Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG presenterar nya produkter i Signature-serien

Vad sägs om en knivskarp 8K-OLED och vinskåp (!) i highend-klassen?

Av / 2020-10-07 - 14:00
LG presenterar nya produkter i Signature-serien

LG vill inte bara att vara kända för sina TV-apparater och ljudprodukter. Den senaste tiden har de även satsat på smarta vitvaror av exklusivare sort. För att ge lite extra glans har de samlat de mest exklusiva TV-apparaterna och vitvarorna under varumärket LG SIGNATURE. På en live-streamad presskonferens i dag visade LG upp de två helt olika produkter: ett nytt vinskåp och en ny Signature OLED ZX, en OLED-TV med 8K-upplösning.

LG Signature Wine Cellar

LG Signature Wine Cellar. (Foto: LG)

Det nya vinskåpet LG Signature Wine Cellar har plats för 65 flaskor i tre olika zoner som kan ha individuella temperaturer mellan 5 och 18 grader. Man kan alltså hitta den perfekta temperaturen för alla drycker, oavsett om man lagrar rött vin, vitt vin eller champagne. Dörren har trippelglas för att skydda mot UV-strålning. Med hjälp av den så kallade InstaView-funktionen kan man enkelt göra glasdörren transparent, så att man kan se vinsamlingen utan att öppna dörren. LG Signature Wine Cellar är kopplat till Wi-Fi-nätverket så att det kan styras från mobilen.

Erik Svalberg från LG Nordic presenterar OLED ZX. (Skärmdump: YouTube / LG Nordic)

LG Signature OLED ZX: 8K-TV med galleri-design

Bland nyheterna på TV-fronten hittar vi en helt ny OLED-TV i highend-klassen. Närmare bestämt LG:s flaggskepp Signature OLED ZX. LG lanserade sina första 8K OLED-TV-apparater förra året och vi har den häftiga bildkvaliteten fräscht i minnet. Kombinationen av OLED-teknikens kontrast och skärpan av en äkta 8K-panel var en bildupplevelse vi sent ska glömma.

Läs också LGs flaggskepps-TV är en 8K OLED på steroider! LG har tagit sin bästa OLED-TV, blåst den upp till 88 tum och vässat upplösningen till 8K. Resultatet är som man kan förvänta sig: magiskt!

Årets modell är uppdaterad med nya finesser och ny design. Nytt för 2020-generationen är att LG också har en version i 77 tum, förutom den i 88 tum som vi redan har sett. 88-tummaren LG OLED88Z9 har precis som förut en matchande sockel borstad metall-look.

LG OLED88ZX9. (Foto: LG)

77-tummaren OLED77ZX9 utmärker sig däremot med en smalare formfaktor, med en möjlighet att hänga skärmen tätt intill väggen. Väggfästen och kopplingar är infällda i fack på baksidan, så att det bara blir ett kort avstånd mellan väggen och TV:n. Detta är ett koncept som vi känner igen från 4K-modellen OLED GX med Gallery-design.

Z01_large01 Z04_large04 Z12_large12 Z10_large10
<
>
LG OLED77ZX9 (Foto: LG)

 

Läs också Äntligen en OLED-TV som ser bra ut på väggen LG:s nya OLED-TV är skräddarsydd för väggmontering. Dessutom ser den oförskämt läcker ut!

LG OLED ZX har välkända LG-funktioner med Magic Remote och röstsökning. Nya tjänster som Disney+ och Apple TV finns naturligtvis på plats. LG Signature ZX är utrustad med HDMI 2.1, vilket gör den förberedd för nästa generation spelkonsoler som kommer i vinter. LG Nordic bekräftar också att ZX kommer att stödja YouTube i 8K-upplösning!

https://www.youtube.com/watch?v=G2ogOB42aGo

Priser

De nya Signature-produkterna ligger definitivt i en högre prisklass än vad vi är vana att se från LG.

Wine Cellar kostar 90 000 kronor och OLED77ZX9 börjar på 220 000 kronor. Det är faktiskt tre (!) gånger så mycket som den lika stora OLED77GX med 4K-upplösning! Ingen tvekan om att 8K OLED fortfarande kostar fläsk …

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen