Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Test av 4 kompletta anläggningar

Hemmabio på 12 kvadrat

Dags att börja plugga i höst? Här är fyra handplockade hemmabioanläggningar som passar både små och stora studentlyor och stipendier!
Ljud & Bild tycker
Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.
Specifikationer

<b>PC-högtalare:</b> <br/> Logitech Z-2300 <b> 1 900 kr <br/>TV:</b><br/> Samsung LE32B556 <b> 6 000 kr</b>
Totalpris <b>7 900 kr</b>

Oavsett om man är fattig högskolestudent eller idrottsstipendiat så har man en sak gemensamt: alla älskar musik och film, och en riktig ljudanläggning står högt på önskelistan när man äntligen flyttar hemifrån. Fest, underhållning eller avkoppling mellan tentorna – en bra anläggning måste man ha!
Som student är kanske behovet av en ordentlig anläggning större än någonsin, men det brukar vara skralt med pengar och utrymme. Merparten av studiebidraget går åt till mat, hyra och stora travar böcker. Därför är det inte många som har råd att ens fundera på drömstereon. Men förtvivla inte!
Vi på Bild & Ljud Hemma är medvetna om vårt ansvar och har tagit fram fyra bra förslag på kompletta anläggningar – både för dig som vill ta det lite lugnt och för dig som vill blåsa hela studielånet – eller lånen, om ni är ett par stycken som går ihop. Men vi vill utfärda en varning: redaktionen tar inte ansvar för usla studieresultat som beror på överdrivet missbruk av anläggningarna!

Testkriterier
Vi har satt ihop fyra system i olika prisklasser, där kravet har varit att de ska kunna spela musik och visa film på ett tillfredsställande sätt. Alla anläggningarna har en bild-/ljudkälla (bortsett från den första, som används med en dator), någon form av förstärkare, högtalare samt en skärm för bilden. När vi har valt ut de olika komponenterna har vi varit särskilt noga med att allt ska ha ett bra förhållande mellan pris och prestanda. Anläggningarna ska däremot inte betraktas som något facit, utan som exempel på hur man kan sätta ihop system i olika prisklasser för att man ska få så mycket valuta för pengarna som möjligt.

Produkter i testet

Komplett hemmabio

Fullt ös!

Money no object? Här är anläggningen för dig som både har en stor lägenhet och en stor budget.

Omringande ljudbild. Spelar högt och rent. Bra bild.
Högtalarna behöver en del plats.

En utmärkt stereo

Om festen är viktigast

Alla vet att studenter inte har någonting emot en bra fest. Har du en högljudd och välljudande stereo kan du bli studentlängans mittpunkt.

Stor och bra bild. Tufft och högt ljud. Låter bra med det mesta.
Ingen surround. Inget för klassisk musik.

Billig och kompakt

Kompakt surround

Här är vårt förslag till studenter som kanske inte bor i en liten etta, men som ändå har begränsat med plats för underhållningen.

Klart ljud. Kompakt surround. Bra bild.
Tunn centerhögtalare. Få anslutningar.

Minst och billigast

Ont om plats?

I ett pyttelitet studentrum finns det inte plats för en stor underhållningscentral. Men man klarar sig fint med bra datorhögtalare och en 32-tums TV.

Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.