LG presenterar nya produkter i Signature-serien

Vad sägs om en knivskarp 8K-OLED och vinskåp (!) i highend-klassen?
Annons
Annons
forfatter

LG vill inte bara att vara kända för sina TV-apparater och ljudprodukter. Den senaste tiden har de även satsat på smarta vitvaror av exklusivare sort. För att ge lite extra glans har de samlat de mest exklusiva TV-apparaterna och vitvarorna under varumärket LG SIGNATURE. På en live-streamad presskonferens i dag visade LG upp de två helt olika produkter: ett nytt vinskåp och en ny Signature OLED ZX, en OLED-TV med 8K-upplösning.

LG Signature Wine Cellar

LG Signature Wine Cellar. (Foto: LG)

Det nya vinskåpet LG Signature Wine Cellar har plats för 65 flaskor i tre olika zoner som kan ha individuella temperaturer mellan 5 och 18 grader. Man kan alltså hitta den perfekta temperaturen för alla drycker, oavsett om man lagrar rött vin, vitt vin eller champagne. Dörren har trippelglas för att skydda mot UV-strålning. Med hjälp av den så kallade InstaView-funktionen kan man enkelt göra glasdörren transparent, så att man kan se vinsamlingen utan att öppna dörren. LG Signature Wine Cellar är kopplat till Wi-Fi-nätverket så att det kan styras från mobilen.

Erik Svalberg från LG Nordic presenterar OLED ZX. (Skärmdump: YouTube / LG Nordic)

LG Signature OLED ZX: 8K-TV med galleri-design

Bland nyheterna på TV-fronten hittar vi en helt ny OLED-TV i highend-klassen. Närmare bestämt LG:s flaggskepp Signature OLED ZX. LG lanserade sina första 8K OLED-TV-apparater förra året och vi har den häftiga bildkvaliteten fräscht i minnet. Kombinationen av OLED-teknikens kontrast och skärpan av en äkta 8K-panel var en bildupplevelse vi sent ska glömma.

Läs också
LGs flaggskepps-TV är en 8K OLED på steroider! LG har tagit sin bästa OLED-TV, blåst den upp till 88 tum och vässat upplösningen till 8K. Resultatet är som man kan förvänta sig: magiskt!

Årets modell är uppdaterad med nya finesser och ny design. Nytt för 2020-generationen är att LG också har en version i 77 tum, förutom den i 88 tum som vi redan har sett. 88-tummaren LG OLED88Z9 har precis som förut en matchande sockel borstad metall-look.

LG OLED88ZX9. (Foto: LG)

77-tummaren OLED77ZX9 utmärker sig däremot med en smalare formfaktor, med en möjlighet att hänga skärmen tätt intill väggen. Väggfästen och kopplingar är infällda i fack på baksidan, så att det bara blir ett kort avstånd mellan väggen och TV:n. Detta är ett koncept som vi känner igen från 4K-modellen OLED GX med Gallery-design.

Z01_large01 Z04_large04 Z12_large12 Z10_large10
<
>
LG OLED77ZX9 (Foto: LG)

 

LG OLED ZX har välkända LG-funktioner med Magic Remote och röstsökning. Nya tjänster som Disney+ och Apple TV finns naturligtvis på plats. LG Signature ZX är utrustad med HDMI 2.1, vilket gör den förberedd för nästa generation spelkonsoler som kommer i vinter. LG Nordic bekräftar också att ZX kommer att stödja YouTube i 8K-upplösning!


Priser

De nya Signature-produkterna ligger definitivt i en högre prisklass än vad vi är vana att se från LG.

Wine Cellar kostar 90 000 kronor och OLED77ZX9 börjar på 220 000 kronor. Det är faktiskt tre (!) gånger så mycket som den lika stora OLED77GX med 4K-upplösning! Ingen tvekan om att 8K OLED fortfarande kostar fläsk …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Är du sugen på tvättäkta 8K-upplösning men vill inte betala en förmögenhet? Då kan Samsung Q700T vara rätt medicin.
Just lagt vantarna på en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Då kanske du vill skaffa en bättre skärm också. Vi har testat de bästa TV-apparaterna för gaming!
LG:s och Sonys nya toppmodeller är proppfulla av finesser och ny teknik. Men vilken av 8K-skärmarna har bäst bild? Det ska vi testa!
Årets nya OLED-skärmar får flera uppdateringar, dessutom kommer det en ny 77-tummare med Ambilight!
Samsung har utvecklat en ny app som gör att du kan kalibrera TV:n själv med din mobiltelefon.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
Samsung har utvecklat en ny app som gör att du kan kalibrera TV:n själv med din mobiltelefon.
Flaggskeppet får inte bara 8K-video och 50 Mp, kameran är gnistrande snabb också.
BMW:s kommande elbil visar vad den kan på testbanan.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Framför allt blir OnePlus 9 en betydande uppgradering jämfört med OnePlus 8, men skärmarna är inte så annorlunda mot förra året.
Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.
Liten sub med oanade krafter.
En av Netflix mest populära filmer någonsin får snart en (eller flera) uppföljare.
Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.
Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.
Reporter-version med Kevlar.