TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Ring Video Doorbell 3

Portvakten för det smarta hemmet

Med Ring Video Doorbell 3 är du alltid hemma, och paketbudet kommer aldrig att kunna ljuga igen!

forfatter
Publicerad 2020-07-17 - 11:28
Karakter
Ring Video Doorbell 3
L&B tycker
Lätt att komma igång. Bra ljud- och bildkvalitet. Alternativ för att anpassa rörelsesensorns känslighet och skydd av integritet.
Fungerar inte med Google Assistant eller Apple HomeKit. Kräver Ring Protect abonnemang för att fungera optimalt.
Specifikationer
 • Typ: Ringklocka
 • Trådlöst: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz / 5 GHz
 • Fungerar med: Android, iOS, Amazon Alexa
 • Ström: Uppladdningsbart batteri
 • Mått och vikt: 128 x 62 x 28 mm
 • Övrigt: 1080p Full HD Video, rörelsesensor, 2-vägsljud med brusreducering, 160° horisontell vy, mörkerseende, -20° till 48°, väderbeständig
 • Webb: ring.com

Om du redan har hoppat på Smarta Hem-vågen och använder övervakningskameror för att skydda mot stöld när du inte är hemma, så är en smart ringklocka med inbyggd video ett självklart nästa steg.

Om ett paketbudbud mot förmodan skulle ringa på din dörr för att faktiskt  kontrollera om du är hemma, innan du får en lapp i brevlådan som talar om att du kan hämta ditt paket i en kiosk i norra Finland, ringer det direkt från dörrklockan till din mobil, och du kan både se och prata med budbäraren i realtid.

Med andra ord kan du med en ansluten videoringklocka så att säga vara hemma hela tiden, även om du inte är fysiskt närvarande.

Vi har redan testat flera av dessa – bland annat: Ring Video Doorbell 2 och Ring Door View Cam – och nu landar Ring Video Doorbell 3, efterföljaren till den första produkten, på testbänken. Dörrklockan levereras med få men användbara förbättringar som vi snart återkommer till.

Installationen

Precis som sin föregångare är Ring Video Doorbell 3 lätt att montera och installera. Ring verkar ha tänkt på allt och det är exempelvis små, strategiskt placerade klistermärken med instruktioner på själva produkten, medan appen vimlar av videor som går igenom installationen och varje funktion i detalj. IKEA kunde inte ha gjort det bättre.

Om du vill byta ut din gamla dörrklocka och låta Video Doorbell 3 köras på transformator, bör du låta en elektriker ansvara för installationen eftersom det lätt kan gå fel.

Det är enklare att låta Video Doorbell 3 köras på det medföljande laddningsbara batteriet, Men man måste fortfarande vara lite praktisk, eftersom ringklockan ändå måste monteras. Allt du behöver för installationen, inklusive skruvar och en skruvmejsel, ligger dock i lådan.

Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160 graders bildvinkel. (Foto: Ring)

Funktioner

När videodörrklockan är installerad fungerar den i princip som en interaktiv övervakningskamera. Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160-graders betraktningsvinkel, rörelsesensor, 2-vägs ljud med brusreducering och mörkerseende.

Kameran startar naturligtvis om någon ringer på, men du kan också få ett meddelande på din smartphone om kameran upptäcker en rörelse inom sitt synfält, och du kan även livestreama från kameran. Sparade övervakningsfilmer kan delas med andra via sociala medier eller meddelanden via sms eller chattappar.

Allt detta kunde Video Doorbell 2 också, men som något nytt kan du nu justera hur känslig rörelsesensorn ska vara. Och för att skydda privatlivet kan du också blockera delar av kamerans synfält så att rörelsesensorn inte svarar på rörelser i det området, och området är avskärmat av en svart fyrkant på alla videofilmer.

Läs också Videoringklocka för lägenheter Genom att ersätta titthålet snarare än ringklockan slipper man göra åverkan på dörrkarmen.

Användning

I praktiken fungerar Ring Video Doorbell 3 utmärkt. Om någon ringer på dörrklockan – eller den upptäcker en rörelse – får du blixtsnabbt ett meddelande på mobilen. Videokvaliteten är mer än tillräckligt bra för att se vem det är, och det fungerar riktigt bra att prata med besökare.

Utan en prenumeration har du bara tillgång till utvalda funktioner – nämligen livestream och  tvåvägskommunikation med personer som befinner sig nära kameran. För att spara övervakningsfilmer krävs att du prenumererar på Rings så kallade Protect Plan, som kostar 3 euro i månaden.

Ring Video Doorbell 3 fungerar med Amazon Alexa, men tyvärr varken med Google Assistant eller Apple HomeKit. Å andra sidan kan videodörrklockan paras ihop med andra Ring-produkter i appen, så att du kan hålla reda på alla kameror på ett ställe.

Ring Video Doorbell 3 kan anslutas till ringklockans transformator, men det är lättare att använda det medföljande  laddningsbara batteriet som håller strömmen i upp till sex månader på en laddning.  (Foto: Ring)

Slutsats

Rings nyaste videodörrklocka är perfekt om du får oväntade gäster eller paketleverans när du inte är hemma. Videokvaliteten är bra och övervakningen kan kombineras med Rings andra kameror.

Jämfört med föregångaren har Ring Video Doorbell 3 förbättrade funktioner för att skydda andras integritet och finjustera rörelsesensorn. Å andra sidan fungerar produkten fortfarande bara med Amazon Alexa, vilket är ett minus på en marknad där Google Assistant och Apple HomeKit är de vanligast Smarta Hem-ekosystemen.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Kanske den bästa robotdammsugaren Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.
Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.
Framtiden är ljus och smart Intelligenta ljuskällor är en av de viktigaste delarna i ett smart hem. Vi har testat smarta lampor från sex olika tillverkare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend