Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG breddade sin Signature Kitchen Suite på EuroCucina

På mässan EuroCucina i Milano visade LG upp ett antal nya köksprodukter i sin exklusiva serie Signature Kitchen Suite.

Av / 2024-04-26 - 09:00
LG breddade sin Signature Kitchen Suite på EuroCucina

På EuroCucina, ett av de viktigaste internationella köksevenemangen, som anordnades i Milano 16–21 april, visade LG upp ett antal nya produkter i serien Signature Kitchen Suite – i form av inbyggnadsugnar, induktionshällar och fläktlösningar.

LG vill stärka sin position inom vitvaror på den europeiska marknaden, framförallt inom det övre segmentet, och visar upp ett breddat utbud av inbyggnadsprodukter för köket, där AI-teknologi, enligt företaget, kombineras med elegant stil.

LG Signature Kitchen Suite 60 cm inbyggnadsugn. Foto: LG

Ugn med matlagningsteknologi

Signature Kitchen Suite 60 cm inbyggnadsugn debuterade på EuroCucina, och anges vara designad med europeiska konsumenter i åtanke. Gourmet AI innebär att ugnen kan identifiera vad som lagas och automatiskt välja korrekt tillagning, bland 130 recept. En annan finess med Gourmet AI är ”browning”-kontroll, och via LG:s ThinQ-app kan man via mobilen ha koll på tillagningsprocessen och få reda på när maten är klar.

Ugnen är försedd med en vidareutvecklad version av LG:s ProBake, som drivs av inverterteknologi och anges leverera jämn värme och snabb tillagning (med energiklass A++). Fläkten roterar fram och tillbaka, vilket anges innebära jämn uppvärmning samt ett bättre resultat i Air Fry-läget.

LG Signature Kitchen Suite 90 cm induktionshäll med fri zon. Foto: LG

Induktionshäll med fri zon

Signature Kitchen Suite 90 cm induktionshäll med ”free zone” innebär att man kan placera kastruller och stekpannor i olika storlekar på valfritt ställe på matlagningsytan. Hällen upptäcker och spårar kokkärlens position automatiskt, så att man ska slippa avbryta och ändra inställningar om man flyttar en kastrull från ett ställe till ett annat på hällen.

Inbyggd AI-teknologi anges hålla koll på temperaturen på kokkärlen och sänker automatiskt värmen vid behov, för att undvika spill när man till exempel kokar vatten eller lagar soppa.

Läs också LG kliver in i badrummet LG presenterar ett antal livstilslösningar för hemmet och tar med badlösningen PuriCare HydroTower steget in i badrummet.
LG Signature Kitchen Suite ”downdraft hood”. Foto: LG

Kompletterande fläkt

Signature Kitchen Suite ”downdraft hood” är en fläkt som kompletterar induktionshällen, med 90 cm bredd och design i svart glas. Fläkten kan integreras i köksöar och bänkskivor, och syns endast vid användning eftersom den åker ner i bänkskivan när den är avstängd.

LG Signature Kitchen Suite 122 cm bred kylfrys med franska dörrar. Foto: LG

Stor och flexibel kylfrys

Utöver dessa tre nyheter visade LG upp en rad andra produkter som induktionshällar, mikrovågsugnar och kylprodukter. I sistnämnda segmentet återfinns bland annat Signature Kitchen Suite 122 cm bred kylfrys med franska dörrar, där nedre delen består av fyra utdragbara lådor som kan ha olika temperatur (från -21 till 5 grader Celsius) för olika användningsområden, som till exempel frys, vinkyl med mera. Wi-Fi är inbyggt och kylfrysen kan övervakas via ThinQ-appen.

Vi är glada över att visa upp våra senaste inbyggnadsinnovationer under årets Milan Design Week, och att visa vårt engagemang för att leda nya designtrender och möta de olika behoven hos europeiska kunder. LG kommer att fortsätta att stärka sin närvaro i Europa genom ett utökat utbud av inbyggnadsapparater som levererar stil, prestanda och bekvämlighet i köket”, säger Lyu Jae-cheol, VD för LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

Pris och tillgänglighet

Priser och leveransdatum för nyheterna är något som i skrivande stund inte meddelats.

Läs också LG har vidareutvecklat Styler LG har presenterat en uppdaterad variant av sitt klädvårdsskåp Styler, med handhållen steamer samt förbättrat galgvibrationssystem.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Rundare kurvor på dina uttag och strömbrytare

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen