TEST : Ring Video Doorbell 3

Portvakten för det smarta hemmet

Med Ring Video Doorbell 3 är du alltid hemma, och paketbudet kommer aldrig att kunna ljuga igen!

Ring Video Doorbell 3

Ljud & Bild tycker

Lätt att komma igång. Bra ljud- och bildkvalitet. Alternativ för att anpassa rörelsesensorns känslighet och skydd av integritet.
Fungerar inte med Google Assistant eller Apple HomeKit. Kräver Ring Protect abonnemang för att fungera optimalt.
 • Typ: Ringklocka
 • Trådlöst: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz / 5 GHz
 • Fungerar med: Android, iOS, Amazon Alexa
 • Ström: Uppladdningsbart batteri
 • Mått och vikt: 128 x 62 x 28 mm
 • Övrigt: 1080p Full HD Video, rörelsesensor, 2-vägsljud med brusreducering, 160° horisontell vy, mörkerseende, -20° till 48°, väderbeständig
 • Webb: ring.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2000 kr

Om du redan har hoppat på Smarta Hem-vågen och använder övervakningskameror för att skydda mot stöld när du inte är hemma, så är en smart ringklocka med inbyggd video ett självklart nästa steg.

Om ett paketbudbud mot förmodan skulle ringa på din dörr för att faktiskt  kontrollera om du är hemma, innan du får en lapp i brevlådan som talar om att du kan hämta ditt paket i en kiosk i norra Finland, ringer det direkt från dörrklockan till din mobil, och du kan både se och prata med budbäraren i realtid.

Med andra ord kan du med en ansluten videoringklocka så att säga vara hemma hela tiden, även om du inte är fysiskt närvarande.

Vi har redan testat flera av dessa – bland annat: Ring Video Doorbell 2 och Ring Door View Cam – och nu landar Ring Video Doorbell 3, efterföljaren till den första produkten, på testbänken. Dörrklockan levereras med få men användbara förbättringar som vi snart återkommer till.

Installationen

Precis som sin föregångare är Ring Video Doorbell 3 lätt att montera och installera. Ring verkar ha tänkt på allt och det är exempelvis små, strategiskt placerade klistermärken med instruktioner på själva produkten, medan appen vimlar av videor som går igenom installationen och varje funktion i detalj. IKEA kunde inte ha gjort det bättre.

Om du vill byta ut din gamla dörrklocka och låta Video Doorbell 3 köras på transformator, bör du låta en elektriker ansvara för installationen eftersom det lätt kan gå fel.

Det är enklare att låta Video Doorbell 3 köras på det medföljande laddningsbara batteriet, Men man måste fortfarande vara lite praktisk, eftersom ringklockan ändå måste monteras. Allt du behöver för installationen, inklusive skruvar och en skruvmejsel, ligger dock i lådan.

Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160 graders bildvinkel. (Foto: Ring)

Funktioner

När videodörrklockan är installerad fungerar den i princip som en interaktiv övervakningskamera. Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160-graders betraktningsvinkel, rörelsesensor, 2-vägs ljud med brusreducering och mörkerseende.

Kameran startar naturligtvis om någon ringer på, men du kan också få ett meddelande på din smartphone om kameran upptäcker en rörelse inom sitt synfält, och du kan även livestreama från kameran. Sparade övervakningsfilmer kan delas med andra via sociala medier eller meddelanden via sms eller chattappar.

Allt detta kunde Video Doorbell 2 också, men som något nytt kan du nu justera hur känslig rörelsesensorn ska vara. Och för att skydda privatlivet kan du också blockera delar av kamerans synfält så att rörelsesensorn inte svarar på rörelser i det området, och området är avskärmat av en svart fyrkant på alla videofilmer.

Läs också Videoringklocka för lägenheter Genom att ersätta titthålet snarare än ringklockan slipper man göra åverkan på dörrkarmen.

Användning

I praktiken fungerar Ring Video Doorbell 3 utmärkt. Om någon ringer på dörrklockan – eller den upptäcker en rörelse – får du blixtsnabbt ett meddelande på mobilen. Videokvaliteten är mer än tillräckligt bra för att se vem det är, och det fungerar riktigt bra att prata med besökare.

Utan en prenumeration har du bara tillgång till utvalda funktioner – nämligen livestream och  tvåvägskommunikation med personer som befinner sig nära kameran. För att spara övervakningsfilmer krävs att du prenumererar på Rings så kallade Protect Plan, som kostar 3 euro i månaden.

Ring Video Doorbell 3 fungerar med Amazon Alexa, men tyvärr varken med Google Assistant eller Apple HomeKit. Å andra sidan kan videodörrklockan paras ihop med andra Ring-produkter i appen, så att du kan hålla reda på alla kameror på ett ställe.

Ring Video Doorbell 3 kan anslutas till ringklockans transformator, men det är lättare att använda det medföljande  laddningsbara batteriet som håller strömmen i upp till sex månader på en laddning.  (Foto: Ring)

Slutsats

Rings nyaste videodörrklocka är perfekt om du får oväntade gäster eller paketleverans när du inte är hemma. Videokvaliteten är bra och övervakningen kan kombineras med Rings andra kameror.

Jämfört med föregångaren har Ring Video Doorbell 3 förbättrade funktioner för att skydda andras integritet och finjustera rörelsesensorn. Å andra sidan fungerar produkten fortfarande bara med Amazon Alexa, vilket är ett minus på en marknad där Google Assistant och Apple HomeKit är de vanligast Smarta Hem-ekosystemen.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.