Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Drönarkamera från Ring ska övervaka hemmet

Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

Av / 2020-09-25 - 14:27
Drönarkamera från Ring ska övervaka hemmet

Ring slog igenom som ett startup-företag med en intelligent ringklocka. Sedan dess har företaget, som köptes av Amazon för drygt två år sedan, utökat sin produktkatalog med både övervakningskameror, larmsystem och fler video-ringklockor.

Men Ring har också varit föremål för viss kritik, förra året påstods det att företaget hade gett anställda tillgång till kundernas privata övervakningsvideor.

Det kanske man ska ha i bakhuvudet om man funderar på att investera i nya Ring Always Home Cam som släpps på marknaden nästa år.

Läs också Har Ring övervakat alla sina kunder? Ring, som tillverkar intelligenta övervakningslösningar för privata hem, påstås ha låtit anställda titta på kundernas privata inspelningar.

Autonom drönare

Med den här nya produkten kan man lugnt säga att Ring har tagit övervakning av hemmet till nästa nivå. Nya Always Home Cam är helt enkelt en flygande drönare med inbyggd övervakningskamera som autonomt patrullerar runt hemmet.

Kameradrönaren kan inte fjärrstyras direkt, utan flyger runt hemmet längs en rutt som bestäms manuellt av användaren. Produkten fungerar ihop med larmsystemet Ring Alarm, så att kameran kan kontrollera vad som händer om en sensor utlöser ett larm.

När kameran inte flyger omkring vilar den i en dockningsstation där batterierna laddas och inspelningen är pausad.

Ring Always Home Cam släpps under 2021 och ska kosta 250 dollar, alltså lite drygt 2 500 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen