Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Jamo C403

Inte riktigt

C403 är en större stativhögtalare som inte går in i så många bokhyllor. Den är lätt att driva och har mycket bas, men ljudkvaliteten är bara sådär.

Publicerad 2009-09-21 - 13:02
Jamo  C403
Marius Senaste artiklar:
Marius

Danska Jamos C403 är en av de större stativhögtalarna. Den passar därför bättre på stativ än i en vanlig hylla. Alternativt kan den hängas upp på väggen med hjälp av de inbyggda väggfästena. En bakmonterad basport gör dock att det kanske inte fungerar lika bra i alla rum.

Ljudkvalitet
Jamo-högtalarna levererar musiken på ett piggt sätt och med bra tryck. Basen har fin attack och är ganska så rapp, och volymen är ganska så hög även utan en kraftig förstärkare. C403 är alltså tämligen lättdriven.

Problemet är en aningen ihålig och svulstig klang i övre basregistret, som beror på kabinettresonanser. Det hörs speciellt på basinstrument och manliga röster i pop och rock med lite mättad ljudbild. Detta är mest markant när högtalarna står en bra bit ut på golvet eftersom basen då är mer olinjär. Intill bakväggen är basresponsen fylligare och baspuckeln jämnas ut bättre. Ljudet är definitivt bäst med en sådan placering. Men baspuckeln är ändå fullt hörbar.

Övertonstrukturen är inte tillräckligt luftig i våra öron, vilket gör att instrumenten inte urskiljs speciellt väl. Musiken låter lite ihålig och instängd och det blir aldrig någon fullständig fason på ljudbilden. Nej, då rekommenderar vi hellre C603, som vann vårt stora stativhögtalartest förra året. Den är nämligen mycket mer linjär och rena rama fröjden att lyssna på. Väl värd en extra tusenlapp.

Slutsats
Jamo C403 är en ganska så lättdriven högtalare som inte behöver mycket kraft för att spela riktigt högt. Den låter bara inte så väldigt bra. Problemet är att kabinettresonanser förstör för basregistret, som låter ihåligt och luddigt, och alla basinstrument får liksom samma karaktär.

Övertonerna är inte heller speciellt luftiga och öppna. Det finns klart bättre alternativ i prisklassen, och ett av dem är Jamos egen C603. Den är mycket, mycket bättre.

 

Ljud & Bild tycker

Lättdrivna. Lite ihålig bas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen