Search
Generic filters

: Panasonic TX-L32S10

Dunderbra allround-TV

Panasonic är kanske mest kända för sina plasmaskärmar, men de gör även LCD-skärmar som tillhör toppklassen – vilket TX-L32S10 är ett bra bevis på.

Ljud & Bild tycker

Naturlig bild direkt ur kartongen. Övertygande kontrast.
Svärtan hade kunnat vara ännu bättre.
32-tums LCD, 1920 x 1080
2 +1 HDMI
DVB-T/C-mottagare, MPEG4
SD-kortplats
Pris: 6 800 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6800 kr

TX-L32S10 befinner sig precis i mitten av Panasonics LCD-hierarki och har en fint specificerad bildpanel med Full-HD-upplösning. Fjärrkontrollen har stora och logiskt placerade knappar med tydlig märkning, och bör vara enkel att sköta även för den som ser dåligt eller är mindre van vid teknik. Detta är också den enda testdeltagaren som har en stor och riktig av/på-knapp, vilket är praktiskt om TV:n ska stå i sommarstugan.
 
Bildkvalitet
Panasonics plasmaskärmar brukar ha en bra bild utan överdrivna färger, och den filosofin är överförd även till LCD-skärmarna. TX-L32S10 har förhållandevis neutrala inställningar från fabrik och färgåtergivningen är rik på nyanser utan att det blir för mycket av det goda. Allra bäst bild fick vi med skärmen i Cinema-läge och färgtemperaturen inställd på Varm, även om kanske många hellre föredrar det mer ljusstarka Standard-läget på dagtid.
TX-L32S10 har en väldigt bra bild med varierande TV-material. Den är inte bara knivskarp utan också ytterst exakt när det gäller kontrast och färgbalans. Oavsett om vi tittar på sport, film eller naturprogram ser allt mycket realistiskt ut. Skärmen passar dessutom bra till datorspel tack vare en kort fördröjning (input lag) i ingången.
Svärtan är långt från LED-klass men ger ändå en märkbart djupare och mer detaljerad bild i mörka filmscener än Philips och Grundig.
Förutom Panasonics fabriksinställningar finns det inte stora valmöjligheter. Det betyder att det är svårt att fintrimma skärmen helt perfekt, även för den som har tillgång till mätutrustning. Å andra sidan är risken också mindre för att vanliga användare ”justerar bort sig”. Vi hade dock kunnat tänka oss ett par fler inställningar.
 
Ljudkvalitet
Panasonics TV har ett ljud som ligger över genomsnittet, och en lite fylligare klang än apparaterna från Philips och Grundig. Det märks också att den har lite extra effekt genom att ljudstyrkan är lite högre, vilket kan vara praktiskt om TV:n ska stå i ett större rum (även om vi då skulle rekommendera en större skärm).
 

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Samsung LE32B557 - Fortfarande i täten
  Samsung behöver ingen ytterligare presentation när det gäller TV. Den koreanska giganten har blivit otroligt populär här hemma, inte minst tack vare de trådsmala LED-modellerna.
  Grundig Vision 6 32 - Inte hela vägen
  Grundig ställer upp med en nyreviderad TV i den populära Vision 6-serien. Men är den nya modellen väl rustad för att ta upp kampen med sina rivaler?
  Philips 32PFL5404H - Enkel och lättanvänd
  Om du letar efter en billig och bra TV är Philips 5000-serie ett bra ställe att börja på.

  Läs också

  Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon
  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV

  QLED vs OLED: TV-duell i tungsviktsklassen

  Riktpris: kr LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Riktpris: 30000 kr Kontrastkungen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Riktpris: 30000 kr Den bästa allround-TV:n?
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.