Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mieles app ska göra matlagningen enklare och roligare

Miele har vidareutvecklat sin app, med fler funktioner för det smarta hemmet, som ska förenkla matlagning och göra den roligare samt ge tips om hur man kan leva energisnålare.

Av / 2024-04-16 - 11:50
Mieles app ska göra matlagningen enklare och roligare

Miele menar att matlagning för många är den bästa hobbyn i världen, samtidigt som den ofta ställer matlagningsentusiaster inför utmaningar. Företagets app (för Android och iOS) fokuserar dels på att förenkla för användarna, men även på att göra saker roligare.

Ett exempel är funktionen Picture Share, som innebär att man enkelt kan dela sina rätter med en virtuell gemenskap, eller gäster man bjudit på middag. Ugnens inbyggda kamera skickar varje minut bilder av det som tillagas till användarens mobil, som med ett klick i appen kan vidarebefordras “med en hälsning från ugnen” via e-post, WhatsApp, Instagram eller Teams.

MealSync är ett annat exempel, som innebär att man synkroniserar sin matlagning så att till exempel det som tillagas i ugnen blir klart samtidigt som det som tillagas i den kombinerade ångugnen.

Smart Food ID innebär att kameran i ugnen fotograferar ingredienserna, varpå AI tolkar bilden och vidarebefordrar typen av rätt till ugnsdisplayen. Har AI gissat rätt är det bara att trycka på OK för att starta tillagningen av rätten.

Wine Storage Guide i Miele-appen informerar om den idealiska lagringstemperaturen för det valda vinet samt den rekommenderade serveringstemperaturen, och ger tips på vilket vin som passar bäst till en viss måltid.

Consumption Dashboard ger användaren full koll på tvätt- och diskmaskinens el- och vattenförbrukning, och man kan se förbrukningsdata för enskilda program, inklusive information om medelvärden. En nyhet är “Månadsrapporten”, som visar hur man använt Eco-program i jämförelse med tidigare månader – och man kan även jämföra sina egna data med genomsnittet för andra Miele-användare.

Denna lekfulla komponent har tagits med medvetet eftersom vi vill att det ska vara roligt att använda våra maskiner på ett så miljövänligt sätt som möjligt”, säger Matthias Frankewitsch från Mieles Smart Home-team.

En guide till hållbar matlagning

Ekologiskt odlad mat, regionala råvaror, vegetariskt och veganskt kök – hållbarhet är inte bara en förbigående modefluga, förklarar Miele, som med funktionen “Eco & Storage Tips” i appen informerar om korrekt förvaring av mat i kylskåp, samt tips om hållbar matlagning med mera.

Ett tips är att för att försiktigt tina upp djupfryst mat är det bäst att överföra maten till kylen, då det innebär att kompressorn kan ta fler pauser vilket ger lägre elförbrukning. Ett annat tips är att förvärmning av ugnen i de flesta fall är helt onödigt.

I appen får användaren information om vilka typer av mat som inte bör förvaras i kylskåp, och Miele passar också på att i appen förklara sina produkters funktioner, som till exempel NoFrost, SuperCool, Eco och Holiday Mode.

Utbudet av funktioner varierar beroende på modell och land, anger Miele, och berättar att MealSync kommer att finnas tillgängligt i de första europeiska länderna från slutet av 2024, Smart Food ID finns tillgängligt i ett antal länder och känner för närvarande igen ett 30-tal recept medan Wine Storage Guide kommer att finnas tillgänglig via en app-uppdatering inom kort.

Läs också Miele Smart Food ID med AI i ugnen Kombinera Mieles ugnar med inbyggd kamera med Smart Food ID och du får automatisk matlagning med hjälp av AI.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen