Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

S8 MaxV Ultra är Roborocks nya flaggskeppsmodell

Robotdammsugaren med både dammsugning och integrerad golvrengöring har en mängd nya funktioner som gör den till Roborocks mest avancerade dammsugare hittills.

Av / 2024-05-06 - 16:19
S8 MaxV Ultra är Roborocks nya flaggskeppsmodell

Roborock S8 MaxV Ultra har den starkaste sugkraften hittills och en flexibel robotarm som kan nå runt alla kanter, skriver den kinesiska tillverkaren i ett pressmeddelande.

Det är vår vilket innebär att det är säsong för nya robotdammsugare, och den kanske mest populära tillverkaren av rengöringsrobotar, Roborock (delvis ägt av kinesiska Xiaomi), vill sätta pricken över i:et med den nya toppmodellen S8 MaxV Ultra, efter det att tillverkare som Dreame, Ecovacs och Narwal nyligen lanserat sina respektive nya toppmodeller.

Läs också Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision Dreame X40 Ultra både dammsuger och moppar golv, och den kinesiska tillverkaren lovar att roboten får med allt.

Den viktigaste nyheten jämfört med föregångaren, Roborock S8 Pro Ultra, är den tidigare nämnda flexibla robotarmen som ska säkerställa att dammsugaren kommer åt i alla hörn vid rengöring. Robotarmen består av en sidoborste och ett moppsystem med extra rotation.

Dessutom kommer S8 MaxV Ultra att ha den starkaste sugkraften av alla Roborock-dammsugare hittills med 10 000 Pa, medan en dubbel gummiborste ska motstå trassligt hår samtidigt som den effektivt plockar upp smuts och långa hårstrån, garanterar tillverkaren.

Roborock S8 MaxV Ultra
Robotdammsugaren levereras dessutom med en RockDock Ultra laddningsstation som automatiskt tömmer, fyller på och doserar rengöringsmedel (Foto: Roborock)

S8 MaxV Ultra är vidare utrustad med ett uppdaterat så kallat VibraRise 3.0-moppsystem, som innehåller två moppmoduler: en 20 mm moppmodullyft och en sonisk mopp som vibrerar 4 000 gånger per minut. Den nya robotdammsugaren har också en lyftbar borste och mopp, vilket gör det möjligt att separera dammsugning och golvrengöring.

Läs också Vill förändra golvstädningen Ecovacs lanserar nu två nya robotdammsugare, och det rör sig om flaggskeppsmodeller i serien T30.

Roborock S8 MaxV Ultra ska också kunna identifiera olika typer av smuts och avgöra om det krävs dammsugning eller golvrengöring. Med hjälp av AI ska S8 MaxV Ultra kunna upptäcka och navigera runt små föremål som strumpor och leksaker, lovar den kinesiska tillverkaren.

Enheten levereras med en RockDock Ultra-laddningsstation som automatiskt hanterar tömning, påfyllning och dosering av rengöringsmedel. Moppen rengörs med 60 grader varmt vatten och torkas med varmluft i 60 grader för att förhindra lukt- och mögelbildning.

S8 MaxV Ultra har också en integrerad röst- och videoassistent, som gör det möjligt att fjärrstyra dammsugaren. Den kan också styras via Roborock-appen, som är kompatibel med både iOS och Android.

Pris och tillgänglighet

Roborock S8 MaxV Ultra finns tillgänglig i butik från och med onsdagen den 14 maj till ett rekommenderat cirkapris på 16 690 SEK.

Läs också Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem Freo X Ultra blir den första robotdammsugaren i Sverige från det kinesiska teknikföretaget Narwal. Och den kommer att välkomnas med öppna armar av husdjursägare!

Du kommer snart att kunna läsa ett test av produkten här på vår webbsida.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen