Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2024: Alla ville hälsa på Jensen

Nvidias VD fick ett mottagande värdigt en frälsare när han besökte Computex-mässan i Taipei

Av / 2024-06-05 - 19:01
Computex 2024: Alla ville hälsa på Jensen

Mässgolvet på Computex är vanligtvis fullpackat med besökare och utställare som antingen vill se eller sälja det senaste inom datorutrustning. Men öppningsdagen på tisdagen var speciell.

Plötsligt samlades en stor folkmassa framför en av montrarna. Alla med kameror och mobiltelefoner i högsta hugg och en entusiasm som om det var en återuppstånden Jesus som vandrade på mässgolvet. Eller åtminstone Taylor Swift.

Vem kan vara på väg? (Foto: John Alex Hvidlykke)

Det var ingen av dem, utan snarare den just nu mest lysande superstjärnan i hårdvaruvärlden, Jensen Huang, Nvidias VD och grundare.

Läs också Krig om AI-processorer Intel förlorade den första omgången av AI-striden mot AMD och Qualcomm. Men de kommer att få revansch på sensommaren.

Amerikanen Jensen Huang grundade Nvidia vid 30 års ålder, 1993, och är idag god för mer än 100 miljarder USD. Men han är egentligen född i Taiwan (under namnet Huang Jen-hsun), och hade återvänt till sina rötter för att hålla ett tal på Computex. Men också för att gå en segerparad genom utställningshallarna.

(Foto: John Alex Hvidlykke)

På sin väg genom mässan besökte Jensen Huang ett antal av Nvidias partners. Och varje gång blev han hyllad som en kung. Seansen var hårt koreograferad och åskådarna på Huangs väg tvingades ta två steg tillbaka för att han skulle kunna ta sig fram genom folkmassan.

Trots det tajta programmet fanns det tid för nöje. I grafikkortstillverkaren Palits monter kunde Jensen Huang dricka en öl och skämta med publiken.

 

PXL_20240605_022054201 PXL_20240605_024727066 PXL_20240605_024828460
<
>
Jensen Huang signerade flera av sina produkter på sin triumfmarsch genom Computex (Foto: John Alex Hvidlykke)

På sin väg runt montrarna signerade Jensen Huang också några av sina partners produkter. Passande nog med guldbokstäver. Mannen med midas-touchen har varit här!

Mr Jensen has left the building…

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen