Grundig Vision 6 32

Inte hela vägen

Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?

32-tummaren i Grundigs Vision 6-serie är en enkel TV med 3 HDMI-ingångar. Foten är gjord av plast och av det styva slaget som inte går att vinkla. När det gäller funktioner är USB-porten värd att nämna. Den gör att man kan visa filmer och annat material man har laddat ner från nätet tack vare stöd för det populära DivX HD-formatet.
 
Bildkvalitet
Grundig-skärmen har flera förprogrammerade bildinställningar, men vi märkte omedelbart att standardläget passade bäst i allroundsammanhang. Bildkvaliteten förvärras emellertid av ett par onödiga extrafunktioner som dynamisk kontrast och digital brusreducering. Bilden blev tveklöst bättre och mycket mer behaglig att titta på när vi stängda av dem.
Vision 6 har en ljusstark panel med exakt färgåtergivning och fin skärpa, däremot visar det totala kontrastomfånget sig vara ganska så mediokert och därför får man inte den riktigt djupa svärta man vill ha när man tittar på film. Dessutom har panelen problem med ojämn ljusfördelning av bakgrundsbelysningen (så kallad ”hotspotting”) som märks på tydliga ljusfläckar i mörka scener. Vision 6 är med andra ord ingen idealisk filmskärm.
Vår tidigare erfarenhet av Grundigs TV-apparater är att de rent allmänt gör ett bättre jobb med vanliga TV-program och DVD-skivor än med HD-sändningar och Blu-ray. Detta visade sig stämma bra även i fallet med Vision 6. När vi matade den med varierande TV-material från den inbyggda DVB-T-mottagaren kom den fina färgåtergivningen till sin rätt och avsaknaden av extrem kontrast blev mindre framträdande.
 
Ljudkvalitet
Grundigs TV har ett klart och fint ljud men det finns inte särskilt mycket bas. Ljudet fungerar godkänt med nyheter och underhållningsprogram men vi saknar lite extra fyllighet till film.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Samsung LE32B557

Fortfarande i täten

Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.

Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
Tunt ljud.

Panasonic TX-L32S10

Dunderbra allround-TV

Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.

Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.

Philips 32PFL5404H

Enkel och lättanvänd

Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

Lättanvänd. Balanserade färger.
Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: