TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Komplett hemmabio

Fullt ös!

Money no object? Här är anläggningen för dig som både har en stor lägenhet och en stor budget.

forfatter
Publicerad 2010-09-07 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Omringande ljudbild. Spelar högt och rent. Bra bild.
Högtalarna behöver en del plats.
Specifikationer
Panasonic DMP-BD85 <b> 3 500 kr</b> Panasonic TX-P50G20 <b> 17 000 kr</b> Onkyo TX-SR608 <b> 5 800 kr</b> Audio Pro Blue Diamond 5.1 <b> 19 300 kr</b> Totalpris <b> 45 600 kr</b>

Den här anläggningen är varken kompakt eller billig, men så bjuder den också på vansinnigt fängslande bild- och ljudupplevelser. Kanske ska du dela bostad med många andra i höst? Varför inte samla ihop pengar och köpa skolans tyngsta studentbio? Receptet är en riktigt maffig flatskärm och en anläggning som kan spela surroundljud i minst 5 kanaler.
Själva hjärtat i drömanläggningen är Onkyos hemmabioreceiver. Splitter nya TX-SR608 klarar alla högupplösta ljudformat från Blu-ray och lämnar 100 watt i sju kanaler. För att utnyttja krafterna i denna förhållandevis billiga förstärkare så har vi satt ihop ett högtalarpaket från Audio Pro som är relativt enkelt att driva eftersom fronthögtalarna Blue Diamond V3 har inbyggda subbasar. Centerhögtalaren heter Black Vector V3 och bakhögtalarna Black Pearl V3.
Panasonics stora 50-tumsplasma är perfekt till hemmabio, och tillsammans med Panasonics Blu-ray-spelare finns allt på plats för en bildkvalitet som kommer att få besökare att tappa hakan.
 
Installation
Ett system som det här är naturligtvis lite mer omfattande att koppla in, och kräver dessutom en del extra kablar. För att få ljud i samtliga högtalare får du räkna med att investera i många meter högtalarkabel. Det bästa sättet att koppla ihop Blu-ray-spelaren, förstärkaren och TV:n är använda sig av två HDMI-kablar – en från spelaren till förstärkaren och en från förstärkaren till TV:n. Både TV:n och förstärkaren stöder HDMI 1.4 med returkanal för ljudet, så du slipper ha en extra kabel för att hämta ut ljudet från TV:n till förstärkaren. Så fort du ställt ut högtalarna går resten lekande lätt: ställ mikrofonen på lyssningsplatsen och plugga in den i förstärkaren, så går resten av sig själv.
 
Ljudkvalitet
Här bjuds det på bild- och ljudupplevelser av det häftigare slaget. Plasmaskärmen från Panasonic har en kristallklar bild med fina färger, och en kontrast och svärta av referensklass. Onkyo och Audio Pro målar upp en helt omslutande ljudbild med en ljudkvalitet som kan mäta sig med många mindre biografer.
Anläggningen kan spela mycket högt utan förvrängning, vilket är särskilt viktigt när man tittar på film. Det märks tydligt att ljudbilden växer i storlek, varenda liten bit av ljudspåret hörs tydligt. Rösterna sitter som gjutna i centerkanalen och tack vare fronthögtalarna med var sin inbyggd subbas får vi en jämn och rapp basrespons med rejält tryck i djupbasen. Att ha dubbla subbasar har också sina fördelar när man lyssnar på musik i stereo. Basåtergivningen hänger ihop med resten av ljudbilden bättre än system med satellithögtalare och separat subbas.

Också i detta test:

En utmärkt stereo

Om festen är viktigast

Alla vet att studenter inte har någonting emot en bra fest. Har du en högljudd och välljudande stereo kan du bli studentlängans mittpunkt.

Stor och bra bild. Tufft och högt ljud. Låter bra med det mesta.
Ingen surround. Inget för klassisk musik.

Billig och kompakt

Kompakt surround

Här är vårt förslag till studenter som kanske inte bor i en liten etta, men som ändå har begränsat med plats för underhållningen.

Klart ljud. Kompakt surround. Bra bild.
Tunn centerhögtalare. Få anslutningar.

Minst och billigast

Ont om plats?

I ett pyttelitet studentrum finns det inte plats för en stor underhållningscentral. Men man klarar sig fint med bra datorhögtalare och en 32-tums TV.

Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend