TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: En utmärkt stereo

Om festen är viktigast

Alla vet att studenter inte har någonting emot en bra fest. Har du en högljudd och välljudande stereo kan du bli studentlängans mittpunkt.

forfatter
Publicerad 2010-09-07 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Stor och bra bild. Tufft och högt ljud. Låter bra med det mesta.
Ingen surround. Inget för klassisk musik.
Specifikationer
<b>BD-spelare:</b> Panasonic DMP-BD65 <b>2 500 kr</b> <b>USB-DAC:</b> HRT MusicStreamer2 <b> 1 900 kr Förstärkare:</b> Rotel RA-05 SE <b> 6 500 kr Högtalare:</b> Magnat Monitor Supreme 2000 <b>5 000 kr TV:</b> LG 46LD550N <b> 12 000 kr</b> Totalpris <b> 27 900 kr</b>

Här är anläggningen för dig som har ett lite större rum att fylla med högt ljud, och som bryr dig mer om bra tryck än surround. Fördelen med en stereo är att den ger mer ljud per krona än en hemmabio.
Om du har en yta på 20 kvadrat eller mer så kan du med fördel unna dig en större skärm. Vi föll för LG:s 46-tummare i 550-serien – en prisvärd LCD-skärm med knivskarp HD-bild och 100 Hz-teknik som ger mjuka rörelser. Den matas med högupplöst video av Panasonics nya Blu-ray-spelare, DMP-BD65. Du behöver nämligen ingen dyr BD-spelare för att få en knivskarp bild!
Högtalarna vi har fastnat för är de häftiga Magnat Monitor Supreme 2000, som för 5 000 kronor har något av det tuffaste ljudet vi har hört från så billiga och samtidigt tämligen små saker. Om du dessutom vill att musiksamlingen på datorn ska låta så bra som möjligt så föreslår vi MusicStreamer 2 från HRT. Den plockar ut digitalljudet ur USB-porten och överför den i analogt skick till stereon.
 
Installation
Alla stereoanläggningar är lika enkla att koppla upp. En RCA-kabel mellan Blu-ray-spelaren och förstärkaren, och så högtalarkablar därifrån till högtalarna. Koppla en HDMI-kabel från spelaren till TV:n. TV:n kan med fördel också kopplas till förstärkaren med en RCA-kabel.
Bäst ljud får du om du kopplar in datorn till MusicStreamern med en USB-kabel och sedan överför signalen vidare till förstärkaren med en RCA-kabel.
 
Ljudkvalitet
Vi har testat en hel del olika komponenter innan vi fastnade för den här kombinationen, som är ett exempel på en festlig stereo. Trots 2 x 40 watt är Rotel RA-05 SE faktiskt imponerande kraftfull, och har full kontroll över Magnat-högtalarnas baselement även när musiken spelar riktigt högt.
Ljudet är häftigt och vi är stormförtjusta. Man kan spela i timtal utan att tröttna, eftersom det rytmiska drivet aldrig blir tråkigt. Dina grannar har bara två val: att komma och klaga eller vara med på festen.

Också i detta test:

Komplett hemmabio

Fullt ös!

Money no object? Här är anläggningen för dig som både har en stor lägenhet och en stor budget.

Omringande ljudbild. Spelar högt och rent. Bra bild.
Högtalarna behöver en del plats.

Billig och kompakt

Kompakt surround

Här är vårt förslag till studenter som kanske inte bor i en liten etta, men som ändå har begränsat med plats för underhållningen.

Klart ljud. Kompakt surround. Bra bild.
Tunn centerhögtalare. Få anslutningar.

Minst och billigast

Ont om plats?

I ett pyttelitet studentrum finns det inte plats för en stor underhållningscentral. Men man klarar sig fint med bra datorhögtalare och en 32-tums TV.

Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend