Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Acer Chromebook Plus 514 för krävande användare

Nya Intel-processorer samt utökat RAM-minne och lagringsutrymme.

Av / 2024-04-21 - 09:30
Acer Chromebook Plus 514 för krävande användare

Chromebooks har ett rykte om sig att vara byggda på ganska svag och långsam hårdvara. Men den nya Acer Chromebook Plus Laptop 514 verkar ha ett innanmäte i (den lättare änden av) PC-klass.

Byggd på en Intel Core i3-N305-processor och 8 GB LPDDR5 RAM, kan Acer Chromebook Plus 514 dra fördel av Chromebook Plus-funktionerna, mer lagringsutrymme, AI-driven fotoredigering och kreativa appar.

Skärmen är på 14 tum och i Full HD-upplösning (1 920 x 1 080) med 300 nits ljusstyrka. Chassit är byggt enligt den militära standarden för robusthet, MIL-STD 810H. Och batteritiden är angiven till 11 timmar.

“Studenter, företag, familjer och individer har nytta av att vara mer produktiva, anslutna och auktoriserade än någonsin, och de kan uppnå detta med Acer Chromebook Plus-enheter”, säger Peter Kaic, Product Unit Business Director på Acer North-Europe.

Acer Chromebook Plus 514 lovar lång livslängd och solid prestanda. (Foto: Acer)

Denna nya serie kommer att säljas i konfigurationer med upp till 512 GB lagringsutrymme, för att säkerställa att användare kan lagra viktiga kreationer lokalt. När användare av Acer Chromebook Plus 514 är borta från en internetanslutning, håller filsynkroniseringen på Chromebook Plus Google Docs, Sheets och Slides alltid tillgängliga, oavsett om de är online eller offline.

Läs också Chromebooks för skolbänken Chromebook som studentdator? Tre tillverkare ger sina bästa förslag på en Chromebook för CSN-budget.

Acer Chromebook Plus 514 väger endast 1,43 kg och är 20,5 mm tjock. Den har Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 och två USB 3.2 Gen 1 Type-C-portar.

För skolor och företag

Den nya Acer Chromebook Plus 514 är tillgänglig med Chrome Education Upgrade, som hjälper administratörer att hantera enheter i stor skala. Den nya Chromebook Plus-serien är också tillgänglig med Chrome Enterprise Upgrade, som på liknande sätt låser upp de inbyggda affärsfunktionerna i ChromeOS.

Priser och tillgänglighet

Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T) kan köpas från juni. Den billigaste konfigurationen kostar 6 290 SEK.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Rulla till toppen