Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips 32PFL5404H

Enkel och lättanvänd

Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.
Ljud & Bild tycker
Lättanvänd. Balanserade färger.
Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.
Specifikationer

32-tums LCD, 1366 x 768
2 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
USB
Pris: 6 000 kr

Philips har fått mycket uppmärksamhet i TV-världen för sina kontrastrika LED-skärmar, designmodellen Aurea och den extra breda bioskärmen Cinema 21:9. Jämfört med dessa är 5000-seriens kompakta 32-tummare av enklare slag, med traditionell LCD-panel och ”HD ready”-upplösning. Philips-TV:n har fått ett uppdaterat menysystem som gör den väldigt enkel att använda, även om fjärrkontrollen hade kunnat ha större och ännu tydligare knappar.
 
Bildkvalitet
Med Philips användarvänliga förstagångsinställning är det enkelt att ställa in bilden som du vill ha den när det gäller färger, kontrast och skärpa. Under installationen visas flera olika bilder och du väljer hela tiden det alternativ du gillar bäst. Om du vill ha bilden så neutral och ”okryddad” som möjligt kan det dock vara en fördel att stänga av en del bildförbättringskretsar i menyerna.
Det är först när alla dynamiska bildinställningar är avslagna som vi får ett riktigt bra intryck av Philips-skärmen. Då är inte wow-känslan lika stor vid första anblicken, men så länge vi håller oss till de mer sansade inställningarna under installationsfasen får vi en bra färgbalans utan störande färgstick.
Kontrasten från LCD-panelen är tämligen måttlig och det finns gränser för hur ljust vitt och hur mörkt svart skärmen kan visa. Svärtan är inte speciellt imponerande. En viss mängd ljus läcker alltid igenom från bakgrundsbelysningen, vilket hindrar skärmen från att bli helt becksvart när det behövs. Gråtonskalan, alltså graderingarna från svart till vitt, är däremot mycket exakt så att det syns massor av detaljer. Philips tycks alltså ha utnyttjat panelen maximalt trots dess begränsningar.
 
Ljudkvalitet
Ljudet från den här TV:n är helt godkänt, varken mer eller mindre. Röster återges fint och klart, men musik och actionfilmer låter som man kan förvänta sig av en liten flatskärm – tämligen tunt.
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Samsung LE32B557

Fortfarande i täten

Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.

Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
Tunt ljud.

Panasonic TX-L32S10

Dunderbra allround-TV

Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.

Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.

Grundig Vision 6 32

Inte hela vägen

Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?

Bra ljusstyrka. Exakt färgåtergivning.
Saknar djup svärta. Ojämn bakgrundsbelysning.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.