Search
Generic filters

Philips 32PFL5404H

Philips 32PFL5404H

Enkel och lättanvänd

Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

Ljud & Bild tycker

Lättanvänd. Balanserade färger.
Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.
32-tums LCD, 1366 x 768
2 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
USB
Pris: 6 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 6000 kr

Philips har fått mycket uppmärksamhet i TV-världen för sina kontrastrika LED-skärmar, designmodellen Aurea och den extra breda bioskärmen Cinema 21:9. Jämfört med dessa är 5000-seriens kompakta 32-tummare av enklare slag, med traditionell LCD-panel och ”HD ready”-upplösning. Philips-TV:n har fått ett uppdaterat menysystem som gör den väldigt enkel att använda, även om fjärrkontrollen hade kunnat ha större och ännu tydligare knappar.
 
Bildkvalitet
Med Philips användarvänliga förstagångsinställning är det enkelt att ställa in bilden som du vill ha den när det gäller färger, kontrast och skärpa. Under installationen visas flera olika bilder och du väljer hela tiden det alternativ du gillar bäst. Om du vill ha bilden så neutral och ”okryddad” som möjligt kan det dock vara en fördel att stänga av en del bildförbättringskretsar i menyerna.
Det är först när alla dynamiska bildinställningar är avslagna som vi får ett riktigt bra intryck av Philips-skärmen. Då är inte wow-känslan lika stor vid första anblicken, men så länge vi håller oss till de mer sansade inställningarna under installationsfasen får vi en bra färgbalans utan störande färgstick.
Kontrasten från LCD-panelen är tämligen måttlig och det finns gränser för hur ljust vitt och hur mörkt svart skärmen kan visa. Svärtan är inte speciellt imponerande. En viss mängd ljus läcker alltid igenom från bakgrundsbelysningen, vilket hindrar skärmen från att bli helt becksvart när det behövs. Gråtonskalan, alltså graderingarna från svart till vitt, är däremot mycket exakt så att det syns massor av detaljer. Philips tycks alltså ha utnyttjat panelen maximalt trots dess begränsningar.
 
Ljudkvalitet
Ljudet från den här TV:n är helt godkänt, varken mer eller mindre. Röster återges fint och klart, men musik och actionfilmer låter som man kan förvänta sig av en liten flatskärm – tämligen tunt.
 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

  Samsung LE32B557

  Pris: 8000 kr Annons
  Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
  Tunt ljud.

  Panasonic TX-L32S10

  Pris: 6800 kr Annons
  Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
  Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.

  Grundig Vision 6 32

  Pris: 6000 kr Annons
  Bra ljusstyrka. Exakt färgåtergivning.
  Saknar djup svärta. Ojämn bakgrundsbelysning.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Philips 32PFL5404H

   data-srcset

  En helt snurrig Samsung-TV

  En motorstyrd TV-skärm som kan vändas upp och ner med en knapptryckning! Har Samsung blivit alldeles tokiga eller är The Sero helt enkelt en av årets coolaste TV-apparater?

   data-srcset

  Hela nöjet för halva priset

  Samsungs nya QLED-TV Q80T har massor av funktioner, suverän bildkvalitet och en förnuftig prislapp. Kan detta vara Samsungs bästa TV-köp i år?

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.