Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mac Pro och Studio kommer inte få Apple M4 i år

Endast de bärbara datorerna kommer få samma M4-processor som nya iPad Pro har.

Av / 2024-05-21 - 15:41
Mac Pro och Studio kommer inte få Apple M4 i år

Flaggskeppsdatorerna för riktigt krävande användare, Apple Mac Pro och Mac Studio, kommer inte uppgraderas i år. Därmed kommer de fortsätta använda förr-förra processorn Apple M2. Detta enligt teknikskribenten Mark Gurman på Bloomberg, som brukar vara välinformerad om Apples planer.

Läs också Mac in Black Den mest imponerande laptop vi sett, med det mest häpnadsväckande priset.

Den lite märkliga uppgraderingscykeln innebär att nyligen lanserade Apple iPad Pro med sin Apple M4 kretsuppsättning är snabbast i produktportföljen. Åtminstone om man ser till enkelkärne-prestanda. Proffsdatorerna klår den fortfarande när det gäller flerkärnig prestanda tack vare fler processorkärnor och snabbare  arkitektur.

Läs också Den dyraste datorn vi har testat Apple Mac Studio (M2 Ultra) är datorn för de mest krävande användarna, som gärna har flera 4K- eller 8K-skärmar.

Däremot förutspår Gurman att de prestandainriktade bärbara datorerna i Macbook Pro-serien kommer att få M4-kretsarna under året. Vilket är logiskt då de hittills har hängt med bra i prestandautvecklingen. Idag kan man få 14-tummaren med M3, M3 Pro eller M3 Max och 16-tummaren med M3 Pro eller M3 Max.

Källa: Power On, Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen