Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Konsolen som är en mobil också

Andra generationen av Asus gaming-mobil är toppklass – men reserverad för ett fåtal.

Skrivet av / 2019-12-06 - 09:43
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL
John Hvidlykke

ROG Phone II är Asus andra smartmobil som är gjord speciellt för gaming. Den kommer ganska så exakt ett år efter den första, som vi testade förra året. Och även om den är uppdaterad på i stort sett alla områden så är priset detsamma. Det finns olika modeller, men Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, som vi tittar på här, har 12 GB RAM och 512 GB lagringsplats. Priset är som för en mellanklass-laptop.

Blixtsnabb och färgrik

Skärmen är det absoluta paradnumret på ROG Phone II: en 6,6-tums AMOLED med en upplösning på 2340 x 1080 punkter. Och en uppdateringshastighet på våldsamma 120 Hz!

Jag måste erkänna att jag inte uppfattar en vanlig 60 Hz-skärm som en begränsning till vardags. Men det är den! När man slänger runt bilen kurvan i Real Racing eller kastar sig in i magiska dueller i Eternum, så tänker man inte helt plötsligt inte på att det inte är en ”riktig” skärm man tittar på. Den ultrafärgrika skärmen ger faktiskt de flesta fullvuxna skärmar stryk på deras hemmabana.

Kamerorna följer Asus civila toppmodell, precis som förra gången. Detta innebär att huvudkameran har en 48 Mp-sensor precis som ZenFone 6. Vidvinkeloptiken är på 13 Mp. Eftersom ROG Phone II inte har ZenFones fantastiska roterande kamerabrygga finns en 24 Mp vidvinkel för selfies inklämd i den smala kanten över skärmen.

Tack vare sin galet färgstarka och snabba 120 Hz AMOLED-skärm ger ROG Phone II mobilspel en realism som du inte hittar någon annanstans. Foto: Asus

Extrautrustning

ROG-telefonen kan användas som den är, vilket säkert är vad de flesta kommer att göra. Men för de som vill gå ett steg längre finns det ett omfattande tillbehörsprogram som utökar spelupplevelsen. Det finns bland annat gamepad-handtag och en ”TwinView”-docka som tillför en extra skärm.

Benchmarks

Asus ROG Phone II är utrustad med en Qualcomm Snapdragon 855-processor, som är den snabbaste just nu. Och det är till och med Plus-versionen, som är en gnutta snabbare än den vanliga 855.

Geekbench 5-resultat på 775 (singlecore) respektive 2 539 (multicore) är bland de bästa just nu. Och identiskt med de bästa Android-mobilerna i dagsläget – de har ju trots allt samma processor.

På 3D-grafikfronten klarar ROG Phone II sig utmärkt. Vi har inte sett bättre än 6246 poäng i 3D Mark Sling Shot Extreme och 500 263 i AnTuTu 7!

Gaming kostar ström. Därför är det bra att Asus har stoppat i ett batteri på hela 6 000 mAh. Det syns i batteritestet, där mobilen klarar nästan sju timmar.

Tack vare en kombination av vätskekylning och luftkylning gör att ROG Phone II kan den fortsätta med det långt efter traditionella mobiler får värmeslag. Foto: Asus

Slutsats

Asus ROG Phone II Elite är en telefon för ett fåtal. När det gäller prestanda tillhör den det absoluta tätskiktet bland dagens mobiltelefoner, men om du bara behöver en blixtsnabb mobil så finns det helt klart billigare alternativ till mycket lägre priser. Till exempel den enastående Xaomi Note 10. Där ROG sticker ut från mängden är som spelkonsol. Med sin galet färgstarka och snabba 120 Hz AMOLED-skärm ger den mobilspel en realism som du inte hittar någon annanstans. Och tack vare kombinationen av vätskekylning och luftkylning kan den fortsätta långt efter traditionella – och på papperet lika snabba – mobiler får värmeslag och stänger av sig. Om det är vad du behöver så är du beredd att betala för det. Man funderar ju inte på att köpa en Lamborghini Urus på grund av priset och vikten, eller hur? Och man köper den inte bara för att åka till affären och handla.

Karakter
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL
High End

Home tycker

Du får svårt att hitta en snabbare mobiltelefon. Och du hittar ingen med en så grym skärm! Kostar en förmögenhet. Och det är bara spelarna som har glädje av de avgörande finesserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi har lyssnat på kritiken

Google utmanar Apple och Samsung om tid

Till sist en snabbare Apple Watch

Huawei Watch GT 4 är smartklockan som smälter in

Den här vikbara mobiltelefonen är OnePlus paradnummer

Det bästa iPhone-valet

Grön mobil för de händiga

Pixel Pro fortsätter imponera

Liten och blixtsnabb, men designen behöver uppdateras

För dig med Samsung-mobil

Adjö Lightning-kontakt!

Närmar sig vikbar perfektion

Ljud & Bild
Rulla till toppen