Sammanfattning

Helan eller Halvan?

Audio Pros och KEF:s nya högtalare har kvaliteter som passar olika användningsområden, men vem har den bästa allroundaren?

Det är inte så enkelt att utse en vinnare av två så olika högtalare. KEF och Audio Pro är två bra exempel på att det är svårt att få allt på en gång i den här prisklassen. Därför är du tvungen att välja högtalare efter vad de ska användas till – och inte minst beroende på hur de ska placeras.

Om målet är en kraftfull högtalare till stereo och hemmabio, som enkelt kan fylla ett stort rum med ljud, är Audio Pro Wigo 160 ett givet val. De är synnerligen prisvärda och ger ett stort och fylligt ljud, i kombination med en behaglig men energisk spelstil. Vi hade kunnat önska oss att ljudbilden var ännu mer precis, men det hade troligen kostat en hel del mer om man skulle behålla de andra kvaliteterna.

Om du däremot är villig att lägga ett par tusenlappar till, offra djupbasen och förmågan att spela dunderhögt, kan KEF iQ50 ge ett bättre ljud. KEF har en mycket mer exakt ljudbild än Audio Pro och rent allmänt ett klarare ljud som gör musiken mer realistisk. De klarar inte att fylla lika stora rum men är däremot betydligt mer diskreta och lättplacerade. Detta, tillsammans med den höga ljudkvaliteten, gör att vi anser dem vara bättre allroundare än Audio Pro Wigo 160.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

KEF iQ50

Liten kämpe

Pyttelilla iQ50 är KEF:s minsta golvhögtalare och räcker nästan inte över knähöjd. Men ljudet är större än man anar…

Prydligt fokuserat mellanregister Klar ljudkaraktär med få färgningar
Begränsat med djupbas

Audio Pro Wigo 160

Stor och tuff

Audio Pros nya högtalare ger mycket kubik för pengarna och har en särdeles tuff bas.

Fylligt och kraftfullt ljud Utsträckt och exakt djupbas
Aningen milt diskant- och mellanregister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.