TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Sammanfattning

När utseendet räknas

De här båda duellanterna både låter olika och ser olika ut.

forfatter
Publicerad 2011-04-28 - 13:20

För 14 000 respektive 15 000 kronor är det här två bra alternativ för dig som vill lägga lite extra på högtalarna. Fast i Dynaudios fall är det bara ljudet som fått sig ett lyft. Den höga komponentkvaliteten lyckas inte helt dölja att utseendet börjar bli lite till åren – och att vinylfinish är en aning trist för en högtalare i den här prisklassen.

Då har Bowers & Wilkins ett betydligt mer påkostat utförande. De engelska högtalarna kostar en tusenlapp mer, men då får du ett modernt och elegant utseende där du kan välja mellan äkta träfaner och högglanslack.

Rent ljudmässigt är det också skillnad på de två högtalarna. DM 3/7 låter prydligt och avslappnat, medan CM8 har en ljusare och mer energisk spelstil. Dynaudioerna kan spela högst och har störst tyngd i basen, så de passar bäst om ett stort rum ska fyllas med ljud. Å andra sidan behöver de lite andrum för att låta bäst, och kan inte utan vidare ställas intill väggen. Då kan basen bli för dominerande – och dåligt definierad. DM 3/7 kräver också en kraftfull förstärkare för att hålla kontroll på den lite uppsluppna basåtergivningen.
I mindre rum är B&W CM8 lättare att handskas med. Basen är stramare och bättre definierad, och det går utmärkt att ställa dem intill väggen utan att basen blir svulstig.

Så vilken ska du välja? Båda har sina klara fördelar, men om du vill ha en liten, läcker och potent golvhögtalare anser vi att B&W CM8 ger den bästa totalupplevelsen.

Också i detta test:

Dynaudio DM 3/7

Störst av de minsta

Dynaudios nya budgethögtalare har inte nödvändigtvis utseendet för sig, pengarna har hamnat där de gör mest nytta för ljudet.

Varm och avslappnad spelstil. Fyllig djupbas.
Kräver lite andrum. Småtrist vinylfinish.

Bowers & Wilkins CM8

Bowers & Wilkins CM8

Eleganta CM8 är något av det läckraste vi har sett – och hört – på länge.

Öppen och livlig presentation. Varmt och fylligt mellanregister.
Begränsat med djupbas.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Liten partyhögtalare som gör det mesta rätt Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Letar du efter en ny soundbar? Kolla in vår topp 10-lista. Vill du ha bättre ljud från din TV? Här hittar du de 10 bästa soundbar-högtalarna just nu!
Marshall förnyar sina trådlösa högtalare Uppdatering av Acton, Stanmore och Woburn.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend