Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Minst och billigast

Ont om plats?

I ett pyttelitet studentrum finns det inte plats för en stor underhållningscentral. Men man klarar sig fint med bra datorhögtalare och en 32-tums TV.
Ljud & Bild tycker
Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.
Specifikationer
<b>PC-högtalare:</b> <br/> Logitech Z-2300 <b> 1 900 kr <br/>TV:</b><br/> Samsung LE32B556 <b> 6 000 kr</b> Totalpris <b>7 900 kr</b>

Alla studenter har en bärbar dator, antingen en PC eller en Mac. Koppla in den till TV:n och ett par bra datorhögtalare, till exempel Logitech Z-2300 – som fick fina betyg i vårt test i majnumret – så eliminerar du dessutom behovet av en DVD- eller CD-spelare. Nu för tiden är det väldigt vanligt att spela både film och musik direkt från laptopen, så varför plåga plånboken mer än nödvändigt? Då är det bättre att lägga pengarna på en bra TV, som den här LCD-modellen från Samsung. 32-tummaren i 5-serien har Full-HD-upplösning (1920×1080), 3 HDMI-ingångar och inte minst PC-ingång som gör det enkelt att koppla in den bärbara datorn direkt.
 
Installation
Logitech-systemet har inbyggd förstärkning och subbas, vilket betyder att man får ett riktigt kraftigt ljud för pengarna. Det finns dock ingen fjärrkontroll, så ljudet måste ställas in från kontrollenheten som sitter fast i högtalarna med en kabel.
Systemet är oerhört enkelt att installera. Koppla in en VGA-kabel till TV:n för att titta på film och video från datorn. Ljudsignalen hämtas från datorns hörlursuttag till högtalarsystemet. Om datorn har en HDMI-utgång kan den med fördel användas, då överförs både bilden och ljudet till TV:n och sedan kan man hämta ut ljudet från TV:n till högtalarna i stället. Då får du dessutom bättre ljud när du tittar på vanliga TV-program.
 
Ljudkvalitet
Logitech-högtalarna låter riktigt trevligt när de är inkopplade till en bärbar dator. Man kan spela förhållandevis högt, med mycket bas. Den tonala sammanhållningen är inte dum alls, även om vi upplever att dialogen är lite beslöjad i det viktiga mellanregistret (där dialog och sångröster ligger) när vi tittar på film.
Det är roligt att man kan spela så förhållandevis högt, det kan du bara glömma att göra med TV:ns inbyggda högtalare. Logitech gör ett tämligen övertygande jobb. Med musik är detta nog ett system som passar bättre till dem som gillar pop och rock än de som föredrar klassiskt. Då tappar man nämligen lite detaljer.

Också i detta test:

Komplett hemmabio

Fullt ös!

Money no object? Här är anläggningen för dig som både har en stor lägenhet och en stor budget.

Omringande ljudbild. Spelar högt och rent. Bra bild.
Högtalarna behöver en del plats.

En utmärkt stereo

Om festen är viktigast

Alla vet att studenter inte har någonting emot en bra fest. Har du en högljudd och välljudande stereo kan du bli studentlängans mittpunkt.

Stor och bra bild. Tufft och högt ljud. Låter bra med det mesta.
Ingen surround. Inget för klassisk musik.

Billig och kompakt

Kompakt surround

Här är vårt förslag till studenter som kanske inte bor i en liten etta, men som ändå har begränsat med plats för underhållningen.

Klart ljud. Kompakt surround. Bra bild.
Tunn centerhögtalare. Få anslutningar.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.