Search
Generic filters

: Samsung LE32B557

Fortfarande i täten

Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
Tunt ljud.
32-tums LCD, 1920 x 1080
3 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
USB
Pris: 8 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 8000 kr

LE32B557 har inga lysdioder och är därför inte speciellt tunn, men den har samma blanksvarta utseende som LED-skärmarna. Den är dessutom välutrustad, bland annat med hela 4 HDMI-ingångar. Till skillnad från Grundig, Philips och Panasonic har Samsung också kostat på sin TV ett snyggt vridbart stativ i glas. Fjärrkontrollen tillhör också de bättre, den har stora och tydliga knappar, fast är kanske inte lika överskådlig och enkel som Panasonics variant.
 
Bildkvalitet
Den här TV:n blev vi imponerande av direkt. LE32B557 har en mycket skarp och kontrastrik bild med massor av intensitet och liv. Färgbalansen drar visserligen en aning åt det röda direkt ur kartongen och påminner om den varma, svagt rödaktiga färgsignatur vi har sett på Samsungs LED-skärmar. För att få en så bra och naturlig bild som möjligt aktiverade vi Bio-läget och ställde in färgtemperaturen till ”Varm 2”. Då blev bilden ytterst behaglig att titta på och vi fick mer naturliga färger än med det lite väl framfusiga Standard-läget. Den dynamiska inställningen bör undvikas så länge du inte tittar på TV i ett rum som är fullt av dagsljus.
Samsung-skärmen har en djup och becksvart svärta som verkligen kommer till sin rätt när man tittar på en bra film på kvällstid. Mörka scener har detaljerna i behåll och smälter inte ihop som man kan se på mindre bra LCD-skärmar. En annan egenskap vi lät oss imponeras av är den otroligt fina skärpan. Som förväntat var bilden mycket skarp och detaljerad med våra Blu-ray-testskivor, men ännu mer imponerande är hur TV:n klarar vanligt standardupplöst material. Till och med då är bilden väldetaljerad och klar. De fina HD-egenskaperna gör att LE32B557 även passar som spelskärm.
 
Ljudkvalitet
Ljudet från Samsungs TV är dessvärre inte lika imponerande som bilden. Det låter ganska vasst och tunt och basen lyser med sin frånvaro. Röster är tunna och dialogen är därför inte lika klar som med Panasonics skärm. Ljudkvaliteten godkänd, men avsaknaden av en separat ljudanläggning lär bli stor, i synnerhet för den som vill använda skärmen till spel och film.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Panasonic TX-L32S10 - Dunderbra allround-TV
  Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.
  Grundig Vision 6 32 - Inte hela vägen
  Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?
  Philips 32PFL5404H - Enkel och lättanvänd
  Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

  Läs också

  Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon
  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.