Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

TEST 3 streamingförstärkare

Fett ljud i liten förpackning

Njut av bekvämligheten av streaming, utan att mista ljudkvalitet på vägen! Bli lycklig med en av dessa tre små streamingförstärkare.
Tre strømmeforsterkere juli 2021

I jakten på den bästa musikupplevelsen är det lätt att tänka att man måste välja en stor best till förstärkare som nästan får säkringarna att gå när man skruvar upp den. En förstärkare som bankar skiten ur högtalarna

Små nätta förstärkare med streaming

Men det behöver faktiskt inte vara så. Tack och lov. Det finns nämligen små, nätta förstärkare som bara tar halva den vanliga platsen på bänken i jämförelse med en fullskalig förstärkare, men som trots det ändå levererar musik med fantastisk ljudkvalitet. Och som är komplett med allt du behöver, för att kunna strömma musik trådlöst från mobil eller PC. Man måste bara välja rätt och dessutom vara villig att betala lite för festen.

Du kan klara dig galant med till exempel en Sonos Amp streamingförstärkare och ett par bra kompakta högtalare. Du får du en finfin anläggning som tillsammans kostar mindre än förstärkarna i detta testet. Men du får så mycket mer ut av musiken om du väljer att gå upp ett par nivåer.

Primare I15 Prisma front Lyngdorf_Front_skygge Cambridge Audio Evo 150 Tidal Connect
<
>
3 streamingförstärkare: Primare I15 Prisma, Lyngdorf TDAI-1120 och Cambridge Audio Evo 150

3 premiumförstärkare

Här testar vi tre stycken ”allt-i-ett-förstärkare” i premiumklassen. Alla stödjer trådlöst ljud genom både Chromecast, AirPlay 2 och Bluetooth. Spotify Connect har de också, med andra ord är det helt upp till dig hur du väljer att spela upp musiken från din mobil eller pc. Förstärkarna har också några individuella trix i rockärmen, och vi kan avslöja att ingen av de låter likadant.

Rimligast i testet är Primare I15 Prisma, och ett litet steg över denna ligger Lyngdorf TDAI-1120. Båda är på 60 watt men använder sig av lite olika teknik. Lyngdoft-förstärkaren är för övrigt den enda i testet med inbyggd rumskorrektion, så att den kan anpassa ljudbilden från högtalaren till rummet.

Annons

Över dessa båda tronar Cambridge Audio Evo 150. Den är mer än dubbelt så kraftfull, men vi kommer att ta reda på exakt hur mycket bättre den klarar av att driva högtalarna. Den är också ensam om att ha hörlursutgång, om du vill njuta av ljud med ett par hörlurar.

Samtliga tre förstärkare kan mycket av samma sak när det kommer till att streama musik. Alla håller mycket hög kvalitet, både på ljud och konstruktion. Frågan är vilken som passar just dig bäst, och det hoppas vi du blir klokare av genom att läsa detta test.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Produkter i testet

Cambridge Audio Evo 150

Kraftpjäs med bra upplösning

När det gäller kompakta allt-i-ett-förstärkare, kan det knappast göras bättre än Cambridge Evo 150.

Alla funktioner du behöver – och ännu mer! Genomtänkt design och fantastiskt ljud!
Det finns gott om fullstora förstärkare med ännu bättre ljud.

Lyngdorf TDAI-1120

Fixar rummet

I många rum kommer Lyngdorf TDAI-1120 att fungera mycket bättre än andra förstärkare. Tack vare ett viktigt trick.

Fullspäckad med funktioner, utmärkt rumskorrigering. Fint ljud.
Låter lite mesigt utan rumskorrigering. Ingen fjärrkontroll, måste styras med app.

Primare I15 Prisma

Stor överraskning i liten förpackning

Den här lilla saken från Primare kan det mesta, är trevlig att titta på och låter utmärkt.

Rent och bra ljud, många anslutningar och streamingalternativ
60 watt är inte särskilt mycket
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.