Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG vill öka komforten i badrummet

LG presenterar ett antal livstilslösningar för hemmet och tar med badlösningen PuriCare HydroTower steget in i badrummet.

Av / 2024-02-28 - 11:43
LG vill öka komforten i badrummet

LG visar på Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) i Las Vegas, USA, den 27-29 februari upp ett antal livsstilslösningar, som ska lyfta och berika vardagen med hjälp av sofistikerad teknik och användarvänlig design. Med badlösningen PuriCare HydroTower, som består av tre produkter, önskar företaget utöka den förbättrade kundupplevelsen till badrummet.

LG:s smarta bad- och duschrenare anges erbjuda en uppfriskande duschupplevelse som levererar rent, renat vatten genom ett avancerat vattenfilter. Termostaten är försedd med en kontrollenhet med display, vilket gör det enkelt att se aktuell vattentemperatur.

HydroTower producerar en renad dimma och upprätthåller en ren vattenförsörjning och vattentank genom att använda teknik som tar bort skadliga ämnen och mineraler och förhindrar kalkavlagringar. Produkten värmer upp vatten till 100 grader Celsius för att stoppa bakterietillväxt och kan dessutom filtrera ultrafina dammpartiklar från luften, för en hälsosammare och trevligare inomhusmiljö.

LG-BathSolution1 LG-PuriCareHydroTower1
<
>
LG PuriCare HydroTower. Foto: LG

Innan den påbörjar fuktningsprocessen använder PuriCare HydroTower ånga för att rengöra och automatiskt torka vägen som fuktpartiklarna passerar genom, för att öka hygienen ytterligare. Systemet övervakar vattenanvändningen och meddelar användaren när det är dags att byta vattenfilter.

Badlösningen inkluderar även produkten Smart Airflower, som ska ge en bekväm badrumsmiljö genom att aktivt kontrollera lufttemperatur och luftfuktighet. Smart Airflower är försedd med två fläktar som suger ut fukt och en som skickar ut varm, torr luft.

Den tredje delen av badlösningen är en mångsidig smart spegel som ska fungera som ett nav för AI-baserade tjänster, ge användbart innehåll inklusive dusch- och badtips – och den fungerar även som en konventionell spegel.

LG Styling Board. Foto: LG

Allt-i-ett stryksystem

LG visar även upp Styling Board, som är en hopfällbar strykbräda med integrerat ångstrykjärn och tillbehörsförvaring. Ett stryksystem som genererar fem bar högtrycksånga för att jämna ut oönskade veck. Ångkraften kommer från en ånggenerator och från det interna värmesystemet som är inbyggt i strykbrädans yta.

Med två fläktar som hjälper till att eliminera fukt från plaggen, arbetar Styling Board för att förhindra att tyget krymper, vilket gör den lämplig för att hantera ömtåliga klädesplagg, meddelar LG. Höjden kan justeras och produktens hjul låses automatiskt under strykning.

LG är glada över att introducera KBIS 2024-besökare till ett exceptionellt utbud av heminnovationer, inklusive badlösningen PuriCare HydroTower och stryksystemet Styling Board”, säger Lyu Jae-cheol, VD för LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

Pris och tillgänglighet

LG PuriCare HydroTower gör sin internationella debut på KBIS 2024 och lanserades framgångsrikt i Sydkorea förra året, där den såldes i fler än 10 000 exemplar på bara 50 dagar, anger LG. I skrivande stund finns ingen information om när PuriCare Hydrotower och Styling Board lanseras i Norden och vad de kommer att kosta.

Läs också LG har vidareutvecklat Styler LG har presenterat en uppdaterad variant av sitt klädvårdsskåp Styler, med handhållen steamer samt förbättrat galgvibrationssystem.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

Rulla till toppen