Search
Generic filters

: Grundig Vision 6 32

Inte hela vägen

Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?

Ljud & Bild tycker

Bra ljusstyrka. Exakt färgåtergivning.
Saknar djup svärta. Ojämn bakgrundsbelysning.
32-tums LCD, 1366 x 768
2 +1 HDMI
DVB-T-mottagare, MPEG4
USB
Pris: 6 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6000 kr

32-tummaren i Grundigs Vision 6-serie är en enkel TV med 3 HDMI-ingångar. Foten är gjord av plast och av det styva slaget som inte går att vinkla. När det gäller funktioner är USB-porten värd att nämna. Den gör att man kan visa filmer och annat material man har laddat ner från nätet tack vare stöd för det populära DivX HD-formatet.
 
Bildkvalitet
Grundig-skärmen har flera förprogrammerade bildinställningar, men vi märkte omedelbart att standardläget passade bäst i allroundsammanhang. Bildkvaliteten förvärras emellertid av ett par onödiga extrafunktioner som dynamisk kontrast och digital brusreducering. Bilden blev tveklöst bättre och mycket mer behaglig att titta på när vi stängda av dem.
Vision 6 har en ljusstark panel med exakt färgåtergivning och fin skärpa, däremot visar det totala kontrastomfånget sig vara ganska så mediokert och därför får man inte den riktigt djupa svärta man vill ha när man tittar på film. Dessutom har panelen problem med ojämn ljusfördelning av bakgrundsbelysningen (så kallad ”hotspotting”) som märks på tydliga ljusfläckar i mörka scener. Vision 6 är med andra ord ingen idealisk filmskärm.
Vår tidigare erfarenhet av Grundigs TV-apparater är att de rent allmänt gör ett bättre jobb med vanliga TV-program och DVD-skivor än med HD-sändningar och Blu-ray. Detta visade sig stämma bra även i fallet med Vision 6. När vi matade den med varierande TV-material från den inbyggda DVB-T-mottagaren kom den fina färgåtergivningen till sin rätt och avsaknaden av extrem kontrast blev mindre framträdande.
 
Ljudkvalitet
Grundigs TV har ett klart och fint ljud men det finns inte särskilt mycket bas. Ljudet fungerar godkänt med nyheter och underhållningsprogram men vi saknar lite extra fyllighet till film.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Samsung LE32B557 - Fortfarande i täten
  Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.
  Panasonic TX-L32S10 - Dunderbra allround-TV
  Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.
  Philips 32PFL5404H - Enkel och lättanvänd
  Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

  Läs också

  Om e-sport-kontraktet har gått åt skogen men du ändå vill spela på den högsta nivån så har MSi en lösning som är skräddarsydd efter din plånbok.
  Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.
  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TCL QLED800 (65QLED800)

  Riktpris: 13000 kr QLED-klipp från TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Riktpris: 19000 kr Bra till sport och spel

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Riktpris: 18000 kr Superstark kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Riktpris: 40000 kr Galleri-OLED
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  SOMMARERBJUDANDE
  6 VECKOR LB+
  ENDAST 6 KR
  Full tillgång i 6 veckor för 6 kr
  PROVA i 6 VECKOR
  close-link