Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: KEF C3

Budgetalternativet

En av testets billigaste kandidater, C3, är en tämligen välljudande historia som passar tunna plånböcker.

Publicerad 2009-09-21 - 13:02
KEF C3
Marius Senaste artiklar:
Marius

Tack vare att basporten sitter på framsidan kan KEF C3 placeras tätt intill bakväggen utan att basresponsen påverkas alltför mycket. Högtalaren kan till och med hängas på väggen med hjälp av ett inbyggt vägfäste.

Ljudkvalitet
C3 har inga uppenbara skavanker. Den har en jämn klangbalans och det finns inga störande pucklar i basåtergivningen. Resultatet är att även djupa mansröster låter tämligen frigjorda, utan den lite matta karaktär som kabinettresonanser annars kan orsaka.

Kvinnliga röster har en behaglig karaktär, men är kanske lite väl tama i övre registret. Diskanten har en lins som ska sprida musikens övertoner, men den tycks inte hjälpa särskilt mycket eftersom musiken saknar lite glans i detta register. Cymbaler, flöjter och violiner får en något mattare prägel än med exempelvis DALI Lektor 1 och Arcam Muso.

Klassisk musik är prydlig och låter allmänt behaglig. Inte ens när man spelar högt blir musiken skärande. Men om man inte kopplar in en riktigt kraftig förstärkare är högtalarens dynamik tämligen begränsad och inte särskilt spänstig. Det gör att även pompösa filharmoniska verk kan låta lite platta. Men med tanke på det låga priset är C3 ändå ett bra köp. 

Slutsats
KEF C3 är en klart godkänd högtalare. Den lider inte av några uppenbara problem och grejar de flesta musikstilar. Inget register är direkt problematiskt, vilket gör den till en bra allroundare. C3 går däremot inte djupast i klassen, och övertonregistret återges inte på luftigast sätt. Detta, i kombination med en lite begränsad dynamik, gör att musiken kan låta lite platt. Med reservation för en lite kraftigare förstärkare kan vi ändå rekommendera C3 om budgeten är begränsad.

Ljud & Bild tycker

Inga uppenbara problem. Väggfäste. Begränsad dynamik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen