TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Billig och kompakt

Kompakt surround

Här är vårt förslag till studenter som kanske inte bor i en liten etta, men som ändå har begränsat med plats för underhållningen.

forfatter
Publicerad 2010-09-07 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Klart ljud. Kompakt surround. Bra bild.
Tunn centerhögtalare. Få anslutningar.
Specifikationer
<b>BD-anläggning:</b> <br/>Samsung HT-BD1255 <b> 6 500 kr TV:</b><br/> Panasonic TX-P42X20 <b> 7 000 kr</b> Totalpris <b> 13 500 kr</b>

Om du har omkring 15 kvadratmeter att undvara till underhållningscentralen så kan du satsa på något större än ett par datorhögtalare och en 32-tums TV. Med en kompakt hemmabio med inbyggd Blu-ray-spelare och en 42-tums plasma-TV är risken överhängande att studierna bli lidande eftersom du ägnar dig åt för mycket filmtittning och musiklyssning. Ett bra exempel med kompakta golvhögtalare är Samsungs hemmabioanläggning HT-BD1255 som kostar 6 500 kronor. Väljer du Panasonics plasma-TV TX-P42X20 kan du njuta av den knivskarpa bilden från Blu-ray utan att plundra plånboken. Den här skärmen har en sagolik bildkvalitet till ett sympatiskt pris.
 
Installation
Samsung-anläggningen är enkel att koppla in, med färgkodade kablar och kontakter som inte går att koppla fel. Förutom filmupplevelser med Blu-ray och DVD samt CD-avspelning, stöder HT-BD1255 direkt iPod-avspelning via en särskild dockningsstation som ingår. USB-porten gör det också möjligt att spela film och musik direkt från minneskort. Datorn kan också kopplas in via hörlursuttaget.
 
Ljudkvalitet
Samsung-anläggningen är inte den allra kraftigaste, men låter detaljerat och rent. Subbasen hänger också med bra, och ljudkvaliteten är ett klart lyft från Logitechs PC-högtalare. Underhållningsvärdet är mycket bättre med Samsung, dels på grund av att ljudbilden är klarare och dels för att ljudet är äkta surround. Centerhögtalaren är däremot så liten att den har problem med att återge dialogens allra djupaste ljud. Ännu lite bättre ljud får du om du går upp till exempelvis Sony BDV-E800W, fast då höjs priset med ungefär 4 000 kronor.

Också i detta test:

Komplett hemmabio

Fullt ös!

Money no object? Här är anläggningen för dig som både har en stor lägenhet och en stor budget.

Omringande ljudbild. Spelar högt och rent. Bra bild.
Högtalarna behöver en del plats.

En utmärkt stereo

Om festen är viktigast

Alla vet att studenter inte har någonting emot en bra fest. Har du en högljudd och välljudande stereo kan du bli studentlängans mittpunkt.

Stor och bra bild. Tufft och högt ljud. Låter bra med det mesta.
Ingen surround. Inget för klassisk musik.

Minst och billigast

Ont om plats?

I ett pyttelitet studentrum finns det inte plats för en stor underhållningscentral. Men man klarar sig fint med bra datorhögtalare och en 32-tums TV.

Spelar högt. Mycket bas. Ok bild.
Ljudet saknar detaljer. Ingen fjärrkontroll.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend