Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sammanfattning

När utseendet räknas

De här båda duellanterna både låter olika och ser olika ut.

För 14 000 respektive 15 000 kronor är det här två bra alternativ för dig som vill lägga lite extra på högtalarna. Fast i Dynaudios fall är det bara ljudet som fått sig ett lyft. Den höga komponentkvaliteten lyckas inte helt dölja att utseendet börjar bli lite till åren – och att vinylfinish är en aning trist för en högtalare i den här prisklassen.

Då har Bowers & Wilkins ett betydligt mer påkostat utförande. De engelska högtalarna kostar en tusenlapp mer, men då får du ett modernt och elegant utseende där du kan välja mellan äkta träfaner och högglanslack.

Rent ljudmässigt är det också skillnad på de två högtalarna. DM 3/7 låter prydligt och avslappnat, medan CM8 har en ljusare och mer energisk spelstil. Dynaudioerna kan spela högst och har störst tyngd i basen, så de passar bäst om ett stort rum ska fyllas med ljud. Å andra sidan behöver de lite andrum för att låta bäst, och kan inte utan vidare ställas intill väggen. Då kan basen bli för dominerande – och dåligt definierad. DM 3/7 kräver också en kraftfull förstärkare för att hålla kontroll på den lite uppsluppna basåtergivningen.
I mindre rum är B&W CM8 lättare att handskas med. Basen är stramare och bättre definierad, och det går utmärkt att ställa dem intill väggen utan att basen blir svulstig.

Så vilken ska du välja? Båda har sina klara fördelar, men om du vill ha en liten, läcker och potent golvhögtalare anser vi att B&W CM8 ger den bästa totalupplevelsen.

Också i detta test:

Dynaudio DM 3/7

Störst av de minsta

Dynaudios nya budgethögtalare har inte nödvändigtvis utseendet för sig, pengarna har hamnat där de gör mest nytta för ljudet.

Varm och avslappnad spelstil. Fyllig djupbas.
Kräver lite andrum. Småtrist vinylfinish.

Bowers & Wilkins CM8

Bowers & Wilkins CM8

Eleganta CM8 är något av det läckraste vi har sett – och hört – på länge.

Öppen och livlig presentation. Varmt och fylligt mellanregister.
Begränsat med djupbas.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.