Search
Generic filters

: Philips 32PFL5404H

Enkel och lättanvänd

Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

Ljud & Bild tycker

Lättanvänd. Balanserade färger.
Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.
32-tums LCD, 1366 x 768
2 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
USB
Pris: 6 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6000 kr

Philips har fått mycket uppmärksamhet i TV-världen för sina kontrastrika LED-skärmar, designmodellen Aurea och den extra breda bioskärmen Cinema 21:9. Jämfört med dessa är 5000-seriens kompakta 32-tummare av enklare slag, med traditionell LCD-panel och ”HD ready”-upplösning. Philips-TV:n har fått ett uppdaterat menysystem som gör den väldigt enkel att använda, även om fjärrkontrollen hade kunnat ha större och ännu tydligare knappar.
 
Bildkvalitet
Med Philips användarvänliga förstagångsinställning är det enkelt att ställa in bilden som du vill ha den när det gäller färger, kontrast och skärpa. Under installationen visas flera olika bilder och du väljer hela tiden det alternativ du gillar bäst. Om du vill ha bilden så neutral och ”okryddad” som möjligt kan det dock vara en fördel att stänga av en del bildförbättringskretsar i menyerna.
Det är först när alla dynamiska bildinställningar är avslagna som vi får ett riktigt bra intryck av Philips-skärmen. Då är inte wow-känslan lika stor vid första anblicken, men så länge vi håller oss till de mer sansade inställningarna under installationsfasen får vi en bra färgbalans utan störande färgstick.
Kontrasten från LCD-panelen är tämligen måttlig och det finns gränser för hur ljust vitt och hur mörkt svart skärmen kan visa. Svärtan är inte speciellt imponerande. En viss mängd ljus läcker alltid igenom från bakgrundsbelysningen, vilket hindrar skärmen från att bli helt becksvart när det behövs. Gråtonskalan, alltså graderingarna från svart till vitt, är däremot mycket exakt så att det syns massor av detaljer. Philips tycks alltså ha utnyttjat panelen maximalt trots dess begränsningar.
 
Ljudkvalitet
Ljudet från den här TV:n är helt godkänt, varken mer eller mindre. Röster återges fint och klart, men musik och actionfilmer låter som man kan förvänta sig av en liten flatskärm – tämligen tunt.
 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Samsung LE32B557 - Fortfarande i täten
  Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.
  Panasonic TX-L32S10 - Dunderbra allround-TV
  Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.
  Grundig Vision 6 32 - Inte hela vägen
  Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?

  Läs också

  Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon
  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.