Search
Generic filters

Panasonic TX-L32S10

Panasonic TX-L32S10

Dunderbra allround-TV

Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.

Ljud & Bild tycker

Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.
32-tums LCD, 1920 x 1080
2 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
SD-kortplats
Pris: 6 800 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 6800 kr

TX-L32S10 befinner sig precis i mitten av Panasonics LCD-hierarki och har en fint specificerad bildpanel med Full-HD-upplösning. Fjärrkontrollen har stora och logiskt placerade knappar med tydlig märkning, och bör vara enkel att sköta även för den som ser dåligt eller är mindre van vid teknik. Detta är också den enda testdeltagaren som har en stor och riktig av/på-knapp, vilket är praktiskt om TV:n ska stå i sommarstugan.
 
Bildkvalitet
Panasonics plasmaskärmar brukar ha en bra bild utan överdrivna färger, och den filosofin är överförd även till LCD-skärmarna. TX-L32S10 har förhållandevis neutrala inställningar från fabrik och färgåtergivningen är rik på nyanser utan att det blir för mycket av det goda. Allra bäst bild fick vi med skärmen i Cinema-läge och färgtemperaturen inställd på Varm, även om kanske många hellre föredrar det mer ljusstarka Standard-läget på dagtid.
TX-L32S10 har en väldigt bra bild med varierande TV-material. Den är inte bara knivskarp utan också ytterst exakt när det gäller kontrast och färgbalans. Oavsett om vi tittar på sport, film eller naturprogram ser allt mycket realistiskt ut. Skärmen passar dessutom bra till datorspel tack vare en kort fördröjning (input lag) i ingången.
Svärtan är långt från LED-klass men ger ändå en märkbart djupare och mer detaljerad bild i mörka filmscener än Philips och Grundig.
Förutom Panasonics fabriksinställningar finns det inte stora valmöjligheter. Det betyder att det är svårt att fintrimma skärmen helt perfekt, även för den som har tillgång till mätutrustning. Å andra sidan är risken också mindre för att vanliga användare ”justerar bort sig”. Vi hade dock kunnat tänka oss ett par fler inställningar.
 
Ljudkvalitet
Panasonics TV har ett ljud som ligger över genomsnittet, och en lite fylligare klang än apparaterna från Philips och Grundig. Det märks också att den har lite extra effekt genom att ljudstyrkan är lite högre, vilket kan vara praktiskt om TV:n ska stå i ett större rum (även om vi då skulle rekommendera en större skärm).
 

  Också i detta test:

  Samsung LE32B557

  Pris: 8000 kr Annons
  Mycket bra svärta och kontrast. Välutrustad.
  Tunt ljud.

  Grundig Vision 6 32

  Pris: 6000 kr Annons
  Bra ljusstyrka. Exakt färgåtergivning.
  Saknar djup svärta. Ojämn bakgrundsbelysning.

  Philips 32PFL5404H

  Pris: 6000 kr Annons
  Lättanvänd. Balanserade färger.
  Begränsad svärta. Gott om onödig bildbehandling.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Panasonic TX-L32S10

   data-srcset

  En helt snurrig Samsung-TV

  En motorstyrd TV-skärm som kan vändas upp och ner med en knapptryckning! Har Samsung blivit alldeles tokiga eller är The Sero helt enkelt en av årets coolaste TV-apparater?

   data-srcset

  Hela nöjet för halva priset

  Samsungs nya QLED-TV Q80T har massor av funktioner, suverän bildkvalitet och en förnuftig prislapp. Kan detta vara Samsungs bästa TV-köp i år?

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.