV:n blev vi imponerande av direkt. LE32B557 har en mycket skarp och kontrastrik bild med massor av intensitet och liv. Färgbalansen drar visserligen en aning åt det röda direkt ur kartongen och påminner om den varma, svagt rödaktiga färgsignatur vi har sett på Samsungs LED-skärmar. För att få en så bra och naturlig bild som möjligt aktiverade vi Bio-läget och ställde in färgtemperaturen till ”Varm 2”. Då blev bilden ytterst behaglig att titta på och vi fick mer naturliga färger än med det lite väl framfusiga Standard-läget. Den dynamiska inställningen bör undvikas så länge du inte tittar på TV i ett rum som är fullt av dagsljus.
Samsung-skärmen har en djup och becksvart svärta som verkligen kommer till sin rätt när man tittar på en bra film på kvällstid. Mörka scener har detaljerna i behåll och smälter inte ihop som man kan se på mindre bra LCD-skärmar. En annan egenskap vi lät oss imponeras av är den otroligt fina skärpan. Som förväntat var bilden mycket skarp och detaljerad med våra Blu-ray-testskivor, men ännu mer imponerande är hur TV:n klarar vanligt standardupplöst material. Till och med då är bilden väldetaljerad och klar. De fina HD-egenskaperna gör att LE32B557 även passar som spelskärm.
 
Ljudkvalitet
Ljudet från Samsungs TV är dessvärre inte lika imponerande som bilden. Det låter ganska vasst och tunt och basen lyser med sin frånvaro. Röster är tunna och dialogen är därför inte lika klar som med Panasonics skärm. Ljudkvaliteten godkänd, men avsaknaden av en separat ljudanläggning lär bli stor, i synnerhet för den som vill använda skärmen till spel och film.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

  Panasonic TX-L32S10

  Pris: 6800 kr Annons
  Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
  Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.

  Grundig Vision 6 32

  Pris: 6000 kr Annons
  Bra ljusstyrka. Exakt färgåtergivning.
  Saknar djup svärta. Ojämn bakgrundsbelysning.

  Philips 32PFL5404H

  Pris: 6000 kr Annons
  Lättanvänd. Balanserade färger.
  Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Samsung LE32B557

  Innan du börjar packa bilen för att åka till sommarstugan och fira påsk kan det vara värt att läsa månadens TV-test. Vi har tittat närmare på fyra 32-tummare som passar bra som extra-TV!