TEST: Ring Video Doorbell 3

Portvakten för det smarta hemmet

Med Ring Video Doorbell 3 är du alltid hemma, och paketbudet kommer aldrig att kunna ljuga igen!
Karakter
Ring Video Doorbell 3
Ljud & Bild tycker
Lätt att komma igång. Bra ljud- och bildkvalitet. Alternativ för att anpassa rörelsesensorns känslighet och skydd av integritet.
Fungerar inte med Google Assistant eller Apple HomeKit. Kräver Ring Protect abonnemang för att fungera optimalt.
Specifikationer
  • Typ: Ringklocka
  • Trådlöst: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz / 5 GHz
  • Fungerar med: Android, iOS, Amazon Alexa
  • Ström: Uppladdningsbart batteri
  • Mått och vikt: 128 x 62 x 28 mm
  • Övrigt: 1080p Full HD Video, rörelsesensor, 2-vägsljud med brusreducering, 160° horisontell vy, mörkerseende, -20° till 48°, väderbeständig
  • Webb: ring.com
Annons
Annons
forfatter

Om du redan har hoppat på Smarta Hem-vågen och använder övervakningskameror för att skydda mot stöld när du inte är hemma, så är en smart ringklocka med inbyggd video ett självklart nästa steg.

Om ett paketbudbud mot förmodan skulle ringa på din dörr för att faktiskt  kontrollera om du är hemma, innan du får en lapp i brevlådan som talar om att du kan hämta ditt paket i en kiosk i norra Finland, ringer det direkt från dörrklockan till din mobil, och du kan både se och prata med budbäraren i realtid.

Med andra ord kan du med en ansluten videoringklocka så att säga vara hemma hela tiden, även om du inte är fysiskt närvarande.

Vi har redan testat flera av dessa – bland annat: Ring Video Doorbell 2 och Ring Door View Cam – och nu landar Ring Video Doorbell 3, efterföljaren till den första produkten, på testbänken. Dörrklockan levereras med få men användbara förbättringar som vi snart återkommer till.

Installationen

Precis som sin föregångare är Ring Video Doorbell 3 lätt att montera och installera. Ring verkar ha tänkt på allt och det är exempelvis små, strategiskt placerade klistermärken med instruktioner på själva produkten, medan appen vimlar av videor som går igenom installationen och varje funktion i detalj. IKEA kunde inte ha gjort det bättre.

Om du vill byta ut din gamla dörrklocka och låta Video Doorbell 3 köras på transformator, bör du låta en elektriker ansvara för installationen eftersom det lätt kan gå fel.

Det är enklare att låta Video Doorbell 3 köras på det medföljande laddningsbara batteriet, Men man måste fortfarande vara lite praktisk, eftersom ringklockan ändå måste monteras. Allt du behöver för installationen, inklusive skruvar och en skruvmejsel, ligger dock i lådan.

Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160 graders bildvinkel. (Foto: Ring)

Funktioner

När videodörrklockan är installerad fungerar den i princip som en interaktiv övervakningskamera. Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160-graders betraktningsvinkel, rörelsesensor, 2-vägs ljud med brusreducering och mörkerseende.

Kameran startar naturligtvis om någon ringer på, men du kan också få ett meddelande på din smartphone om kameran upptäcker en rörelse inom sitt synfält, och du kan även livestreama från kameran. Sparade övervakningsfilmer kan delas med andra via sociala medier eller meddelanden via sms eller chattappar.

Allt detta kunde Video Doorbell 2 också, men som något nytt kan du nu justera hur känslig rörelsesensorn ska vara. Och för att skydda privatlivet kan du också blockera delar av kamerans synfält så att rörelsesensorn inte svarar på rörelser i det området, och området är avskärmat av en svart fyrkant på alla videofilmer.

Läs också
Videoringklocka för lägenheter Genom att ersätta titthålet snarare än ringklockan slipper man göra åverkan på dörrkarmen.

Användning

I praktiken fungerar Ring Video Doorbell 3 utmärkt. Om någon ringer på dörrklockan – eller den upptäcker en rörelse – får du blixtsnabbt ett meddelande på mobilen. Videokvaliteten är mer än tillräckligt bra för att se vem det är, och det fungerar riktigt bra att prata med besökare.

Utan en prenumeration har du bara tillgång till utvalda funktioner – nämligen livestream och  tvåvägskommunikation med personer som befinner sig nära kameran. För att spara övervakningsfilmer krävs att du prenumererar på Rings så kallade Protect Plan, som kostar 3 euro i månaden.

Ring Video Doorbell 3 fungerar med Amazon Alexa, men tyvärr varken med Google Assistant eller Apple HomeKit. Å andra sidan kan videodörrklockan paras ihop med andra Ring-produkter i appen, så att du kan hålla reda på alla kameror på ett ställe.

Ring Video Doorbell 3 kan anslutas till ringklockans transformator, men det är lättare att använda det medföljande  laddningsbara batteriet som håller strömmen i upp till sex månader på en laddning.  (Foto: Ring)

Slutsats

Rings nyaste videodörrklocka är perfekt om du får oväntade gäster eller paketleverans när du inte är hemma. Videokvaliteten är bra och övervakningen kan kombineras med Rings andra kameror.

Jämfört med föregångaren har Ring Video Doorbell 3 förbättrade funktioner för att skydda andras integritet och finjustera rörelsesensorn. Å andra sidan fungerar produkten fortfarande bara med Amazon Alexa, vilket är ett minus på en marknad där Google Assistant och Apple HomeKit är de vanligast Smarta Hem-ekosystemen.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Slimmade högtalare med fullvuxen bas är inte så lätta att hitta – om de inte heter PMC.
Är du sugen på tvättäkta 8K-upplösning men vill inte betala en förmögenhet? Då kan Samsung Q700T vara rätt medicin.