Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dyson WashG1 låter dig moppa utan att gnugga

För den som verkligen behöver skrubba golven rena kommer avancerad hjälp från Dyson.

Av / 2024-05-14 - 10:00
Dyson WashG1 låter dig moppa utan att gnugga

Den brittiska dammsugartillverkaren Dyson, som mer eller mindre blivit synonym med påslösa dammsugare, har på senare tid kraftigt expanderat städsortimentet. Inte nog med att de nyligen gjort ett nytt försök med robotdammsugare, nu ger de sig också på våtdammsugare med Dyson Wash G1. Eller… våtgolvsrengörare som de kallar det.

Läs också Inte bra nog, Dyson Massor av avancerad teknik hjälper inte om dammsugaren inte har någon plan för städningen.

Enligt demonstrationen vi fick verkar den nya maskinen faktiskt riktigt fiffig. Den består av ett munstycke med två mikrofiberrullar som roterar i motsatt riktning för att verkligen gnugga golvet. En tank med vatten tillför fukt och fuktar konstant rullarna till optimal nivå för att det varken ska bli torrt eller lämna pölar efter sig.

Foto: Dyson

Men vad som verkligen verkar fiffigt är att allting som dras loss från golvet går igenom ett filter. Därmed hamnar skräp i ett speciellt fack som bara är att tömma i sopkorgen, medan finare smuts hamnar i smutsvattentanken som man kan tömma i avloppet. Tanken ska räcka till hela 290 kvadratmeters golv.

Prestandan för fläckborttagning beror på sambandet mellan golvens hydratisering och den tillämpade agitationen. Vi har konstruerat vår maskin så att ägarna har full kontroll, vilket möjliggör att de kan djuprengöra sina hem effektivt”, säger Charlie Park, VP för golvvård hos Dyson.

Foto: Dyson

Vad man kan fråga sig är varför detta är en separat produkt och inte en kombinerad dammsugare/mopp som många konkurrenter har lanserat. Dyson har försökt att lansera ett moppningstillbehör till en dammsugare med Dyson V15s Detect Submarine, men det var mer frustrerande än praktiskt.

Läs också Tveksam våtrengöring En utmärkt dammsugare som kompletterats med ett onödigt mopptillbehör.

Denna har vi större hopp om då de verkar ha åtgärdat allting som vi hade synpunkter på. Vid ett framtida test får vi se om den uppfyller alla löften.

Pris och tillgänglighet

Dyson WashG1 lanseras i september för 7 990 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen