Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Audio Pro Wigo 130

Lysande allroundare

Från Audio Pro kommer Wigo Wi-130, en billig och ganska så stor högtalare som levererar ljudet på ett särdeles underhållande sätt.

Publicerad 2009-09-21 - 13:02
Audio Pro Wigo 130
Marius Senaste artiklar:
Marius

De som vill ha en högtalare som smidigt glider in i bokhyllan får kanske leta någon annanstans. Med en höjd på 35 cm är det inte många hyllor som passar Wi-130. Skulle vara den med kartboken då …

En frontmonterad port gör åtminstone att de här stativhögtalarna bör kunna ställas tämligen nära bakväggen utan att orsaka problem med utfasningar i basregistret.

Ljudkvalitet
Med klassisk musik bjuder Audio Pros högtalare på livliga och dynamiska toner. Det finns klart mer liv i musiken än med rivalerna från KEF och Jamo. Basen är stramare samtidigt som övertonerna är klara och distinkta. Resultatet är en riktigt prydlig ljudbild som har fint fokus både på basinstrumenten och flöjterna. Det finns också en bra dynamisk glöd, så att de mest intensiva passagerna får liv.

Wi-130 tål att spela högt och bevarar enkelt kontrollen utan att låta vasst eller hårt. De är lättdrivna också, vilket är en stor fördel eftersom man ofta parar ihop sådana här stativhögtalare med en billig förstärkare.

Kvinnliga röster kommer fram klart och tydligt, och även om detta inte är högtalarna som har testets mest skinande övertoner så är helheten mycket bra. Det beror bland annat på att övergången mellan mellanregistret och diskanten är oproblematisk, och att den strama och energiska basen aldrig maskerar övertonerna. Detta är något som även djupare mansröster tjänar på. Där en del andra högtalare återger mansröster med ihålig klang, har Audio Pro full kontroll.

Bäst låter Wi-130 om de står en liten bit ut från väggen, eftersom basen annars kan bli lite väl överdriven. Därför passar de klart bäst på stativ, ungefär 30 cm ut på golvet.

Slutsats
Audio Pro Wigo 130 är en av de mest helhetliga högtalarna i detta test. Här är det inget frekvensregister som sticker ut, så ingen del av musiken maskerar någon annan. Musiken förmedlas på ett frigjort och synnerligen underhållande sätt. Basen är tämligen stor och den rytmiska och energiska spelstilen gynnar särskilt popmusik. Högtalarna är inte heller tungdrivna, och fungerar fint ihop med en billig förstärkare utan enorma kraftresurser. Och med tanke på det löjligt låga priset är det ingen tvekan: bästa köp!

Ljud & Bild tycker

Frigjord spelstil Helhetlig ljudbild. Saknar en aning upp­lösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen