Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic TX-L32S10

Dunderbra allround-TV

Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.
Ljud & Bild tycker
Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.
Specifikationer

32-tums LCD, 1920 x 1080
2 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
SD-kortplats
Pris: 6 800 kr

TX-L32S10 befinner sig precis i mitten av Panasonics LCD-hierarki och har en fint specificerad bildpanel med Full-HD-upplösning. Fjärrkontrollen har stora och logiskt placerade knappar med tydlig märkning, och bör vara enkel att sköta även för den som ser dåligt eller är mindre van vid teknik. Detta är också den enda testdeltagaren som har en stor och riktig av/på-knapp, vilket är praktiskt om TV:n ska stå i sommarstugan.
 
Bildkvalitet
Panasonics plasmaskärmar brukar ha en bra bild utan överdrivna färger, och den filosofin är överförd även till LCD-skärmarna. TX-L32S10 har förhållandevis neutrala inställningar från fabrik och färgåtergivningen är rik på nyanser utan att det blir för mycket av det goda. Allra bäst bild fick vi med skärmen i Cinema-läge och färgtemperaturen inställd på Varm, även om kanske många hellre föredrar det mer ljusstarka Standard-läget på dagtid.
TX-L32S10 har en väldigt bra bild med varierande TV-material. Den är inte bara knivskarp utan också ytterst exakt när det gäller kontrast och färgbalans. Oavsett om vi tittar på sport, film eller naturprogram ser allt mycket realistiskt ut. Skärmen passar dessutom bra till datorspel tack vare en kort fördröjning (input lag) i ingången.
Svärtan är långt från LED-klass men ger ändå en märkbart djupare och mer detaljerad bild i mörka filmscener än Philips och Grundig.
Förutom Panasonics fabriksinställningar finns det inte stora valmöjligheter. Det betyder att det är svårt att fintrimma skärmen helt perfekt, även för den som har tillgång till mätutrustning. Å andra sidan är risken också mindre för att vanliga användare ”justerar bort sig”. Vi hade dock kunnat tänka oss ett par fler inställningar.
 
Ljudkvalitet
Panasonics TV har ett ljud som ligger över genomsnittet, och en lite fylligare klang än apparaterna från Philips och Grundig. Det märks också att den har lite extra effekt genom att ljudstyrkan är lite högre, vilket kan vara praktiskt om TV:n ska stå i ett större rum (även om vi då skulle rekommendera en större skärm).
 

Också i detta test:

Samsung LE32B557

Fortfarande i täten

Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.

Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
Tunt ljud.

Grundig Vision 6 32

Inte hela vägen

Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?

Bra ljusstyrka. Exakt färgåtergivning.
Saknar djup svärta. Ojämn bakgrundsbelysning.

Philips 32PFL5404H

Enkel och lättanvänd

Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

Lättanvänd. Balanserade färger.
Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.