Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ecovacs lanserar ny flaggskeppsduo

Ecovacs lanserar nu två nya robotdammsugare, och det rör sig om flaggskeppsmodeller i serien T30.

Av / 2024-04-30 - 16:20
Ecovacs lanserar ny flaggskeppsduo

Ecovacs har sålt hushållsrobotar sedan 2006, och anger att de är världens ledande producent av hushållsrobotar, och näst störst på den nordiska marknaden där de växer snabbt.

Nu lanserar de Deebot T30 Omni och Deebot T30 Pro Omni, som båda försetts med ny antitrasselborste, adaptiv kantrengöring och tempererad varmvattenspolning samt självrengörande station.

Företaget menar att deras kantrengöringsteknik, TruEdge Adaptive Edge Cleaning, särskiljer dessa produkter från andra robotdammsugare, som många gånger missar svårstädade områden som hörn och ytan runt bordsben.

De är försedda med en ny höghastighetsmotor, som anges ha 11 000 Pa sugkraft, och mopparna lyfts automatiskt upp 9 mm när robotdammsugaren upptäcker en matta.

Ecovacs Deebot T30 Omni vid sin självrengörande station. Foto: Ecovacs

De nya T30-modellerna är de första från Ecovacs som har Active Moisture Mopping, vilket innebär att moppen löpande fuktas med vatten för bästa resultat.

I premiummodellen Deebot T30 Pro Omni finns även sensorer som känner av smutsgraden av moppen under rengöring, och beroende på hur smutsig moppen är bestäms hur golvet ska moppas.

En annan nyhet är att man kan starta robotdammsugarna genom att trycka på dem med foten. De kan styras via Ecovacs app och är dessutom kompatibla med Apple Watch.

Pris och tillgänglighet

Ecovacs Deebot T30 Omni finns i svart och kostar 9 999 SEK, medan Deebot T30 Pro Omni finns i rosé och silver och kostar 12 444 SEK.

Läs också Är dammsugare och skurhink ett minne blott? Med sitt flaggskepp Deeebot X2 Omni sticker Ecovacs ut hakan och lovar att det nu är dags att säga farväl till manuell städning.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Rulla till toppen