Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny städrobot från Dreame kommer åt i hörnen

Dreame X40 Ultra både dammsuger och moppar golv, och den kinesiska tillverkaren lovar att roboten får med allt.

Av / 2024-05-02 - 16:25
Ny städrobot från Dreame kommer åt i hörnen

Det är dags för vårstädning, och otaliga kinesiska tillverkare av robotdammsugare och städrobotar är redo att hjälpa svenskarna att få bukt med dammråttorna.

Det senaste tillskottet är Dreame X40 Ultra, efterföljaren till Dreame L20 Ultra, som vi testade förra hösten. Den kinesiska tillverkaren lovar i ett pressmeddelande att den nya roboten kommer att ha ny teknik för att säkerställa ännu mer effektiv och fläckfri rengöring.

X40 Ultra kan till exempel utöka rengöringsområdet genom att använda en flexibel front- och sidoborste och mopp. Dessutom kan moppen och båda borstarna lyftas, vilket bland annat förhindrar att mattor blir blöta eller att roboten drar med sig damm när den torkar golvet.

Dreame X40 Ultra
(Foto: Dreame)

Dammsugardelen i X40 Ultra har en sugkraft på hela 12 000 Pa – den högsta sugkraften hos någon Dreame-produkt på marknaden – som inte lämnar något efter sig under snabb och effektiv dammsugning. Sugkraften kan också justeras till fem olika nivåer om så önskas, lovar Dreame.

Dreame X40 Ultra
Dreame X40 Ultra når ända in i hörnen, lovar den kinesiska tillverkaren. (Foto: Dreame)

Tillverkaren hävdar att den nya roboten är bland de mest intelligenta på marknaden. Dreame X40 Ultra ska kunna upptäcka och kartlägga de smutsigaste områdena och ge dem en extra rengöring! Sensorer på moppen kan känna av mängden smuts och automatiskt byta mopphuvud efter behov.

Med smart igenkänning och 3D-strukturerat ljus kartlägger X40 Ultra de mest effektiva vägarna genom ditt hem, medan den inbyggda AI-kameran undviker att stöta på nya föremål på vägen. Detta säkerställer att den navigerar smidigt runt dem utan att kompromissa med städkvaliteten.

Läs också Vill förändra golvstädningen Ecovacs lanserar nu två nya robotdammsugare, och det rör sig om flaggskeppsmodeller i serien T30.

Allt-i-ett-basstation

När roboten återvänder till basstationen efter en städrunda aktiveras ett antal funktioner för att säkerställa att mopparna är noggrant rengjorda och fria från smuts, lovar tillverkaren. Moppen tvättas i upp till 70 grader för att eliminera smuts och förhindra lukt. Efter tvätten torkas moppen för att förhindra mögel.

Basstationen kan också anslutas direkt till en vattenkälla och ett avlopp, vilket gör rengöringsprocessen mer automatiserad genom att eliminera behovet av att manuellt fylla på och tömma vatten. Basstationen är också utrustad med ett automatiskt påfyllningssystem för rengöringsmedel som automatiskt doserar den mängd rengöringsmedel som krävs.

Tack vare den stora dammpåsen på 3,2 liter kräver roboten minimalt med underhåll, enligt Dreame. Dammpåsen behöver nämligen bara tömmas var 75:e dag.

Läs också Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem Freo X Ultra blir den första robotdammsugaren i Sverige från det kinesiska teknikföretaget Narwal. Och den kommer att välkomnas med öppna armar av husdjursägare!

Pris och tillgänglighet

Dreame X40 Ultra finns tillgänglig att köpa nu. Det rekommenderade cirkapriset är 15 999 kronor. Du kommer snart att kunna läsa ett test av produkten här på vår webbplats.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen