TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Dynaudio DM 3/7 vs B&W CM8

Potent ljud du får plats med

På jakt efter nya högtalare som låter bra men tar lite plats? Då är de här kompakta nyheterna som klippta och skurna.

forfatter
Publicerad 2011-05-04 - 06:49
Produkter i testet
 • Sammanfattning
 • Dynaudio DM 3/7
 • Bowers & Wilkins CM8
 • Både B&W och Dynaudio är aktuella med var sin liten golvhögtalare. CM8 och DM 3/7 är svaret på mångas böner i dessa dagar: en kompakt golvhögtalare med fina egenskaper för hifi och hemmabio som varken tömmer plånboken eller tar för mycket plats i vardagsrummet.
  Små golvmodeller är bra alternativ för dig som redan har avsatt golvyta till högtalare men som vill fylla den med något mer potent än små stativhögtalare. Några av fördelarna med golvhögtalare är att de spelar bättre djupbas och att de kan spela lika högt som en stativhögtalare – eller högre – med en liten förstärkare. Med andra ord ska du välja en golvhögtalare om du har ett stort vardagsrum och gillar att ställa till med hemmabio eller hemmafest ibland.

  CM och DM
  B&W CM8 och Dynaudio DM 3/7 är ett steg upp från de billigaste golvhögtalarna och är bra ambassadörer för en prisklass där vi kan förvänta oss bättre finish, högre kvalitet på komponenter och framför allt ett bättre ljud.

  Bowers & Wilkins från England och Dynaudio från Danmark behöver egentligen inga närmare introduktioner, de är båda anrika högtalartillverkare som representerar det yppersta inom högtalarkonsten. Och även om de kanske är mest kända för sina svindyra High End-modeller för flera hundratusen kronor så är de snabba med att låta den senaste tekniken ta plats i sina billigare modeller. Så man kan i alla fall drömma om att en liten bit av High End-generna har smittat av sig på de små och billigare varianterna …

  Vad bör man tänka på?
  En golvhögtalare behöver inte ta större plats på golvet än en stativhögtalare på stativ, men trivs som regel bättre med ett visst avstånd till väggarna. Ljudbilden blir ofta större och basåtergivningen jämnare när högtalarna står fritt en bit ut på golvet. Om du inte har tillräckligt med plats eller om du måste ställa högtalarna nära en vägg, lönar det sig ofta att välja en mindre modell som inte spelar så dominerande bas – väggplacering bidrar nämligen till att förstärka basåtergivningen.

  Produkter i testet

  Sammanfattning

  När utseendet räknas

  De här båda duellanterna både låter olika och ser olika ut.

  Dynaudio DM 3/7

  Störst av de minsta

  Dynaudios nya budgethögtalare har inte nödvändigtvis utseendet för sig, pengarna har hamnat där de gör mest nytta för ljudet.

  Varm och avslappnad spelstil. Fyllig djupbas.
  Kräver lite andrum. Småtrist vinylfinish.

  Bowers & Wilkins CM8

  Bowers & Wilkins CM8

  Eleganta CM8 är något av det läckraste vi har sett – och hört – på länge.

  Öppen och livlig presentation. Varmt och fylligt mellanregister.
  Begränsat med djupbas.

  Kommentarer


  Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

  Subscribe
  Notify of
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
  High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
  Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
  Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
  Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
  Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
  Följ Ljud & Bild
  Send this to a friend