Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsungs uppkopplade köksprodukter på EuroCucina

Samsung visar på mässan EuroCucina i Milano upp hur uppkopplade vitvaror ska kunna förändra och förenkla användarnas vardag.

Av / 2024-04-19 - 10:00
Samsungs uppkopplade köksprodukter på EuroCucina

Under mässan EuroCucina 2024, ett av de största internationella köksevenemangen, som går av stapeln i Milano 16–21 april visar Samsung upp ett antal nya, uppkopplade köksprodukter.

Samsung meddelar att man vill stärka sin position inom vitvaror på den europeiska marknaden, och lanserar ett antal nya inbyggnadsprodukter i form av kylskåp, induktionshällar, ugnar och diskmaskiner. I företagets “Premium Built-in Kitchen zone” på EuroCucina presenterades tre nya produkter som, enligt Samsung, har uppgraderad funktionalitet och AI-tillämpade funktioner.

Jag är glad över att kunna visa vad vi har skapat på EuroCucina som uppföljning till vårt globala lanseringsevenemang “Welcome to BESPOKE AI” för två veckor sedan. Vi tror att anslutningen mellan enheter i köket kommer att lyfta konsumenters upplevelse till en ny nivå och vill även att de ska känna hur de olika funktionerna hos våra nya inbyggda produkter kan komma till stor hjälp i vardagen”, säger Moohyung Lee, EVP och Head of Customer Experience Team, Digital Appliances (DA) Business på Samsung Electronics.

Samsung Wide Bottom Mount Freezer finns i tre varianter, med kapacitet på 538, 508 och 458 liter. Foto: Samsung

Stor kylfrys

Den ena nyheten som visades upp är Samsung Wide Bottom Mount Freezer (BRB6500D) som blir den första breda produkten i Samsungs sortiment av inbyggnadskylskåp, tillika den första breda kylfrysen från Samsung med energiklass A. Kylfrysen är försedd med Samsungs nya AI Inverter Compressor, som enligt företaget är såväl effektivare som tystare än föregående kompressorer – och starkt bidragande till att kylfrysen förbrukar 55,9 % mindre energi än föregående modeller.

Samsung hävdar dessutom att SmartThings AI Energy Mode (i kombination med Wi-Fi-kompatibilitet) innebär att användare kan minska kylfrysens energianvändning med 10-15 %, samtidigt som de kan övervaka energianvändningen och uppskatta månatliga energikostnader.

Den energieffektiva kylfrysen kommer att finnas tillgänglig i tre olika varianter (med kapaciteten 538, 508 och 458 liter) beroende på region, och ska lanseras på ett antal marknader, inklusive Europa, med början i april. Några priser har inte meddelats, och ej heller några exakta mått – men i Europa används begreppet Wide för produkter med en bredd på 70 cm och uppåt.

Anyplace Induction har 22 spolar och 76 sensorer. Foto: Samsung

Flexibel induktion

Den andra nyheten Samsung visade upp på EuroCucina är Anyplace Induction, en induktionshäll som inte är försedd med ett antal zoner (vanligtvis fyra i standardbredd) utan istället har 22 rektangulära plåtspolar som täcker hela hällen och gör det möjligt att placera sina kokkärl var som helst på ytan. Samsung förklarar att matlagningsytan på så sätt blir större än på en konventionell häll med zoner, vilket innebär större flexibilitet.

Intelligent Pan Detection använder 76 sensorer för att känna igen var kastruller och stekpannor placeras, och visar också deras placering på AI Home-skärmen. Hällen är dessutom försedd med Anti-Scratch Glass, vilket ska göra den mer reptålig. Anyplace Induction ska finnas tillgänglig i Norden under hösten 2024. Vad den kommer kosta får framtiden utvisa.

Bespoke Kitchen Fit med Sliding Door för att sömlöst hänga ihop med köksinredningen. Foto: Samsung

Snål diskmaskin

Tredje nyheten på mässan är energieffektiva, alltså snåla, Bespoke Kitchen Fit diskmaskiner för inbyggnad – där de effektivaste modellerna har energiklass A. Under skalet finns bland annat WaterJet Clean-system, som enligt företaget ger intensiv rengöring från alla vinklar och förbättrar energieffektiviteten. Vill man att den ska vara extra tyst kan man använda programmet Extra Silence, som anges innebära en ljudnivå på 41dB.

Användare kan dessutom spara energi genom att använda SmartThings AI Energy-läget, som enligt Samsung innebär att maskinen i Auto-läge minskar energiförbrukningen med drygt en tredjedel (genom att till exempel sänka temperaturen på vissa delar av diskprogrammet samt förlänga cykeltiden). När de nya diskmaskinerna lanseras i Norden och vad de kommer kosta är i skrivande stund oklart.

Läs också Samsungs nya AI-vitvaror En radda nya kylskåp, tvättmaskiner och robotdammsugare som är smartare än någonsin.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen