Search
Generic filters

TEST : Ring Video Doorbell 3

Portvakten för det smarta hemmet

Med Ring Video Doorbell 3 är du alltid hemma, och paketbudet kommer aldrig att kunna ljuga igen!

Ring Video Doorbell 3

Ljud & Bild tycker

Lätt att komma igång. Bra ljud- och bildkvalitet. Alternativ för att anpassa rörelsesensorns känslighet och skydd av integritet.
Fungerar inte med Google Assistant eller Apple HomeKit. Kräver Ring Protect abonnemang för att fungera optimalt.
 • Typ: Ringklocka
 • Trådlöst: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz / 5 GHz
 • Fungerar med: Android, iOS, Amazon Alexa
 • Ström: Uppladdningsbart batteri
 • Mått och vikt: 128 x 62 x 28 mm
 • Övrigt: 1080p Full HD Video, rörelsesensor, 2-vägsljud med brusreducering, 160° horisontell vy, mörkerseende, -20° till 48°, väderbeständig
 • Webb: ring.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2000 kr

Om du redan har hoppat på Smarta Hem-vågen och använder övervakningskameror för att skydda mot stöld när du inte är hemma, så är en smart ringklocka med inbyggd video ett självklart nästa steg.

Om ett paketbudbud mot förmodan skulle ringa på din dörr för att faktiskt  kontrollera om du är hemma, innan du får en lapp i brevlådan som talar om att du kan hämta ditt paket i en kiosk i norra Finland, ringer det direkt från dörrklockan till din mobil, och du kan både se och prata med budbäraren i realtid.

Med andra ord kan du med en ansluten videoringklocka så att säga vara hemma hela tiden, även om du inte är fysiskt närvarande.

Vi har redan testat flera av dessa – bland annat: Ring Video Doorbell 2 och Ring Door View Cam – och nu landar Ring Video Doorbell 3, efterföljaren till den första produkten, på testbänken. Dörrklockan levereras med få men användbara förbättringar som vi snart återkommer till.

Installationen

Precis som sin föregångare är Ring Video Doorbell 3 lätt att montera och installera. Ring verkar ha tänkt på allt och det är exempelvis små, strategiskt placerade klistermärken med instruktioner på själva produkten, medan appen vimlar av videor som går igenom installationen och varje funktion i detalj. IKEA kunde inte ha gjort det bättre.

Om du vill byta ut din gamla dörrklocka och låta Video Doorbell 3 köras på transformator, bör du låta en elektriker ansvara för installationen eftersom det lätt kan gå fel.

Det är enklare att låta Video Doorbell 3 köras på det medföljande laddningsbara batteriet, Men man måste fortfarande vara lite praktisk, eftersom ringklockan ändå måste monteras. Allt du behöver för installationen, inklusive skruvar och en skruvmejsel, ligger dock i lådan.

annons
Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160 graders bildvinkel. (Foto: Ring)

Funktioner

När videodörrklockan är installerad fungerar den i princip som en interaktiv övervakningskamera. Ring Video Doorbell 3 har 1080p video med en 160-graders betraktningsvinkel, rörelsesensor, 2-vägs ljud med brusreducering och mörkerseende.

annons

Kameran startar naturligtvis om någon ringer på, men du kan också få ett meddelande på din smartphone om kameran upptäcker en rörelse inom sitt synfält, och du kan även livestreama från kameran. Sparade övervakningsfilmer kan delas med andra via sociala medier eller meddelanden via sms eller chattappar.

Allt detta kunde Video Doorbell 2 också, men som något nytt kan du nu justera hur känslig rörelsesensorn ska vara. Och för att skydda privatlivet kan du också blockera delar av kamerans synfält så att rörelsesensorn inte svarar på rörelser i det området, och området är avskärmat av en svart fyrkant på alla videofilmer.

Läs också Videoringklocka för lägenheter Genom att ersätta titthålet snarare än ringklockan slipper man göra åverkan på dörrkarmen.

Användning

I praktiken fungerar Ring Video Doorbell 3 utmärkt. Om någon ringer på dörrklockan – eller den upptäcker en rörelse – får du blixtsnabbt ett meddelande på mobilen. Videokvaliteten är mer än tillräckligt bra för att se vem det är, och det fungerar riktigt bra att prata med besökare.

Utan en prenumeration har du bara tillgång till utvalda funktioner – nämligen livestream och  tvåvägskommunikation med personer som befinner sig nära kameran. För att spara övervakningsfilmer krävs att du prenumererar på Rings så kallade Protect Plan, som kostar 3 euro i månaden.

annons

Ring Video Doorbell 3 fungerar med Amazon Alexa, men tyvärr varken med Google Assistant eller Apple HomeKit. Å andra sidan kan videodörrklockan paras ihop med andra Ring-produkter i appen, så att du kan hålla reda på alla kameror på ett ställe.

Ring Video Doorbell 3 kan anslutas till ringklockans transformator, men det är lättare att använda det medföljande  laddningsbara batteriet som håller strömmen i upp till sex månader på en laddning.  (Foto: Ring)

Slutsats

Rings nyaste videodörrklocka är perfekt om du får oväntade gäster eller paketleverans när du inte är hemma. Videokvaliteten är bra och övervakningen kan kombineras med Rings andra kameror.

Jämfört med föregångaren har Ring Video Doorbell 3 förbättrade funktioner för att skydda andras integritet och finjustera rörelsesensorn. Å andra sidan fungerar produkten fortfarande bara med Amazon Alexa, vilket är ett minus på en marknad där Google Assistant och Apple HomeKit är de vanligast Smarta Hem-ekosystemen.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel

  Arlo Audio Doorbell

  Riktpris: 1000 kr Pling-plong!

  Logitech StreamCam

  Riktpris: 1700 kr För jobb hemifrån och videodrömmar
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.