Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Logitech MeetUp 2 för möten i mindre lokaler

Videobaren Logitech MeetUp har sålts i en miljon exemplar. Nu kommer tvåan. Vi besökte utvecklingscentret som skapade den.

Av / 2024-05-22 - 17:02
Logitech MeetUp 2 för möten i mindre lokaler

Mellan hemmakontorets webbkamera och det stora, komplicerade AV-systemet för stora mötesrum finns videobaren – eller konferenskameran. Här kan små arbetsgrupper på upp till en handfull personer delta i videomöten.

Den nyligen lanserade Logitech MeetUp 2 är en sådan konferenskamera. Och föregångaren, som bara heter MeetUp, blev en riktig storsäljare med över en miljon sålda enheter. Mer än något annat videokonferenssystem någonsin.

MeetUp 2 är en videobar/konferenskamera för små mötesrum (Foto: Logitech)

Logitech MeetUp 2 är utformad för så kallade BYOD- möten (Bring Your Own Device), där man ansluter sin egen bärbara dator till kameran via USB.

Det som skiljer konferenskameror som MeetUp 2 från webbkameror är möjligheten att fokusera på enskilda personer och få dem att hamna i centrum av bilden. Detta görs genom att använda AI för att automatiskt fokusera och rama in deltagarna i rummet – oavsett om fokus ligger på den aktiva talaren, gruppen av deltagare eller varje enskild deltagare.

Läs också Perfekta digitala möten till ett häftigt pris Vi har hittat det perfekta redskapet för videokonferenser: Logitech Rally Bar. Men vi hade hoppats att det skulle vara billigare …

Logitech MeetUp 2 använder AI via RightSight 2 för att skapa dynamiska vyer som drar in fjärranvändare i det virtuella mötet, och RightSound 2 för avancerad röstutjämning och brusreducering”, säger Henry Levak, produktchef på Logitech B2B.

Att få produkter att fungera är viktigt för Logitech. Företaget lever som de lär i den meningen att de anställda på företagets många kontor över hela världen använder Logitechs egna produkter. Detta gäller även för mötesrumsutrustning som MeetUp 2.

Lever som de lär

I samband med presentationen av MeetUp 2 besökte vi Logitechs utvecklingscenter i Cork, Irland, där produkten utvecklas. Att mössen på skrivborden är från Logitech är knappast ovanligt, eftersom företaget har över 40 procent av den globala musmarknaden och därmed finns överallt. Men i de många små och stora mötesrummen i den kilformade byggnaden finns Logitechs konferenskameror – bland annat MeetUp och MeetUp 2. Och utanför dörren till varje rum finns en bokningsskärm. Med programvara från – Logitech.

 

Cork-exterior-1 CORK-Occupied-Room-wScheduler-JW2A0782 CORK-Lab-004-JW2A1176 CORK-Lab-3D-Printer-001
<
>
Alla mötesrum har en bokningsskärm - från Logitech förstås. Grön skärm betyder ledig, röd skärm upptagen och gul skärm att det snart är ett möte i rummet. (Foto: Logitech)

Pris och tillgänglighet

MeetUp 2 kostar 11 490 kronor och förväntas finnas på hyllorna i september.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen